Rusinica... - somn 45 Kg la Suceava

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pescarel
senior
senior

Rusinica... - somn 45 Kg la Suceava

Mesaj de pescarel » 06 Oct 2004, 07:53

A citit cineva articolul de ieri din 'Libertatea'? E vorba despre somnul de 45kg prins cu navodul intr-un lac de langa Suceava, care 'a facut deliciul celor cateva zeci de pescari prezenti'. Mai ales ca a fost transat! Pestele ar fi ajuns cica la greutatea asta in 6 ani, si 'devenise o adevarata pacoste'... Culmea e ca exemplarul era, dupa spusele concesionarului, unul din singurii doi somni din lac. Deci specia a fost starpita, crea probabil mari pagube economice...
Asta e mentalitatea pe care din pacate o mostenesc majoritatea administratorilor si care e promovata, iata, si prin presa...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Oct 2004, 08:23

mai ai link-ul?

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 06 Oct 2004, 08:43

Am vazut in ziar la cineva.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Oct 2004, 09:18

Rusinica pe bune. Ma rog, concesinar cu mentalitate de crescator de gaini.

Dar cum dracu s-a facut asa de mare in 6 ani?
Trebuie sa fie o mascare!
Spre exemplu, crapul, in prim vara are 50 g, a doua 250-400g, etc.....
Dar 60 de kg in 6 ani, o fi fost un FAT-FRUMOS al somnilor! :D

xmaniack
staff
staff

Mesaj de xmaniack » 06 Oct 2004, 09:30

Libertatea, Nr. 4458, 5 Octombrie 2004

Somn de 45 de kg, in plasa pescarilor

Iazul de la Mitocas, de langa Suceava, a devenit duminica un adevarat punct de atractie pentru amatorii de pescuit din zona. De mai multa vreme se vorbea despre faptul ca in apele acestei acumulari haladuieste un adevarat "monstru" al pestilor, un somn batran, imposibil de prins, care mananca puietul celorlalti pesti si care ar fi fost un trofeu valoros pentru orice iubitor al sportului cu undita. Din ratiuni economice, administratorul Iazului Mitocas, Gheorghe Bejenariu, a decis sa scada nivelul apei, pentru ca pestele cel mare sa fie mai usor de prins. Norocul acesta nu a revenit insa vreunui pescar cu undita, somnul fiind capturat in cele din urma in navod. Operatiunea a facut din plin deliciul celor cateva zeci de pescari prezenti la eveniment, care de multa vreme nu mai vazusera o asemenea namila in apele din judetul Suceava. Somnul de 45 de kilograme avea, inainte de transare, un metru si patruzeci de centimetri lungime si toti pescarii s-au fotografiat alaturi de acesta.

Pestele a ajuns la imensa greutate in sase ani

Gheorghe Bejenariu, norocosul proprietar al iazului si al pestelui prins in plasa, ne-a declarat ca acesta a ajuns aici tot datorita lui. in urma cu sase ani a adus doi somotei de la Prut, pe care i-a aruncat in apa, gandind ca se vor inmulti, iar pescarii-turisti vor prinde si altceva decat crap, caras sau novac. De inmultit nu s-au inmultit, insa au crescut an de an in greutate, devenind o adevarata pacoste. Cu mari eforturi, anul trecut unul din ei a fost prins, transat si impartit oameniilor din sat. Anul acesta a venit randul celui de-al doilea.

Imagine

www.libertatea.ro

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 06 Oct 2004, 09:33

Iarta-i Doamne ca-s prosti dar multi !!!!

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 06 Oct 2004, 10:17

da' ce gust o fi avut la 45 de kile... brrrrrrrr

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Oct 2004, 10:26

nu reprezinta decat efectul generat de pescarii romani:
- merg la pescuit sa prinda 2-3 kile de caras, - 2-3 ciortani si sunt multumiti, platesc pentru asta 200-500 mii lei/zi, si toatra lumea e multumita
normal ca, neapreciind nimeni existenta unui somn mare acolo, dpdv. al pescuitul sportiv, patronul l-a scos de acolo
tara ciortanarilor si a carasarilor
daca se duceau cate 10 de insi pe saptamana sa pescuiasca dupa cei doi somni uriasi, nu i-ar mai fi scos de acolo

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 06 Oct 2004, 10:55

Daca somnul ala are 45 kg inseamna ca l-au umplut cu plumb. La talia asta somnul are vreo 25-30kg. Si daca e ala de pe poza nu e nici exceptional de gros incit sa-mi zic ca n-au exagerat.
Altfel ce sa zic. In loc sa fie bucurosi ca au in sfirsit in balta un peste capabil sa indoaie o undita prefera sa se consacre pescuitului la caras.
Eu n-o sa mai ajung sa traiesc vremurile cind aceste mentalitati vor dispare. Sa speram ca or sa le apuce unii dintre voi.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Oct 2004, 13:05

Tudor, eu am 28 de ani si mananc dietetic sa am vreo sansa sa apuc acele vremuri :lol: :lol:

Si parerea mea e ca nu putea avea mai mult de 25-30 kg. Si asta in nici un caz in 6 ani. Poate avea vreo 5-6 kg cand l-a pus in balta!

Scrie răspuns