Rugaminte catre ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

rcorbu
veteran
veteran

Rugaminte catre ANPA

Mesaj de rcorbu » 10 Mar 2012, 17:41

Astazi am trimis un e-mail catre ANPA prin care ii rog sa faca mai usoara achizitionarea permiselor de pescuit sau o alta metoda pentru a putea merge la pescuit legal.
Din ce am vazut pe site-ul ANPA aceste permise se pot procura doar in marile orase, lasandu-i pe multi dintre pescarii neafiliati la o asociatie sau care nu au asociatii in zona, in imposibilitatea procurarii acestora, sau procurarea cu niste costuri prea mari.

Rugamintea a constat in posibilitatea de a putea platii aceasta taxa la orice banca comerciala in contul ANPA iar chitanta sa poata tine locul permisului ANPA, atata vreme cat pe chitanta sunt precizate numele si adresa platitorului nu vad care ar fi problema, pentru ca ei i-si primesc banii.

O sa puna cineva problema ca nu poti arata o chitanta la un control de ce ? ..cu ce e mai presus permisul ?, oricum nici acesta nu are poza iar pentru identificare este necesar buletinul sau alt act, la fel si pentru chitanta, deci ambele pot fi la fel de valabile iar chitanta poate fi achizitionata mai repede decat permisul, sau vizarea acestora.

O alta varianta ar fi distribuirea acestora prin magazinele cu profil de vanzare articole pescuit.

Daca credeti ca o asemenea crere poate ajuta cat mai multi pescari, va rog trimiteti un e-mail catre ANPA, nu costa decat 5 minute, dar cu cat vom scrie mai multi va fi posibil ca parerea noastra sa conteze si sa-i faca sa se gandeasca macar la banii pe care ii vor putea colecta mai repede si mai multi.

Daca nu credeti..e treaba voastra, dar cine stie ce ne rezerva viitorul.

Iar cei care trimit, dar la modul serios, sa lase si o confirmare pe aici, sa vedem cati suntem.

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Re: Rugaminte catre ANPA

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 10 Mar 2012, 18:37

Nu vreau sa te dezamagesc sau sa-ti tai elanul de face astfel de interventii, dar cred ca merita sa facem cateva precizari:
Contravaloarea permiselor ANPA se plateste, la trezorerie, intr-un cont care se numeste "taxe si tarife pentru licente". In acest cont se varsa, cum spune si denumirea, mai multe taxe pe care cetatenii sau firmele le platesc pentru diverse activitati. Programul informatic folosit acum de trezorerii nu permite identificarea exacta a beneficiarului platii(respectiv ANPA in cazul nostru), pe chitanta scriind, exact "Taxe si tarife pt licente". Ca sa se poata folosi chitanta ca justificare in fata controlului, ar trebui sa scrie pe ea ceva de genul Taxa ANPA, ori asta inseanma modificarea programului informatic si implementarea lui in toate trezoreriile din tara, plus instruirea personalului...Costurile unei astfel de actiuni ar fi mai mari decat incasarile pe mai multi ani,asa incat....
Pentru plata prin alte banci, situatua este cam aceeasi, programul IT, implementarea lui, in plus bancile mai percep si comision, trebuie facute licitatii pentru alegerea bancilor ce care sa se lucreze, contracte...complicat si scump....
Pentru distribuirea permiselor prin benzinarii, magazine, etc. procedura este cam aceeasi cu eventuala alegere a bancilor:licitatie, contracte, comisioane catre cel care castiga licitatia( ca doar nu le vor vinde degeaba).
Cam asta ar fi, iti doresc succes in demersul pe care l-ai facut !

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Mar 2012, 20:43

Ca sa se poata folosi chitanta ca justificare in fata controlului, ar trebui sa scrie pe ea ceva de genul Taxa ANPA, ori asta inseanma modificarea programului informatic si implementarea lui in toate trezoreriile din tara, plus instruirea personalului...Costurile unei astfel de actiuni ar fi mai mari decat incasarile pe mai multi ani,asa incat....
Pentru plata prin alte banci, situatua este cam aceeasi, programul IT, implementarea lui, in plus bancile mai percep si comision, trebuie facute licitatii pentru alegerea bancilor ce care sa se lucreze, contracte...complicat si scump....
:shock:
sunteti absolut sigur de afirmatia pe care a-ti facuto?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 10 Mar 2012, 21:10

adiwolf scrie:
Ca sa se poata folosi chitanta ca justificare in fata controlului, ar trebui sa scrie pe ea ceva de genul Taxa ANPA, ori asta inseanma modificarea programului informatic si implementarea lui in toate trezoreriile din tara, plus instruirea personalului...Costurile unei astfel de actiuni ar fi mai mari decat incasarile pe mai multi ani,asa incat....
:shock:
sunteti absolut sigur de afirmatia pe care a-ti facuto?
Nu am facut un calcul economic, dar procedurile cam astea ar fi...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Mar 2012, 21:17

Dumitrescu Iancu scrie:Programul informatic folosit acum de trezorerii nu permite identificarea exacta a beneficiarului platii(respectiv ANPA in cazul nostru), pe chitanta scriind, exact "Taxe si tarife pt licente". !

Pe chitanta mea scrie "taxa permis pescuit". :!:

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 10 Mar 2012, 21:29

SVF scrie:
Dumitrescu Iancu scrie:Programul informatic folosit acum de trezorerii nu permite identificarea exacta a beneficiarului platii(respectiv ANPA in cazul nostru), pe chitanta scriind, exact "Taxe si tarife pt licente". !

Pe chitanta mea scrie "taxa permis pescuit". :!:
Foarte bine! La noi scrie exact cum am spus- taxe si tarife pentru licente...Inseamna ca lucrurile sunt mult mai simple decat le-am prezentat eu... Scuze daca am dezinformat ! :oops:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 10 Mar 2012, 21:44

SVF scrie: Pe chitanta mea scrie "taxa permis pescuit". :!:
Pot sa confirm ! La noi inclusiv in 2011 tot asa scria: TAXA PERMIS PESCUIT,... sau TAXA PESCUIT , ... sau cam asa ceva !

Deh... Sibienii astia... totdeauna le-o placut sa fie cu un pas in fata ... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 10 Mar 2012, 21:55

miky scrie:
SVF scrie: Pe chitanta mea scrie "taxa permis pescuit". :!:
Pot sa confirm ! La noi inclusiv in 2011 tot asa scria: TAXA PERMIS PESCUIT,... sau TAXA PESCUIT , ... sau cam asa ceva !

Deh... Sibienii astia... totdeauna le-o placut sa fie cu un pas in fata ... :lol: :lol: :lol:
Offf, ardelenii astia, sa iasa ei mereu in fata! :D :D :D
Nu am vrut sa descurajez pe nimeni, am vrut doar sa atrag atentia ca este greu sa se obtina rezultate rapide la propunerile pescarilor...

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 11 Mar 2012, 08:16

Asta e la noi la romani , dupa ce ca ii platim , trebuie sa ne mai si rugam de ei . De ce nu s-o face cu reinnoire la 10 ani (ca la permisul de conducere ) si sa se verifice chitanta cu plata cotizatiei anuale ?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 11 Mar 2012, 08:42

Daca o sa le scriem poate ca vor analiza aceasta solutie , dar macar sa le spunem ce vrem.

Pe vremea lui Ceausescu permisul de pescuit nu era valabil in anul respectiv decat insotit de chitantele prin care faceai dovada platii.
Oare o fi asa de greu sa platesti la orice banca si sa o porti la tine o chitanta, care din punct de vedere al elementelor de siguranta este mai buna decat un carton ?

Scrie răspuns