RNP a scos lista de tarife pentru pescuit
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
filip_pescuitorul
- senior

RNP a scos lista de tarife pentru pescuit
Stie cineva de ce RNP a scos de pe site lista de tarife pentru pescuit in apele de munte pe care le administreaza? Abia fusesera puse pe site prin mai si acum iar au disparut.... Oare s-o fi reziliat contractul cu ANPA? Totusi pe siteul RNP scrie ca se pescuieste cu permis ANPA si cu suplimentul de tarif al RNP. Care e situatia pana la urma?
-
vali stratonov
- veteran

Re: RNP a scos lista de tarife pentru pescuit
La Belis taxa e de 20 lei/ zi de pescuit .....obligatoriu sa ai si ANPA, ca-i legal ca-i ilegal ...nimeni nu stie.filip_pescuitorul scrie:Stie cineva de ce RNP a scos de pe site lista de tarife pentru pescuit in apele de munte pe care le administreaza? Abia fusesera puse pe site prin mai si acum iar au disparut.... Oare s-o fi reziliat contractul cu ANPA? Totusi pe siteul RNP scrie ca se pescuieste cu permis ANPA si cu suplimentul de tarif al RNP. Care e situatia pana la urma?
Traim din pacate intr-o tara defecta
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
filip_pescuitorul
- senior

Imi cam dau seama de ce nu au mai afisat tarifele cei de la RNP. Ca sa nu ii acuze ANPA ca, desi nu li s-a dat voie, ei taxeaza suplimentar. Au lasat scris ca se plateste taxa asta intr-un PDF ascuns undeva pe site dar in rest nimic... asta e cand te simti cu musca pe caciula verde! (by the way si musta tot verde e ca doar e din aia de kkt... 
-
pandy
Salutare.
90% din partidele mele se deruleaza pe barajul de la Valea Uzului - Dărmănești / Bacău, de cca 30 de ani!
Pina anul acesta permisul l-am platit la AJVPS, 90 lei pe an, din care se achitau si cei 30 lei la ANPA. In acest an insa, ANPA nu a mai scos la licitatie acest lac de acumulare montana si a semnat un protocol cu RNP, care au instituit o taxa zilnica de 18 lei
, pe linga cei 30 achitati obligatoriu la ANPA, pentru un luciu de apa in care specia primordiala e cleanul pitic si ceva biban, neamenajat in nici un fel, nicidecum populat vreodata si braconat la greu ghiciti de cine ??!!...tot de „oamenii” lor !
Vehiculindu-se tot felul de zvonuri, etc, am sunat la ANPA pentru lamuriri si am discutat cu cineva de la departamentul Pescuit sportiv/recreativ, mi-a confirmat existenta acelui protocol cu specificatia ca acea suprataxa zilnica 18 lei practicata de RNP este ilegala si in nici un caz nu e prevazuta in acel protocol, in concluzie sa refuzam plata ei eventual in cazul sanctionarii contraventionale sa ne adresam justitiei. Am sunat si la RNP, tot la departamentul Pescuit si am discutat cu un tip ce a refuzat total sa-si decline identitatea sau sa-mi dea explicatii logice, referitor la acea taxa. Am specificat pozitia clara a celor de la ANPA vis-a-vis de protocolul semnat si am solicitat, pentru transparenta, un fisier cu acel document, pe mail. Refuz categoric al acelui „domn”, moment in care a luat pur si simplu foc la telefon si a inceput sa tipe la mine, ca „cine esti tu de te intereseaza acel protocol”, bla, bla....si tot tacimul specific birocratului roman! Am insistat pe un ton ferm sa aflu numele lui si intr-un final a zis ca se numeste Mugurel...si atit, mi-a trintit telefonul !
Am sunat iar la ANPA, am prezentat punctul de vedere al celui de la RNP si mi s-a sugerat ca, fiind un grup foarte mare de pescari nemultumiti, sa sesizam Curtea de Conturi referitor la acea taxa ilegala. Am solicitat si la ANPA acel document, respectiv Protocolul semnat cu RNP, am primit acceptul lor urmind sa il primesc pe mail, ceea ce nu s-a intimplat nici pina in ziua de azi. RNP a instituit, in plus, si interdictia pescuitului in anumite zile ale saptaminii, probabil pentru a-si coordona controalele impreuna cu cei de la Jandarmerie.
Probabil ca nu suntem singurii care s-au interesat de acele documente si continutul lor, precum si abuzurile colectarii acelor taxe de catre cei de la RNP, ceea ce a generat „disparitia” PDF-ului...
Cei care detin cheia solutionarii legale a abuzurilor privind acele taxe isi pot spune punctul de vedere aici.
Deci, ca un prim pas, ar fi intrarea in posesia acelor documente ce ar trebui sa fie transparente, respectiv protocoalele cu RNP si in cazul nespecificarii colectarii acelor taxe suplimentare zilnice (cu valoarea exacta) de catre RNP sa se poata sesiza Curtea de Conturi. Mentionez ca am fost indrumati, din necunostinta de cauza, catre Grada Financiara, OPC, etc, ca ulterior, in urma expunerii detaliate a situatiei, solutia finala sa para a fi Curtea de Conturi. Asteptam pareri.
Numai bine!
90% din partidele mele se deruleaza pe barajul de la Valea Uzului - Dărmănești / Bacău, de cca 30 de ani!
Pina anul acesta permisul l-am platit la AJVPS, 90 lei pe an, din care se achitau si cei 30 lei la ANPA. In acest an insa, ANPA nu a mai scos la licitatie acest lac de acumulare montana si a semnat un protocol cu RNP, care au instituit o taxa zilnica de 18 lei
Vehiculindu-se tot felul de zvonuri, etc, am sunat la ANPA pentru lamuriri si am discutat cu cineva de la departamentul Pescuit sportiv/recreativ, mi-a confirmat existenta acelui protocol cu specificatia ca acea suprataxa zilnica 18 lei practicata de RNP este ilegala si in nici un caz nu e prevazuta in acel protocol, in concluzie sa refuzam plata ei eventual in cazul sanctionarii contraventionale sa ne adresam justitiei. Am sunat si la RNP, tot la departamentul Pescuit si am discutat cu un tip ce a refuzat total sa-si decline identitatea sau sa-mi dea explicatii logice, referitor la acea taxa. Am specificat pozitia clara a celor de la ANPA vis-a-vis de protocolul semnat si am solicitat, pentru transparenta, un fisier cu acel document, pe mail. Refuz categoric al acelui „domn”, moment in care a luat pur si simplu foc la telefon si a inceput sa tipe la mine, ca „cine esti tu de te intereseaza acel protocol”, bla, bla....si tot tacimul specific birocratului roman! Am insistat pe un ton ferm sa aflu numele lui si intr-un final a zis ca se numeste Mugurel...si atit, mi-a trintit telefonul !
Am sunat iar la ANPA, am prezentat punctul de vedere al celui de la RNP si mi s-a sugerat ca, fiind un grup foarte mare de pescari nemultumiti, sa sesizam Curtea de Conturi referitor la acea taxa ilegala. Am solicitat si la ANPA acel document, respectiv Protocolul semnat cu RNP, am primit acceptul lor urmind sa il primesc pe mail, ceea ce nu s-a intimplat nici pina in ziua de azi. RNP a instituit, in plus, si interdictia pescuitului in anumite zile ale saptaminii, probabil pentru a-si coordona controalele impreuna cu cei de la Jandarmerie.
Probabil ca nu suntem singurii care s-au interesat de acele documente si continutul lor, precum si abuzurile colectarii acelor taxe de catre cei de la RNP, ceea ce a generat „disparitia” PDF-ului...
Cei care detin cheia solutionarii legale a abuzurilor privind acele taxe isi pot spune punctul de vedere aici.
Deci, ca un prim pas, ar fi intrarea in posesia acelor documente ce ar trebui sa fie transparente, respectiv protocoalele cu RNP si in cazul nespecificarii colectarii acelor taxe suplimentare zilnice (cu valoarea exacta) de catre RNP sa se poata sesiza Curtea de Conturi. Mentionez ca am fost indrumati, din necunostinta de cauza, catre Grada Financiara, OPC, etc, ca ulterior, in urma expunerii detaliate a situatiei, solutia finala sa para a fi Curtea de Conturi. Asteptam pareri.
Numai bine!
faceti o sesizare scrisa si foarte explicita catre ANPA, in care sa solicitati accesul la acel protocol si un document oficial din partea lor in care sa isi expuna punctul de vedere fata de aceasta situatie.
cererea poata fi trimisa prin email cu solicitare de inscrire si conirmare din partea lor
solicitati accesul la aceste acte si raspunsurile cuvenite in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.
va sfatuiesc sa fiti cat mai concis, sa expuneti foarte clar situatia si cerintele - evitati sa bateti campii sau sa va plangeti de cine stie ce, nu intereseaza pe nimeni, credeti-ma si astfel riscati sa cadeti in derizoriu sa nu mai fiti bagati in seama.
mentionati ca
nu uitati sa va semnati cu numele real si sa nu trimiteti de pe vreo adresa de email aiurea, de genul itibitichimiky@.....com, trebuie totusi sa aveti o credibilitate.
va doresc succes si multa rabdare cu nervi de otel
cererea poata fi trimisa prin email cu solicitare de inscrire si conirmare din partea lor
solicitati accesul la aceste acte si raspunsurile cuvenite in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.
va sfatuiesc sa fiti cat mai concis, sa expuneti foarte clar situatia si cerintele - evitati sa bateti campii sau sa va plangeti de cine stie ce, nu intereseaza pe nimeni, credeti-ma si astfel riscati sa cadeti in derizoriu sa nu mai fiti bagati in seama.
mentionati ca
deasemenea va sfatuiesc ca atuncea cand veti trimite emailul cu solicitarea dumneavoastra sa puneti la casuta CC (copy carbon) a clientului de email pe care il folositi si adresa secretariatului general al guvernului - gasiti adresa pe net si va asigur ca veti primi raspuns iar cerea va fi trata "altfel" cand se va vedea ca a ajuns si in alte parti.doriti aceste informatii pentru uzul personal dar si pentru prezentarea lor, organelor solicitate sa constate actele de braconaj si de incalcare a OUG 23/2008 a Legii 317/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, dar si a Ordinului 128 / 11.06.2012 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate
nu uitati sa va semnati cu numele real si sa nu trimiteti de pe vreo adresa de email aiurea, de genul itibitichimiky@.....com, trebuie totusi sa aveti o credibilitate.
va doresc succes si multa rabdare cu nervi de otel
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Eu nu stiu ca anul acesta sa se fi incheiat un alt protocol intre ANPA si RNP. Probabil ca ei se bazeaza in continuare pe protocolul incheiat in 2010. Acest protocol este disponibil in momentul de fata pe pagina de internet a Directiei Silvice Cluj, la sectiunea pescuit.
Vezi:
www.silvacluj.ro
Vezi:
www.silvacluj.ro
-
pandy
@adiwolf
Am fost foarte explicit si concis, am discutat cca 15 minute despre acel protocol, absolut la obiect. Am fost transferat la o secretara unde mi-am declinat identitatea, am primit adresa de mail unde, ulterior, am trimis mail-ul cu solicitarea pentru intrarea in posesia acelui document, am sunat imediat si tot acea secretara mi-a confirmat primirea mail-ului. Maine o sa sun sa vad ce se intimpla de nu am primit documentul.
@flydb
Cert este ca locatia apei a fost in concesiunea AJVPS pina anul trecut, inclusiv. Incepind de anul asta nu s-a mai tinut licitatia.
Multumesc pentru rapsunsuri, va informez cum decurg demersurile.
Am fost foarte explicit si concis, am discutat cca 15 minute despre acel protocol, absolut la obiect. Am fost transferat la o secretara unde mi-am declinat identitatea, am primit adresa de mail unde, ulterior, am trimis mail-ul cu solicitarea pentru intrarea in posesia acelui document, am sunat imediat si tot acea secretara mi-a confirmat primirea mail-ului. Maine o sa sun sa vad ce se intimpla de nu am primit documentul.
@flydb
Cert este ca locatia apei a fost in concesiunea AJVPS pina anul trecut, inclusiv. Incepind de anul asta nu s-a mai tinut licitatia.
Multumesc pentru rapsunsuri, va informez cum decurg demersurile.
raspunsul il primesti in termenul legal de 30 zile.
abia dupa acest termen poti sa te agiti si sa pui intrebari de ce nu au raspuns, dar ma indoiesc ca nu o sa raspunda.
nu mai sta de "vorba" cu diverse secretare sau diversi angajati / functionari publici
discutiile cu institutiile statului si reprezentantii lor se poarta DOAR in scris.
abia dupa acest termen poti sa te agiti si sa pui intrebari de ce nu au raspuns, dar ma indoiesc ca nu o sa raspunda.
nu mai sta de "vorba" cu diverse secretare sau diversi angajati / functionari publici
discutiile cu institutiile statului si reprezentantii lor se poarta DOAR in scris.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Răspunsul îl găsești dacă citești ce scrie pe verso-ul permisului de pescuit recreativ sportiv. ANPA a delegat prin protocol administrarea resurselor acvatice vii către RNP, dar a uitat să-i dea și sursa de finanțare pentru aceasta și nici RNP nu a cerut-o. Administrarea resursei nu are nici o legătură cu pescuitul sportiv. Permisul este un document oficial al statului român, nu un act al vreunei asociații sau a RNP. Iar practicarea pescuitului sportiv este un drept, nu o activitate economică pentru a fi taxat de RNP. Sfatul pe ca ți-l dau este ca atunci când te deranjază vreun pădurar, sună frumos la 112 și cere să vină poliția. Fapta pe care aceștia o comit prin taxarea pescuitului sportiv se înscrie la art. 246 CP, abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Dreptul de control al pădurarilor se referă strict la constatarea contravențiilor și infracțiunilor piscicole, nu îngrădirea dreptului pe care permisul de pescuit ți-l conferă.pandy scrie:Salutare.
Pina anul acesta permisul l-am platit la AJVPS, 90 lei pe an, din care se achitau si cei 30 lei la ANPA. In acest an insa, ANPA nu a mai scos la licitatie acest lac de acumulare montana si a semnat un protocol cu RNP, care au instituit o taxa zilnica de 18 lei, pe linga cei 30 achitati obligatoriu la ANPA, pentru un luciu de apa in care specia primordiala e cleanul pitic si ceva biban, neamenajat in nici un fel, nicidecum populat vreodata si braconat la greu ghiciti de cine ??!!...tot de „oamenii” lor !
Probabil ca nu suntem singurii care s-au interesat de acele documente si continutul lor, precum si abuzurile colectarii acelor taxe de catre cei de la RNP, ceea ce a generat „disparitia” PDF-ului...![]()
Numai bine!
-
pandy
Domnilor multumesc pentru raspunsuri, cred ca nu-mi folosesc doar mie si asta e bine!
Luni am zis ca sun la ANPA, nu am mai sunat ptr ca deja luni dimineata am gasit mail-ul cu raspunsul lor, nu stiu daca se datoareaza acestui topic sau a fost pura intimplare
(postez mai jos fisierele PDF, inclusiv protocolul cu RNP).
Nu mai trebuie sa sun la 112 deoarece padurarii vin insotiti direct cu jandarmi
, o sa ma adresez si grupei din Moinesti, il cunosc pe seful lor si o sa-i expun situatia cu argumentele legale. Deja un amic a fost amenintat ca a doua oara cind v-a fi gasit la pescuit i se v-a confisca sculele si v-a primi amenda, desi are achitata taxa la ANPA (si aici e dubioasa procedura de confiscare, o sa studiez si problema asta).
O sa trimit un mail mai amplu celor de la RNP sa vad pozitia lor si va informez.
Inca o data multumesc celor ce ma ajuta in acest demers
Raspunsul ANPA

Si protocolul dintre ANPA si RNP, din 2010

Luni am zis ca sun la ANPA, nu am mai sunat ptr ca deja luni dimineata am gasit mail-ul cu raspunsul lor, nu stiu daca se datoareaza acestui topic sau a fost pura intimplare
Nu mai trebuie sa sun la 112 deoarece padurarii vin insotiti direct cu jandarmi
O sa trimit un mail mai amplu celor de la RNP sa vad pozitia lor si va informez.
Inca o data multumesc celor ce ma ajuta in acest demers
Raspunsul ANPA

Si protocolul dintre ANPA si RNP, din 2010