record mondial la somn ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 09 Sep 2004, 10:26

Paul,

gagiul cu twisterul a pacalit vreunul ? Sau toti au fost luati la viu ?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Sep 2004, 10:49

Ceea ce a aratat a fost doar prinderea si scoaterea unui singur somn (a celui mijlociu cred - in jur de vreo 80 Kg), prins la pestisor natural (ca viu nu mai era) "jucat" ca pe twister.
In momentul in care a prins acest somn, mai aveau unul agatat cu sfoara de barca (pe cel mai mic) si apoi nu a mai aratat cand l-au prins pe al treilea, ci au aratat cand i-au carat in piscina.
Probabil ca o fi prins si cel cu twisterul (odata, daca nu in emisiunea de ieri)
Chiar in momentul drilului (a durat mai bine de 20 minute) banuiesc ca au inchis camera de filmat, ca, la un moment dat au scris: "15 MINUTES PLUS TARD" ceea ce nu e greu de ghicit ce inseamna.
Probabil din cauza apei reci (pescuitul avea loc in decembrie) drilul nu a fost spectaculos. Somnul s-a ridicat incet, incet la suprafata, apoi a venit ca blegul la barca :)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Sep 2004, 10:57

Nu Paul. Nu am Chasse et pêche. Nu am de fapt nici un abonament la cablu sau satelit. Asta din cauza ca nu ma uit la televizor. Dar asta nu inseamna ca nu stiu despre ce e vorba. Nu ma uit la televizor acasa pentru ca asta fac toata ziua la serviciu, muncind in productia si post-productia audiovizuala de 20 de ani.
Emisiunile de pescuit, am vazut destule, am si participat la unele, sufera de mediocritate cronica din mai multe cauze. Una e ca de multe ori sunt facute de tipi care stiu sa pescuiasca dar sa realizeze, sa filmeze si sa monteze nu au habar.
Alta cauza este lipsa mijloacelor financiare. Un program de 26 de minute, AB sat, care are Chasse et pêche il cumpara intre 450 si 500€. Deci ca sa poti sa traiesti din asta trebuie sa muncesti cam singur, sa te duci sa filmezi dimineata, sa montezi dupa masa, si sa livrezi banda seara. Nu poti deci sa faci decit ceva prost si ca sa poti arata ceva trebuie mult noroc. In doua trei ore de filmare poti sa nu vezi nici un peste.
Sunt numai doi producatori de filme de vinatoare si pescuit care traiesc in Franta din chestia asta, datorita faptului ca au contracte cu TF1 care difuzeaza astfel de emisiuni in fiecare noapte.
Cit despre somnii dusi acasa in piscina, i-au luat probabil ca sa-i duca intr-un acvariu de apa dulce. Sunt mai multe in diverse regiuni. Pentru consum nu in nici un caz. Pe aici pestele de apa dulce nu e cautat.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Sep 2004, 11:08

Cind spun aia "15 minutes plus tard" nu pentru ca au stins camerele, au taiat la montaj altfel adoarm spectatorii. Somnul cind vine ca o cirpa este din cauza ca e obosit dupa mai bine de 15 minute de drill.
Atentie la greutatile pe care le presupui. Un somn de 2m50 are in jur de 100kg, 2m30 cam 80 kg, 2m-60kg etc

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Sep 2004, 11:16

tudor scrie: Atentie la greutatile pe care le presupui. Un somn de 2m50 are in jur de 100kg, 2m30 cam 80 kg, 2m-60kg etc
Somnul cel mai mare vazut in emisiunea de aseara avea cam 2 - 2.10 m. Inseamna ca nu avea cum sa ajunga la greutatea pe care am banuit-o eu.
Scuzele mele!

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 10 Sep 2004, 14:47

Prin amabilitatea lui Dan (care cred ca va atasa poza in locul meu), va arat si eu un somn declarat de 112 kg prins pe Dunare la Budapesta.
Urmeaza poza...

Imagine

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Sep 2004, 18:23

Frumoasa captura! pai va dati seama ca daca la Budapeste s-a prins un asemenea somn, la noi in tara sunt indivizi (de somn) mult mai mari. Sau cel putin asa cred eu...

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 11 Sep 2004, 09:48

Dan, multumesc pentru ajutor!

Din pacate, evident, somnul de mai sus n-a fost eliberat.

Paul, mare noroc trebuie sa aibe un somn care sa ajunga la astfel de dimensiuni in apele noastre (sau sa fie macar imun la curent si sa aibe sonar pt. plase).

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Sep 2004, 09:56

MariusC scrie:Paul, mare noroc trebuie sa aibe un somn care sa ajunga la astfel de dimensiuni in apele noastre (sau sa fie macar imun la curent si sa aibe sonar pt. plase).
Da, din pacate cam asa este. Nu am luat in considerare modul de gandire si actiune a unor romani, mai putin pescari....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Sep 2004, 09:11

Paul,

Chiar si daca nu s-ar bracona, dunarea e tot dunare si la unguri, de ce ar trebui sa fie mai mari la noi ?

Scrie răspuns