Romania.. un ghem incalcit de legi..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
el_disku
junior
junior

Romania.. un ghem incalcit de legi..

Mesaj de el_disku » 28 Apr 2009, 13:45

Va rog frumos sa ma lamuriti daca se poate privind eliberarea de permise de pescuit, ca sincer deja incep sa ma enervez. Se scot legi care se anuleaza apoi iar se pun iar se scot iar se incurca si asa mai departe. Spuneti-mi cum a ramas. Mai sunt valabile permisele vizate la asociatii?(Miam renoit anul trecut permisul.. mai e bun de ceva?) Am inteles acum ca si taxa care am platito la anap de 30 ron am platito pe degeaba. Cine are drept de control? Ma intereseaza aspectele legate de pescuitul pe apele de munte colinare si ses. Va rog frumos sa imi raspundeti ca e mare ghemul asta ...si tare incurcat

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Apr 2009, 15:41

Acum sunt in vigoare urmatoarele legi:
HG 1016/2008 privind cuantumul taxelor...
Ordinul 753/2008 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale
OUG23/2008 Privind pescuitul si acvacultura

Conform acestor reglementari, singurul document care iti da dreptul sa pescuiesti pe toate apele publice este permisul eliberat ANPA.
Poti sa ridici permisul direct de la ANPA, te costa 30 de lei, sau sa il iei de la o asociatie unde mai platesti in plus cotizatie de membru si primesti in schimb un carnet de mebru si cam atat.
Carnetul de membru in sine, vizat sau nevizat nu iti da dreptul sa pescuiesti pe apele publice, e optiunea ta daca cotizezi sau nu.
In schimb e musai sa ai permisul de la ANPA.
Drept de control au doar inspectorii ANPA, jandarmii si politistii.
Ultima oară modificat 28 Apr 2009, 16:00 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

el_disku
junior
junior

multumesc

Mesaj de el_disku » 28 Apr 2009, 15:47

multumesc mult pentru lamuriri..

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 28 Apr 2009, 19:24

Documentat si la obiect ! Bravo Tavi.