RASU' - PLANSU'

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

RASU' - PLANSU'

Mesaj de Sorin » 07 Oct 2005, 14:27

Am cumparat zilele astea ultimul numar din ALP.
Ma uit la concursul cu capturile , le admir , si la un moment dat ....pe ce-mi pica ochii:
categoria BIBAN , in tabelu ala de pe 2 pagini care cumuleaza clasamentul era o captura de ......250 g
categoria PASTRAV ........360 g .

la speciile respective , sigur fiind probabil putine participari , automat aceste poze s-au clasificat
dar, stau si ma intreb : avem atat de putin si mic peste incat ajunge un amarat de bibi de 250g o captura????.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 07 Oct 2005, 14:50

Intr-adevar am observat si eu de cateva ori chestii de genul asta.
Ar trebui sa se puna o dimensiune minima la care sa iti poti inscrie pestele in concurs.
Am prins zeci de carasi peste 1 kg si bibani peste 1/2kg dar nu i-am considerat pesti demni de trimis ca trofee.
O sa imi pozez si eu toti pestii mai rasariti poate cine stie, se nimereste o luna in care nu trimite nimeni poze si iau si eu niste carlige moka :))
Spining....Prea bun ca sa fie light...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Oct 2005, 10:34

Armand scrie:O sa imi pozez si eu toti pestii mai rasariti poate cine stie, se nimereste o luna in care nu trimite nimeni poze si iau si eu niste carlige moka :))
Exact asa au gandit cei care au trimis pestisori pe post de "captura". Nu pot face asa ceva. Nici macar nu le-am facut poze la bibi sub kil. Pentru niste carlige pe care nu le-as folosi ca-s de cacao ... chiar nu merita timbrul la posta.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Oct 2005, 08:03

Revin cu o corectie:
Poate carligele nu-s chiar de cacao dar nu mi se potrivesc mie. Eu stiu?

Exemple:
La salau premiul consta in carlige Mustad 32756 - carlige pt jig, fara plumb turnat. Nu imi torn plumbul singur asa ca nu-mi folosesc.

La clean premiul consta din carlige Mustad 496 - carlige cu barbeta. Nu folosesc asa ceva pentru ca pescuiesc numai cu momeli artificiale.

La biban premiul consta din carlige Mustad 221C- carlige cu barbeta.

La pastrav se dau carlige de musca dar acolo prefer carlige de calitate mult superioara, pentru a scadea numarul ratarilor si pentru a creste timpul de viata al mustelor, dat fiind ca nu prea pierd muste.

Poate as gasi totusi ce sa fac cu carligele respective: sa le fac cadou copiilor din bloc care mai merg la pescuit cand au timp.

Daca as putea alege in loc de carlige marfa din magazinele firmei A. in valoare egala cu carligele, atunci sigur as fi interesat.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 11 Oct 2005, 08:46

Mihai, in concluzie, carligele sunt de cacao din punctul tau de vedere :D !!! Tre sa ne intalnim intr-o zi sa imi explici si mie cum se face sa nu pierzi mustele :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Oct 2005, 10:30

"lansezi la buza stufului ..."

Scrie răspuns