Specii interzise

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ionut_brasov
junior
junior

Specii interzise

Mesaj de ionut_brasov » 28 Dec 2005, 14:13

Prin ORDIN-ul nr. 642 din 15 iulie 2005 se interzice pescuitul recreativ/sportiv si al lipanului
(vezi http://www.crap.ro/pagina/6/267/s-a-opr ... -2005.html) pe urmatorii 5 ani. Asa ca "Catch & Release"
ionut

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 28 Dec 2005, 23:35

Problema majora nu cred ca sunt eu care ma duc la pescuit o data la cateva luni si prind cateva stiuci pe care le eliberez (pastrez si eu una mai "frumoasa" ca sa nu rada familia de mine cand ajung acasa. Am vazut multe marlite de vanzare acum cateva saptamani intr-un supermarket.Mai bine ar opri pescuitul industrial.Legile de la noi sunt facute sa "loveasca" in noi muritorii de rand nu in cei care baga plase si distrug fauna piscicola.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 02 Ian 2006, 00:16

Stiam despre speciile prohibite din luna iulie si am fost sigur ca va veni un moment in care vom fi bagati toti intr-o galeata si vom suporta consecintele comportamentului debil al altora. Atunci cand am citit "lista interdictiilor" am stat cu inima stransa sa nu cumva sa gasesc pe acolo cleanul sau pastravul curcubeu... Va marturisesc ca intr-o discutie cu un prieten mi-am manifestat ingrijorarea vis-a-vis de aparitia unei legi care sa interzi\ca orice fel de pescuit timp de 2 ani in unele zone ale Romaniei.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 02 Ian 2006, 09:47

ordinul cu pricina a fost intens discutat mai ales pe forumul pescarul.com

El a fost sistat pe o perioada nedeterminata dat fiind ca a fost dat in judecata. Asa ca pescuitul lipanului si a stiucii sunt permise

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 02 Ian 2006, 23:07

MARINESCU ADY scrie:Mai bine ar opri pescuitul industrial.Legile de la noi sunt facute sa "loveasca" in noi muritorii de rand nu in cei care baga plase si distrug fauna piscicola.
Legile sunt pt catei,nu pt dulai!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Scrie răspuns