reciprocitate intre judete
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
reciprocitate intre judete
Sunt din Craiova, Dolj si sunt membru al AP Oltenia. Am fost la pescuit pe canalul C0, linga Dabuleni, care, dupa cum am aflat la fata locului, este in Olt. Problema e ca a venit politia de frontiera sa ne controleze. Totul e OK. Aveam la mine carnetul vizat la zi, inclusiv cu viza PG. Dar mai erau cu ei si niste baieti de la filiala. Ce e aia filiala, nu stiu. Care s-au uitat la carnetul meu fara sa-l deschida si zic: “Asta nu e valabil”. Eu, politicos, ii intreb de ce. Mi-au raspuns ca nu exista reciprocitate intre judete, ca Doljul nu a semnat nimic in vederea reciprocitatii cu nimeni din tara. Ca daca fac la ei permisul e valabil peste tot in tara, mai putin in Dolj, fireste. Nu ne-am certat, nu ne-au dat amenda, ne-au lasat sa pescuim mai departe, dar am o nedumerire: cine e filiala? AJVPS? Si cum e cu reciprocitatea? Pina la urma daca eu sunt membru al unei asociatii de pesucit sportiv si platesc, chiar nu pot pescui oriunde? Banii pe care-i dau unde se duc?
La nivel national este valabil in fata legii un singur permis de pescuit.
Nu sunt permise eliberate pe judete.
Chiar si dupa aparitia noii O.M. va fi doar un singur permis valabil la nivel national.
Din punctul meu de vedere nu va putea fi amendat nici un pescar daca va pescui pe o apa care nu este arondata la Asociatia din care face parte.
Chiar si dupa aparitia noii O.M. va fi doar un singur permis valabil la nivel national.
Din punctul meu de vedere nu va putea fi amendat nici un pescar daca va pescui pe o apa care nu este arondata la Asociatia din care face parte.
-
- veteran
Serios? Atunci eu care imi fac permis de munte la AJVPS Brasov voi putea pescui sa zicem in apele tot de munte ale judetului Dambovita, inclusiv cele ale Romsilva? Sau macar nu ma vor putea amenda chiar daca nu exista reciprocitate. Tor e bine si asa.APSHD scrie:La nivel national este valabil in fata legii un singur permis de pescuit.
- johnnybravo
- Moderator
filiala=ajvps
o asociatie cred care are dreptul sa iti ceara socoteala pe o apa/segment daca are licenta de acvacultura pe apa respectiva, cam asta era situatia cel putin anul trecut.
pana nu apar vinietele se poate pescui oriunde cu acelasi permis, exceptie facand delta si cred ca apele de munte.
cine stie exact cum sta treaba sa ne lamureasca si pe noi
o asociatie cred care are dreptul sa iti ceara socoteala pe o apa/segment daca are licenta de acvacultura pe apa respectiva, cam asta era situatia cel putin anul trecut.
pana nu apar vinietele se poate pescui oriunde cu acelasi permis, exceptie facand delta si cred ca apele de munte.
cine stie exact cum sta treaba sa ne lamureasca si pe noi

IN FIECARE AN ACEEASI POVESTE. DOMNULE AI ACTELE IN REGULA.
(nu povestesc de apele de munte, delta sau amenajari exclusive).
dau exemplu intotdeauna zona confluientei Ariesului cu Muresul. Zona aia e in 3 judete Alba, Mures, Cluj. Daca nu ar fi valabil permisul in toata tara si judetele sa zicem nu ar avea reciprocitate atunci cred ca NICI primari din zone nu ar putea sa iti spuna exact pana unde e zona lor si unde incepe alta. De ce? Pentru cine stie zona e puternic erodata si destul de salbatica. E vorba de circa 10 Km de Mures si vreo 5 de Aries care nu are un statut clar. In sensul ca STANA DE MURES (AB) si Gura de Aries (AB) sunt in acelasi judet dar nu sunt pe acelasi mal. CHETANI-HADARENI-GLOGORESTI(MS) sunt pe acelasi mal dar pe malul opus e alt judet dar nu intotdeauna.
DECI LASA-TI PROSTIILE SI VORBELE DE CLACA A UNORA.
(nu povestesc de apele de munte, delta sau amenajari exclusive).
dau exemplu intotdeauna zona confluientei Ariesului cu Muresul. Zona aia e in 3 judete Alba, Mures, Cluj. Daca nu ar fi valabil permisul in toata tara si judetele sa zicem nu ar avea reciprocitate atunci cred ca NICI primari din zone nu ar putea sa iti spuna exact pana unde e zona lor si unde incepe alta. De ce? Pentru cine stie zona e puternic erodata si destul de salbatica. E vorba de circa 10 Km de Mures si vreo 5 de Aries care nu are un statut clar. In sensul ca STANA DE MURES (AB) si Gura de Aries (AB) sunt in acelasi judet dar nu sunt pe acelasi mal. CHETANI-HADARENI-GLOGORESTI(MS) sunt pe acelasi mal dar pe malul opus e alt judet dar nu intotdeauna.
DECI LASA-TI PROSTIILE SI VORBELE DE CLACA A UNORA.
the angler is catching xxx, not by the lure
A ajuns RNP asociatie de pescari sportivi? S-a desfiintata ANPA, singura institutie abilitata sa emita permise de pescuit sportiv? Fario, tu chiar esti asa cum zici? Pentru dumnezeu, chiar nu pricepe nimeni ce scrie prin legile cu pescuitul? De cand administreaza RNP apele romane? Sau de cand este administratorul resurselor acvatice vii? La RNP poti eventual sa iei permis pentru a pescui crengile care au napadit cursurile de apa dupa defrisarile pe care le-au facut in mod salbatic pana in buza paraielor, distrugand si habitatul pastravilor. Baieti, treziti-va!Fario_nebunu scrie:Serios? Atunci eu care imi fac permis de munte la AJVPS Brasov voi putea pescui sa zicem in apele tot de munte ale judetului Dambovita, inclusiv cele ale Romsilva? Sau macar nu ma vor putea amenda chiar daca nu exista reciprocitate. Tor e bine si asa.APSHD scrie:La nivel national este valabil in fata legii un singur permis de pescuit.
-
- veteran
APSALBA,
inteleg ce vrei sa spui. Legal, RNP nu ar trebui sa poata elibera permise de pescuit ca logiic nu e asociatie de pescari. Insa in fapt chiiar asta face si ma indoiesc ca daca se ajunge la proces (stiu ca se judeca cu unele asociiatii de pescari priin tara) vor pierde onor padurarii in fata pescariilor. Singura solutie ar fi sa le boicotam cu totii apele: mergem pe cateva rauri de ale lor si ne legam cu lanturi de cascade, facem zgomot, ardem cauciucuri, impiedicam padurarii sa patruleze, ba chiar gonim de pe apa pe cei care vin cu permis dat de RNP, asa incat pana la urma renunta cam toti pescarii sa mai faca ceva la ei. Oricum stati linistiti ca nu vin mascatii si nici jandareria montana sa ajute Romsilva. Pe ei pe mama lor!
inteleg ce vrei sa spui. Legal, RNP nu ar trebui sa poata elibera permise de pescuit ca logiic nu e asociatie de pescari. Insa in fapt chiiar asta face si ma indoiesc ca daca se ajunge la proces (stiu ca se judeca cu unele asociiatii de pescari priin tara) vor pierde onor padurarii in fata pescariilor. Singura solutie ar fi sa le boicotam cu totii apele: mergem pe cateva rauri de ale lor si ne legam cu lanturi de cascade, facem zgomot, ardem cauciucuri, impiedicam padurarii sa patruleze, ba chiar gonim de pe apa pe cei care vin cu permis dat de RNP, asa incat pana la urma renunta cam toti pescarii sa mai faca ceva la ei. Oricum stati linistiti ca nu vin mascatii si nici jandareria montana sa ajute Romsilva. Pe ei pe mama lor!