Reportaj despre braconajul in Delta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 16 Feb 2009, 17:51

am avut si eu prilejul sa-l vad pe "caisa"
eram in mila 23 cu cineva de pe forum , pescuiam si noi pe langa mila.
caisa al nostru, era sa ne intoarca barca cu sus-n-jos pe unul dintre canalele de legatura cu 3 iezare , o trecut cu baraca pe langa noi mai,mai sa.... , noroc ca acel cineva cu care eram , a avut tarie de caracter si nu s-a ferit decat foarte tarziu pe acel canal ingust , ceea ce la facut pe "caisa " sa incetineasca foarte mult din viteza cu care se apropria.
la care tot el zice :
"ba voi nu va uitati pe unde mergeti??? ca dadeam peste voi !!
dar lasa, ca asa sunteti voi pescarii , veniti aicia si va bagati peste tot "
(adik le incurcam lor socotelile)
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

silvian2007
junior
junior

.

Mesaj de silvian2007 » 16 Feb 2009, 23:13

Nu pui porcu sa-si curete singur troaca, fratilor!!!
Atata timp cat aia de sus pa care-i votam noi astia mici si prosti au "afaceri" pe ape, indiferent ca-i delta, dunare sau nu stiu ce garla sau baltoaca, si mananca din asta, n-or sa poata sa-i dezvete de narav niste bieti palavragii...
Imi pare rau dar asta e realitate pe care cu totii suntem damnati sa o suportam.
Da, ar trebui impusa legea pumnului, asa cum braconierii o fac cu pescarii de rand sau chiar cu organele de control, asa cum s-a vazut.Dar cine sa faca acest lucru daca cei care ar trebui sa adopte o lege in acest sens, evita sa o faca sau pur si simplu nu sunt interesati...ca de, nu se duce Mahomed la munte...

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 17 Feb 2009, 10:14

In astfel de timpuri o asemenea lege nu-si are rostul, sistemele de urmarire a ambarcatiunilor prin satelit ar fi o solutie. Obligativitatea folosiri lor in astfel de zone greu accesibile si infiintarea unor puncte de control care sa supravegheze in permanenta miscare lor in zonele respective ar putea pune probleme braconierilor. Numai ca toate acestea costa bani si cum inca Delta mai suporta braconajul se considera ca nu are rost sa investim.

Apa e adanca si tulbure la fund de miscarea pestilor, sa speram ca in viitor nu se va limpezi !

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 17 Feb 2009, 14:17

sistemele de urmarire a ambarcatiunilor prin satelit ar fi o solutie ????? si varianta """" Numai ca toate acestea costa bani si cum inca Delta mai suporta braconajul se considera ca nu are rost sa investim """"mai frate da ce esti la ""star trek"" ..astia nu-s in stare sa prinda hotii si tu vrei urmariri prin satelit.cu televizorul prosteste poporul,da nici netul nu-i departe...

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 17 Feb 2009, 19:36

alexis scrie:sistemele de urmarire a ambarcatiunilor prin satelit ar fi o solutie ????? si varianta """" Numai ca toate acestea costa bani si cum inca Delta mai suporta braconajul se considera ca nu are rost sa investim """"mai frate da ce esti la ""star trek"" ..astia nu-s in stare sa prinda hotii si tu vrei urmariri prin satelit.cu televizorul prosteste poporul,da nici netul nu-i departe...
:lol: :lol: :lol:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 18 Feb 2009, 08:35

Probabil SF-urile de adormit copiii de pe vremea bunicilor ti-a incetosat memoria daca ai ajuns la asemenea concluzie si mai ai si sustinatori. Poate ca televizorul mai prosteste poporul, insa netul ar trebui sa te aduca cu picioarele pe pamant nu sa ramai cu capul la stelele cazatoare ale bunicilor. Mi-am dat cu parerea si am spus un lucru care ar putea fi realizat si la noi ca si la altii. Cu ce am gresit ? Sau te numeri printre cei care-si vad planurile de viitor spulberate ? 8) :wink:

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 18 Feb 2009, 17:24

Normal ca se spulbera visele pescarilor si nu mai au incredere in nimeni,daca sant oameni care promit si nu se tin de cuvant la fel ca si mai marii nostrii votati de cei in drept si acum uita ce au promis sau hotarat.sefii mai tarziu altii dupa 1-2 beri sau datorita codurilor galbene sau rosii prezentate cu drag la meteo.

bogdan_br
junior
junior

Mesaj de bogdan_br » 18 Feb 2009, 18:00

Eu cred ca salvarea deltei va veni tot de la oamenii cu bani, care au interese in zona, mai exact proprietarii de pensiuni, sau cei care castiga mult de pe urma turismului. Cred ca 75% din cei ce vin in delta o fac pentru pescuit sportiv, iar restul pentru plimbare, birdwatching, etc. Disparitia pestelui ca urmare a braconajului, va duce si la disparitia pescarilor sportivi din delta, asa ca macar in ceasul al 12-lea, patronii de pensiuni se vor coaliza si vor uza de banii si influenta lor pentru a stopa acest cancer al deltei (braconajul). Nu cred ca oameni precum Cornel Gaina, Robert Raduta s.a. vor sta cu mainile in san, daca isi vor simti afacerile amenintate (indirect) din cauza braconajului. Citind opiniile multor pescari de pe forum, vad deja ca pentru multi ardeleni, delta nu mai reprezinta o atractie. Ca sa merite drumul de 800- 1000 km pana acolo, trebuie sa stai cam o saptamana, cel putin. Si ce sa faci o saptamana, daca nu mai e peste si in plus mai vine si unul ca nea' caisa si iti strica partidele de pescuit ?
E o parere strict personala, s-ar putea sa ma insel, dar ar mai fi o sansa in plus pt salvarea deltei de la dezastru.

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 18 Feb 2009, 19:27

lucky_51 scrie:Probabil SF-urile de adormit copiii de pe vremea bunicilor ti-a incetosat memoria daca ai ajuns la asemenea concluzie si mai ai si sustinatori. Poate ca televizorul mai prosteste poporul, insa netul ar trebui sa te aduca cu picioarele pe pamant nu sa ramai cu capul la stelele cazatoare ale bunicilor. Mi-am dat cu parerea si am spus un lucru care ar putea fi realizat si la noi ca si la altii. Cu ce am gresit ? Sau te numeri printre cei care-si vad planurile de viitor spulberate ? 8) :wink:
nu cred ca propunerea ta a fost luata in deras , cat gandul la institutia sau functionarii care ar trebuii sa se ocupe de ea. :twisted:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 19 Feb 2009, 09:12

Cineva spunea ca nu crede ca la sediul ANPA au net si ca se uita la ceia ce scriem noi. Eu nu cred ca nu trag macar cu ochiul la ceea ce se scrie in aceste topice, insa noi vrem prea repede in Europa si ne lipseste esentialul :idea: si banul !

Scrie răspuns