Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
razvan m.
- veteran

-
La cat de tare urasc unii localnici stiuca, se intrevede foarte usor ce se va intampla in urma acestei "liberalizari" ...
Din pacate, pescuitul de traista a triumfat din nou !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
mrvily
- Moderator

-
Ce pot sa spun??
Ca unul care stie si cind sau bagat primi 3000 de alevini de stiuca in lacul Sacalaia,si cum si-au facut uni vila vizavi de lac si cita munca si mai ales bani au bagat cei din asociatia pro secalaia va spun sincer ca cei din AJPS sunt niste HOTI,
Dupa ce ca au incasat taxa la balta, taxa pe barca,taxa pe cabana care nu mai este a lor acum niste nenoriciti ca nui pot numi oameni vor sa duca de ripa acest minunat lac.
VA INTREB DOMNILOR DE LA AJPA,CIT CREDETI CA VOR VENI PESCARI LA SACALAIA LA STIUCA?? SI VA RASPUND TOT EU PINA SE TERMINA. SI VA DAU SI UN TERMEN SPUNINDUVA, DACA VIN DOAR 10 POESCARI DE SPINING ZILNIC IN 2-3 HAI MAXIM 4 LUNI SACALAIA NU MAI ARE STIUCA. ESTE DREPT CA IN ACESTE LUNI VA VETI ROTUNJI VENITURILE CU INCASARILE DIN TAXELE PA BARCA DAR DUPA ACEA CE VETI FACE??LA ASTA VATI GINDIT?
Sper din tot sufletul ca acea mina de oameni inimosi care au bagat bani si munca in acel lac sa poata sa faca ajps-ul Cluj sa revina asupra hotariri luate.
Mai sper ca macar in urma reactiilor acestor minunati pescari de spining sa le da Dumnezeu mintea Romanului cea de pe urma celor de la ajpa Cluj si sa revina la cea ce a fost.
DOMNILOR INCONSTIENTI VA RUGAM NU DISTRUGETI SI ACEST PARADIS AL STIUCILOR CU AMBITIILE SI ORGOLIILE DOMNIILOR VOASTRE,GINDITIVA SI LA NOI CEI PROSTI SI NU UITATI CA ORICIT DE PROSTI SUNTEM SA STITI CA SUNTEM DIN CE IN CE MAI MULTI,ASTA AR TREBUI SA VA DEA DE GINDIT.
P.S.Imi cer scuze pe aceasta cale pescarilor din Rominia pentru afirmatia din fraza de mai sus. Sper din tot sufletul sa ma intelegeti ca am facuto in interesul nostru al pescarilor si ca nici pe departe nu am vrut sa va jicnesc.
-
mariusz
- utilizator constant

Pentru mine e cea mai proasta veste din ultimii ani,legata de pescuit.RUSINE AJPS CLUJ!!!!
-
gripone
- junior

Intr-un sezon ramane lacul fara stiuca!!!!
povestioara:
ieri 21/03/2010 am fost pe o balta in Dej in "vizita" se prindea caras si crap la kil.
Taxa este de 20 ron iar pestele il platesti la kg....oricum la pret mic ..zic eu. Erau doi tipi unul din Bn si un localnic...aveau in cos cam 10 kg de unul. Il intreb pe bistritean ce face cu atata peste ca daca il plateste iese cam in 200ron. Raspuns: "am comanda domle...25 kg. Scot drumul, taxa ma distrez si imi ramane si de un pachet de tigari."
Era din bn ...dus-intors 120km...
Ideea este ca daca pentru"comanda"a venit atata si sa ramana si cu ceva, pe acesti "comercianti" nu o sa-i opreasca nimeni sa mearga pana la Sacalaia sa-si onoreze comenzile.
In Febr. cica a fost la stiuca pe un brat mort al Somesului si a lovit in doua zile 7 stiuci de la 1 la 5 kg. Tot comanda si asta.
Ma intreb oare in cativa ani unde o sa mai pescuim??
-
zander
- veteran

Pe ce balta ai fost in dej ca am si eu o comanda

-
zamzam
- junior

Dupa cum am auzit am sunat azi la Sacalaia si se zice ca de fiecare pescar se lasa cate 2 stiuci pe luna(ceea ce e mult)adica pana la sfarsitul sezonului se ramane fara peste.
Acuma EU-NOI care am platit ce putem face sa stopam acest lucru? asta e intrebarea degeaba stam si zicem asta este ca cu acceptul nostru se va stica aceea rezervatie.
cu CUPA SALMO ce se intampla mai platesc aia ceva?
-
zamzam
- junior

TREBUIE SA FACEM CEVA SA NU LASAM INCONSTIENTI ASTIA SA STRICE SINGURUL LOC CARE A MAI RAMAS PESTRU STIUCA IN ZONA.
PE EI
-
pispiric
- utilizator nou

Eu zic sa nu isi mai faca nimeni permis la AJPS Cluj, cei care nu si-au facut deja si sa zica la toti cunoscutii sa-si faca permisele in alta parte - nu are rost sa dai bani la AJPS Cluj, se pare ca nu fac nimic pentru pescari.
-
Chief
- veteran

-
Asta e o tactica nesimtita a AJPS Cluj, probabil a vreunui batran coios de pe-acolo, comunist bineinteles, de a atrage cat mai multi cotizanti. Adica noi astia cu catch&release suntem putini si fraieri. Lasa ca au bagat unii stiuca, au modernizat unii cabana, au facut si au dres si ei dau sfoara-n tara ca se lasa la retinut stiuca ca sa-si faca tot Clujul permise da da de n-or muri de foame. Si aduna astia bani multi, poate dau un tun si apoi pot iesi la pensie linistiti. Poate mai e si presiunea ANPA ca fusese anul trecut unu mai comunist pe-acolo si se facea ca da amenzi daca n-ai taxa ANPA platita, asta in virtutea acordului AJPS-ANPA care e tot o manarie si-o mizerie.
Io m-am gandit sa fac o gasca mare, de voluntari, sa mergem acolo 3-4 zile si sa ocupam toate barcile, sa prindem cat putem si sa tinem 2 exemplare cat mai mari de caciula, si sa le mutam in alt loc (eu sunt de acord cu oricare - de preferat un lac de acumulare cu baraj ca acolo nu face chiar cine ce vrea - mai rara cu dinamita si curentul si cu plasele). Punem toti 50 de lei si tocmim o cisterna cu apa unde sa le tinem... stiuca e rezistenta, sta 2-3 zile. Si gata. Luna urmatoare a fel. La naiba, poate ne facem o asociatie si luam noi o balta si o populam direct.

HA HA HA
Cam fantezista postarea dar asta imi trece prin cap... nu le-as da satisfactie oricum.
-
RYOBI
- veteran

le bagam in colibita ca acolo au loc berechet si hrana buluc