salai de mures

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edwin
junior
junior

salai de mures

Mesaj de edwin » 11 Oct 2004, 20:33

Si uite ca am picat si pe acasa, la un spining pe Mures...
Dupa ultima aventura pe Dunare , la Tulcea, ramas descult (masina facuta zdop intr-un sant), am luat sambata trenul pana la Razboieni si de acolo am plecat pe jos, in susul apei pana la Gligoresti.(Na, v-am dat si locatia :lol: ).
Vreme de caine, ploaie mocaneasca, vanticel rece, apa in racire( eu in incalzire treptata de mersul pe jos si de tulburelul aferent lipsei de masina :oops: ), invataM sa inoate niscaiva artificiale, de-alea self made.
Mai mult in plictis decat in actiune, dupa circa doi km de mers si circa o ora de araturi in apa, razbit de foame, m-am decis sa opresc pe mal sa hranesc trupul preincercat (vorba aia, de nu hranesti trupul, se muta sufletul). In fata mea era o bolboana linistita, cu apa adanca, fara nici un semn de activitate. Am aruncat voblerul (no name) Floting in apa, la circa juma de metru de mal si am pus batul jos, sprijinit pe un cracan.
ma pun pe mancate, si pe cand ma pregateam sa deschid briceagul vad ca lanseta a luat-o razna si are chef de inot. Pun mana, trag, (nu , nu am intepat!!! era deja treaba facuta!!!) si dupa o lupta pe cinste de circa cinci minute scot un .... salau de 3 kile !!!! :D
Mamaaaa!!!! am dat de el, mai raman, ma macina ploaia pe din afara, din inside ma inmoaie tulburelul, vad dublu sau dubleu??? da, iar sare batul de pe cracan, alt solzos, asta mai prost crescut abia la kil.
Vazand ca treaba incepe sa fie oabla, incep sa dau , sa ar(ca-i sezonul muncilor agricole, nu-i asa?), rezultat zero... Ud pana la piele, udat bine inspre exterior, decid ca nu are rost, incep sa adun sa plec acasa. Las iar batul pe cracan, voblerul in apa, si cand luam rucsacul pe spate batul meu din nou are chef de baie !!!!, pun mana pe bat, dau sa intep, alunec pe mazga si plosc, :x fac baie in Mures, sa vad tripla in mediul natural. Fratilor, a fost asa cum poate fi un pescuit perfect: vreme minunata, trasatura la fiecare lansare, si final perfect trei pesti, o baie in apa , si la autostop nu avrut sa ma ia nimeni asa ud si murdar cum eram. superlativ, am mers 9 km pe jos pana acasa, iar nevasta-mea de fericire nu a mai avut cuvinte doua zile :?
Nici eu, DE CE NU A VRUT CAND ARUNCAM??????????????

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 11 Oct 2004, 20:41

ca sa te enerveze! :D
sau poate ca trebuia sa o iei mai usor cu voblerul?

Poate ca tu dateai in larg si el era in mal, unde aducea curentul voblerul!

Sau paote te-ai spalat prea bine pe maini inainte.
Niciodata sa nu te speli temeinic pe maini:
a) inainte sa joci table
b) inainte sa dai la peste! :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Oct 2004, 21:03

unu la mana, la ultima partida, si eu si eugen am prins salai sub barca aproape
tineam jigul din bat langa barca, si-l frecangeam dupa inspiratie printre pietrele de pe fund, pe loc
asa s-a facut ca am prins cel mai bine de pe balta, sa-ti confirme eugen
ceilalti baieti, care aruncau departe si recuperau tovaraseste, au cam luat-o in buza
concluzia mea ? baiatul nehotarat, nu avea chef de alergatura, si nu dadea in el la prima vedere, avea nevoie de timp sa fie convins

doi la mana, pescuind in curent asta vara si primavara, a trebuit sa dam cu jig-uri mult mai grele decat am fi crezut, care cadeau inapoi pe fund in sub o secunda, cam juma de secunda as zice eu
ceea ce se inscrie sub timpul pe care il folosesc eu, cam 1-1,5 secunde
desi aparent caderea in sub o secunda ar fi prea rapida pentru el, nelasandu-i timp suficient sa atace, s-a dovedit a fi o alegere potrivita
daca puneam un jig sa-i fac jocul la 1,5 secunde, de la o ridicare la o cadere jigul parcurgea prea mult spatiu, din cauza curentului, si dansul nu mai punea botul

ref la problema ta:
cand dai in curent lansand perpendicular, curentul iti duce destul de repede voblerul la vale, nu ai ce-i face
trece voblerul prea repede, si el e nehotarat
puteai incerca sa dai lansat, lansand voblerul la vale si tinandu-l in curent langa mal, un timp oarecare, dupa care mai recuperai putin, etc
asta-i parerea mea, eu nu sunt salau ca sa va spun sigur :lol:

Scrie răspuns