Râul mic din Cugir scos din circuitul de pescuit sportiv

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Râul mic din Cugir scos din circuitul de pescuit sportiv

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Sep 2012, 20:26

Uita-te ce fac ONG-urile in tarile civilizate
Noi nu traim intr-o tara civilizata.

In tarile civilizate ,oamenii nu gindesc asa..
Oricine face o fapta buna si o face public poate fi blamat ca o face pentru imagine.
Apsalba nu este ..oricine
Ai blamat motivatia, adica faptul ca a facut-o pentru imagine.
Daca avea o motivatie buna ,lua atitudine cind s-a bagat riul pe teava,in loc sa cheltuie banii aiurea prin procese inutile..

Comparatia cu restul lumii nu putea sa vina decit de la tine...as fi fost dezamagit daca nu ai fi facut-o..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Sep 2012, 20:51

Asa.. cum?
Si daca nu asa, atunci cum gandesc? :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

toteu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de toteu » 06 Sep 2012, 21:31

Bine ca se mai distrug rauri , ca sa apara domnul Popescu in prim plan.
Da o populare cu pastrav pe cand :?: :?: :?:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Sep 2012, 21:49

Popularile cu pastrav se fac in tarile civilizate. Noi nu traim intr-o tara civilizata. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Sep 2012, 07:23

semlecangheorghe scrie:
lazarini scrie:
semlecangheorghe scrie:Iote brae la astia...s-au pus sa 'galvanizeze'pastravii...Mama lor da banditi...
Dom capitan, dadea mai bine chimesa galbena...la imagine...ca aia conteaza doar,nu-i asa??
Nu fiti pricinosi, astfel de luari de pozitie sunt utile indiferent din partea cui vin, mai ales in conditiile pasivitatii multora.

Sint foarte utile,atit de utile incit o sa invie pastravii morti,si o sa scoata riul acela din conducte...
Intrebare...unde era Federatia cind au bagat riul in conducte??Acest riu si inca altele..unde este Federatia cind se distruge Muresul,prin excavari haotice?Oaleu....insusi prezidentul are firma de excavat pietris... :shock: :roll: Unde este Federatia cind se braconeaza la cote astronomice??Ca n-a fost de acord ca asociatiile sa administreze unele ape,si acuma se poarta prin tribunale..
Aaaa,a venit pentru imagine sa faca poza linga un pastrav mort..Acu o sa-l plagiez pe Tavi..

Corect, bravo apsalba !
Pot să răspund la aceste întrebări și răspunsurile mele se pot proba.
1. Am fost la ședința Comisiei de avizare a Agenției de mediu Alba și m-am opus cu documente avizării investiției. Printre cei care au dat acordul pentru investiție s-a aflat și AJVPS Alba. Se poate consulta procesul verbal de ședință al APM Alba.
2. Am fost la ședința de Consiliu a orașului Cugir unde s-a dat autorizația de construire și am solicitat respingerea avizării, arătând consecințele pe care investiția le va avea asupra populației de păstrăv. Șmecherul ăla cu investiția a fost în stare să zică despre mine că i-am cerut mită, deși președintele asociației din Cugir, membră a federației a fost de față la discuție și știe că l-am dat afară din birou când a încercat să aducă discuția elegant asupra sprijinirii federației. Se poate consulta procesul verbal al ședinței de consiliu. Bineînțeles că printre cie favorabili au fost și AJVPS-ul Alba, care cică are autorizație pe râul respectiv.
3. Precum se vede, nici la dezastrul produs AJVPS Alba a strălucit prin lipsă. Ei sunt vizibili primăvara când prostesc pescarii să ia permise de la ei.

Prezența noastră acolo, precum și a presei pe care am convocat-o pentru a reda evenimentul a contribuit serios la împiedicarea mușamalizării dezastrului. Probele de pește și apă au fost recoltate de asociația din Cugir și depuse la autoritățile competente. Am solicitat ANPA (care a venit la eveniment a doua zi) să se constituie parte civilă în dosar și să oblige poluatorul să refacă populația de pești.
Mulțumit gheorghe?
PS Nu mă dau în vânt să apar la televizor. Acolo trebuie să apari când ai ceva de spus de interes general. Când o să te văd și pe tine odată la televizor?
3.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Sep 2012, 07:30

Și încă o chestie. Nu am firmă de exploatat balast și nici nu intenționez să-mi fac una. Pe mine nu mă interesează balastul, ci bălțile care rezultă după exploatare. Cum ar trebui să fie interesate toate asociațiile de pescari sportivi. Este o posibilitate de a obține venituri din exploatarea lor piscicolă pentru a susține activitățile de pescuit sportiv, fără a mai fi nevoite să scoată banii din buzunarele pescarilor sportivi.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Sep 2012, 07:35

Și ca o soluție privind populările cu pește, am solicitat secretarului de stat Achim Irimescu la ultima ședință a Consiliului național consultativ în domeniul pescuitului ca taxele plătite de pescarii sportivi șă fie alocați prin hotărâre de guvern special pentru programele de actiuni și proiecte comune (art. 25 din OUG 23/2008) pentru conservarea și protejarea resurselor acvatice vii. Suma se ridică la peste 2 milioane de EUR. E ceva. Am făcut bine? La aceeași ședință AGVPSR solicita concesionarea resursei către ei. O fi bine?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Sep 2012, 10:32

Tavi scrie:
Asa.. cum?
Si daca nu asa, atunci cum gandesc? :P
Asa.. cum?
Asa ca tine..Adica nu isi construiesc false esafodaje de genul astuia-
Oricine face o fapta buna si o face public poate fi blamat ca o face pentru imagine.
Seriooos??Cine spune asta??Tavi Voinea??

De ce lansat Tavi Voinea asemena rationament cu caracter de lege??Poi ,si-a servit-o singur la fileu ca sa poata spune asta..
Exemplu:
cineva sponsorizeaza un concurs.
E o actiune buna?
Este.
Ajuta la ceva sa afirmi ca o face pentru imagine?

Deh,ranchiuni mai vechi..Acuma lauda fapta lui nea Fane,..'bine ca s-a implicat cineva..nu conteaza cine'...,dar anul trecut cind era vorba de subiectul Rosia Montana,zicea ceva de genul..'nu-i la noi in teritoriu,nu ne intereseaza'...si asta nu la mult timp dupa ce tot el plingea pe umarul forumistilor ca prea putini le-au semnat petitia..Adica un fel de alba- neagra...cind ne convine sintem pro,cind nu ,sintem contra numai sa iesim noi peste ,cu replici inteligente rezultate in urma mingilor pe care ni le servim la fileu...Civilizat,nu??

Nah,daca este asa cum zice nea Fane-tot respectul...dar,de ce nu ati spus asta la timpul respectiv??
Stiti la ce ma gindeam zilele trecute??La noi ,factorul care lipseste si fara de care lucrurile nu se misca ,este absenta unui partid 'verde'Da frate,'verde' la singe,care sa caute sa interzica pescuitul si vinatoarea..Da asta ar fi solutia..(ipotetica,nu-mi fac eu iluzii),caci atunci ar exista si o reactie in sens opus..Din partea cui??Pai a asociatilor...In lipsa unui astfel de pericol,fiecare se culca pe o ureche ,mai dau din gura la inceput de an,si lucrurile ramin tot asa...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Sep 2012, 11:03

ghio, am cerut săptămâna trecută în Consiliul Național Consultativ să se interzică reținerea capturilor pe o perioadă de cinci ani, pentru ca resursele acvatice vii din habitatele naturale să se poată regenera. O fi bine?
PS Nu țin să dau raportul nimănui pe acest forum. Deciziile se iau în altă parte. Păcatul pescarilor sportivi este unul esențial. Ignoranța. Sunt neinformați și ușor de manipulat. Rezultatele se văd. Nu este o soluție existența unui partid verde, dintr-un singur motiv; tot din români este făcut. Dar o societate civilă autentică face mai mult decât toate partidele la un loc. Din păcate au unii grijă să nu se închege. Păcat.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 07 Sep 2012, 11:08

apsalba scrie:ghio, am cerut săptămâna trecută în Consiliul Național Consultativ să se interzică reținerea capturilor pe o perioadă de cinci ani, pentru ca resursele acvatice vii din habitatele naturale să se poată regenera. O fi bine?[.....].
nu pot zice decat bravo ca ai cerut ... dar de la a cere pana a ti se da e cale lunga si ti-as recomanda (datorita istoriei pe care o ai) sa incerci sa folosesti verbele astea la viitor cat mai rar cu putinta. incearca mai bine sa folosesti trecutul si vei gasi mai multe porti deschise ...

si da, daca tot s-ar aproba (prin absurd vorbind) chestia cu neretinutul capturilor cum ramane cu pescuitul comercial sau braconajul, care dauneaza mult mai mult raurilor din tara decat o mana de pescari ce prin vreun caras ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns