sfaturi pt avat la dunare iarna

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
godfather
utilizator nou
utilizator nou

sfaturi pt avat la dunare iarna

Mesaj de godfather » 24 Noi 2015, 12:07

Salut tuturor,sunt din Galati si am vreo 2-3 saptamani de cand tot caut avatul si ff rar gasesc cate unul,ceva sfaturi pt perioada de iarna si cam pe unde sta ascuns ?
P.S. : Scuze daca exista deja un topic cu acest subiect,sunt nou pe site si din ce am cautat nu am gasit nimic de genul asta

andriipopa75
veteran
veteran

Re: sfaturi pt avat la dunare iarna

Mesaj de andriipopa75 » 24 Noi 2015, 20:34

trebuie sa-l cauti in masa apei sau chiar pe fund, i-am prins intamplator la jiguri. In mod normal , pana pe la ~ 6 grade ale apei se hranesc.

godfather
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de godfather » 24 Noi 2015, 21:53

am dat si cu jiguri si cu de toate :) si intre ape si pe fund.... ma gandesc sa nu-si fi schimbat locul si sa nu mai stea in curenti asa mari ca in restul anului

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 25 Noi 2015, 20:54

si avatul, ca si ceilalti rapitori, urmeaza bancurile de pasnic. unde se prinde platica, este si avat. daca pasnicul se trage pe ape adanci, acolo o sa gasesti si avatii.

dilobi2
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dilobi2 » 02 Dec 2015, 20:55

godfather scrie:Salut tuturor,sunt din Galati si am vreo 2-3 saptamani de cand tot caut avatul si ff rar gasesc cate unul,ceva sfaturi pt perioada de iarna si cam pe unde sta ascuns ?
P.S. : Scuze daca exista deja un topic cu acest subiect,sunt nou pe site si din ce am cautat nu am gasit nimic de genul asta

Saptamana trecuta am prins la mal, pescuind cu undita.
Ca si momeala, doua libelule si un vierme alb pe ac.
Linie fluorocarbon de 0.14 (finete), ac mic de libelule pus la 40 cm distanta de plumb 15 gr
Dupa 3 zile innorate si ploaie marunta am prins in jurul panzului 2 ore de soare fantastic.
Au intrat fix 13 bucati la 150 gr, dimineata 3 salai mici la rama. Pestele eliberat imediat dupa prindere.
Intr-adevar am nadit locul in prealabil, folosind nada pentru apa rece.

La momeala artificiala nu am dat.

Scrie răspuns