Rizinca
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
Ioane, nici eu nu condamn pe nimeni. Dar am zis ca nu e pt mine, intrucat, chiar daca prinzi ceva, farmecul pescuitului este prea mult stirbit.
Sa nu simti tu trasatura in bat, sa nu arunci tu cu voblerul in capul avatului (si sa nu-l prinzi
) sa nu il joci din frana, frumusetea drilului, plimbatul pe malul apei, trusa cu jucarele (a se citi voblere & stuff...)
cam subtire dpdv al sportivitatii....
Sa nu simti tu trasatura in bat, sa nu arunci tu cu voblerul in capul avatului (si sa nu-l prinzi

cam subtire dpdv al sportivitatii....
Costica, nici mie nu-mi place metoda aceasta (la rezinca). Probabil de aceea nici nu am incercat s-a folosesc. S-au poate pentru ca imi place tehnica, in sensul de varga (cu sau fara inele), mulineta. Imi plac si nalucile, am o mica colectie, le folosesc ori de cite ori am ocazia ... dar inca mai astept ziua cind voi prinde si eu un peste la rotativa.
Ca o paranteza, la ultima iesire la Prut, plictisit ca la lingurite si rotative nu am avut nici o incercare, am incerat si o taparina (din aceea de la GIPO). Culmea e ca asa am avut prima mea trasatura la artificiale... care din pacate nu s-a concretizat si nici nu s-a mai repetat.
Eu nu am ajuns inca la acel nivel la care sa nu mai caut si sa nu mai experimentez (ca nu voi ajunge niciodata este deja o discutie cu tenta filozofica). Fac parte dintre acei pescari care au prins (pina acum) rapitor numai la momeli naturale. In zona si in locurile unde merg eu nu am vazut pe nimeni sa prinda la artificiale si cu toate acestea continui sa sper ca voi reusi acest lucru.
Revenind la rezinca, probabil poate fi adaptata si la pesti mari (capitali chiar). Acolo unde stii ca este somnul, pui o scula dis-de-dimineata si-o iei seara netinsa. Si repeti zile la rind, pina ti se termina concediul.
Insa cum in Romania in 99% din locatii nu gasesti pesti mai mari de un kg ... , tot 99% din cazuri metoda mi se pare inadecvata.
Ca o paranteza, la ultima iesire la Prut, plictisit ca la lingurite si rotative nu am avut nici o incercare, am incerat si o taparina (din aceea de la GIPO). Culmea e ca asa am avut prima mea trasatura la artificiale... care din pacate nu s-a concretizat si nici nu s-a mai repetat.
Eu nu am ajuns inca la acel nivel la care sa nu mai caut si sa nu mai experimentez (ca nu voi ajunge niciodata este deja o discutie cu tenta filozofica). Fac parte dintre acei pescari care au prins (pina acum) rapitor numai la momeli naturale. In zona si in locurile unde merg eu nu am vazut pe nimeni sa prinda la artificiale si cu toate acestea continui sa sper ca voi reusi acest lucru.
Revenind la rezinca, probabil poate fi adaptata si la pesti mari (capitali chiar). Acolo unde stii ca este somnul, pui o scula dis-de-dimineata si-o iei seara netinsa. Si repeti zile la rind, pina ti se termina concediul.
Insa cum in Romania in 99% din locatii nu gasesti pesti mai mari de un kg ... , tot 99% din cazuri metoda mi se pare inadecvata.
- costica_fishing
- veteran
Ioane, asa cum ai citit in alte topicuri, multi dintre noi mergem la 200 de km de casa, ca sa
vedem salaul cu jigu-n bot. Si se intampla sa nu-l vedem. Asta e. Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa scot ancora de pe oscilanta, sa pun un jig mare in capat si sa dau la japca. Daramite sa-mi scot elasticul de la izmene, sa-l intind pe fundul baltii!
Cand este - este, cand nu este - nu este!

Cand este - este, cand nu este - nu este!

- Bogdan_Alex
- veteran
-
- utilizator nou
eu am citit detaliile shi mi se pare interesanta ideea dar nu ma vad folosind asha ceva.........imi place prea mult stilul ala clasic cu lansete....1 sau 2 ace.......etc.cred ca scula asta e pentru cei care se duc la peshte pt a se lauda acasa cu cantitatea de peshte nu pentru a se simtzi bine in mijlocul naturii........relaxare.........etc.
-
- utilizator nou
Ajutor!!
[as vrea sa stiu si eu cum se confectioneaza aceasta rizinca..nu am expientza in pescuit..dar ma intereseaza acest subiect..eu din cate stiu pescuitul e ala cu unditza nu prin mihloace de braconaj..corect? adresa mea de mess e basescu2001 multumesc si astept raspuns.ciao!