SOMN LA SAPUN DE CASA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
...
Sapunul de casa era si este facut din organe, resturi de animale si soda. Ceea din urma polueaza destul de mult, si din aceasta cauza nu recomand folosirea lui. Somnul fiind un "devorator " de hoituri nu refuza asemenea "delicatesa". Insa nu este o momeala minune la care prinzi oricand in orice situatie, are si el perioada lui ...
O "varianta moderna" a sapunului este pelete si/sau boiliesul pentru somn. Nu trec nume sau firme ca gasiti usor pe net ...
Insa in zilele nostre sunt o gramada de boiliesuri si pelete speciale cu proteine lent solubile care lasa o dara mult mai apetisanta decat sapunul si sunt biodegradabile, nepoluante ... si destul de costisitoare... dar daca ai un loc bun merita sa investesti. Se leaga in buchete cat pumnul si se fixeza langa carlig. Insa cheia succesului este in locul ales si mai ales in cantitatea nadei imprastiate in apa.
Daca folositi doar cate una pe carlig este posibil sa aveti mreana , clean sau chiar si crap pe capatul firului.
O "varianta moderna" a sapunului este pelete si/sau boiliesul pentru somn. Nu trec nume sau firme ca gasiti usor pe net ...
Insa in zilele nostre sunt o gramada de boiliesuri si pelete speciale cu proteine lent solubile care lasa o dara mult mai apetisanta decat sapunul si sunt biodegradabile, nepoluante ... si destul de costisitoare... dar daca ai un loc bun merita sa investesti. Se leaga in buchete cat pumnul si se fixeza langa carlig. Insa cheia succesului este in locul ales si mai ales in cantitatea nadei imprastiate in apa.
Daca folositi doar cate una pe carlig este posibil sa aveti mreana , clean sau chiar si crap pe capatul firului.
- moneytehnik
- veteran
Re: SOMN LA SAPUN DE CASA
Cine imi recomanda niste boilesuri sau peleti pentru somn?... eventual unele pe care le-ati folosit si care au dat rezultate? Vreau sa incerc acest tip de momeala pe Dunare.
on: Pe la noi , pescarii comerciali folosesc bucati de sapun( de casa sau chiar Duru!) pe care le pun in carligele pripoanelor. Daca pun zece pripoane ,unul e cu sapun( vreo 50 carlige). Sarbii folosesc mai frecvent aceasta metoda( or avea alta reteta de sapun)... si se prinde somn, la sapun, uneori chiar bine.
Nu cred ca ar da rezultate in cazul pescuitului sportiv, de bun simtz, pe care il practicam noi.
PS: un prieten a prins un somn de vreo 8 kg , la retinut si la curatat... in stomac avea o bucata de slanina cam de 10 x 10 cm care pe o parte se vedea cum a fost taiat din ea si ramas soricul, probabil aruncata de vreun muncitor din zona(santier naval).
on: Pe la noi , pescarii comerciali folosesc bucati de sapun( de casa sau chiar Duru!) pe care le pun in carligele pripoanelor. Daca pun zece pripoane ,unul e cu sapun( vreo 50 carlige). Sarbii folosesc mai frecvent aceasta metoda( or avea alta reteta de sapun)... si se prinde somn, la sapun, uneori chiar bine.
Nu cred ca ar da rezultate in cazul pescuitului sportiv, de bun simtz, pe care il practicam noi.
PS: un prieten a prins un somn de vreo 8 kg , la retinut si la curatat... in stomac avea o bucata de slanina cam de 10 x 10 cm care pe o parte se vedea cum a fost taiat din ea si ramas soricul, probabil aruncata de vreun muncitor din zona(santier naval).
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
mie mi se pare prea poluant pentru a fii folosit tinand cont de progresele facute in domeniul momelilor... nu vad rostul
-
- veteran
Nu trebuie sa scapati din vedere ,atunci cind folositi sapunul pentru somn,sa evitati o situatie cel putin jenanta,daca nu chiar periculoasa,anume cind scapati sapunul prin iarba sa nu va atace somnul 

- semlecangheorghe
- veteran
- moneytehnik
- veteran
Noi ridem... si altii prind peste... la sapun de casa.
Daca ar stii acesti altii sa umble cu calculatorul si ce-i ala internet, forumuri... sa vezi ce ar mai ride ei de noi.
Daca ar stii acesti altii sa umble cu calculatorul si ce-i ala internet, forumuri... sa vezi ce ar mai ride ei de noi.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
-
- utilizator constant
Sa nu crede-ti ca daca somunul va da de carligul vostru, va refuza momeala cu care este echipat: pelete, rama, caropisnita, tipar, pestisor... etc. Important este ca somul sa fie prin zona si cu siguranta nu va refuza momeala de pe carlig.
O momeala forte buna este si racul, personal am vazut si am si prins somn care avea stomacul ticsit de raci peste 5 bucati de raci intregi proaspeti prinsi (nedigerati) pe care i-a vomitat cand l-am scos pe mal. Pe langa faptul ca este o momeala foarte atractiva pt somn, cu siguranta va rezista timp indelungat la carlig deaorece nu este atacata de alte specii. Marimea racilor pe care i-a vomitat era in jurul a 8-10cm.
O momeala forte buna este si racul, personal am vazut si am si prins somn care avea stomacul ticsit de raci peste 5 bucati de raci intregi proaspeti prinsi (nedigerati) pe care i-a vomitat cand l-am scos pe mal. Pe langa faptul ca este o momeala foarte atractiva pt somn, cu siguranta va rezista timp indelungat la carlig deaorece nu este atacata de alte specii. Marimea racilor pe care i-a vomitat era in jurul a 8-10cm.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
Racul este o momeala buna. Insa racul este atacat de toate speciile. 

-
- senior
Cand merg prima data pe Snagov incerc o combinatie de sapun de casa si bucata de calamar/caracatita, pe o ancora mare. Cred ca il prind pe regele baltii....
mai bine ai pune pe ancora un braconier d-al locului.....dupa ce l-ai lasat la "fezandat" 3 zile....filip_pescuitorul scrie:Cand merg prima data pe Snagov incerc o combinatie de sapun de casa si bucata de calamar/caracatita, pe o ancora mare. Cred ca il prind pe regele baltii....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...