putin ajutor va rog
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
putin ajutor va rog
As avea nevoie de niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unei mulinete tip casting(multiplicator) pentru o lanseta Sert Vintage de 190 cm putere aruncare 15-50 gr achizitionata de curand la pretul de 79 euro. Este din carbon si are doar 125gr. Am vazut pe net o mulineta de la Daiwa modelul citrix la 110 euro. 7 rulmenti parca si eu mai stiu ce. In general pescuiesc la stiuca. Salau si biban. Ocazional alti rapitori in functie de ce gasesc pe aici prin franta. M-ar interesa sa pot lansa atat voblere si lingurite de gramaj mic cat si swimbaiturile pe care le detin intre 15-25 gr.daca stiti o mulineta care sa se incadreze in maxim 150 euro si sa aibe cat de cat calitate gen shimano, daiwa sau abugarcia care se gasesc usor aici pe net va rog sa imi recomandati. Daiwa citrix mi-ar placea mult ca si design dar nu am habar calitatile acesteia. Am pescuit doar la spining si vreau neaparat casting. La lanseta am inele SIC. Ce ati recomanda ca fir pentru mulineta? Textil sau monofilament si ce dimensiune ar fi indicata. Astept pareri si sfaturi va rog. Multumesc.
- semlecangheorghe
- veteran
Re: putin ajutor va rog
Nu stiu cum este sert vintage-ul acela,probabil ca este mai dur la lungimea si gramajul aratat de tine,caz in care nu se va incarca cu nalucle mai sus mentionate.M-ar interesa sa pot lansa atat voblere si lingurite de gramaj mic
Nu stiu ce intelegi prin gramaje mici,dar pentru pescuit cu naluci usoare,la casting trebuie ceva banuti investitti in mulineta,la preturi accesibile,ar fi curado 51 e,cronarch 51e.Poate ca or mai fi si altele ,dar eu pe astea le stiu ca arunca bine si nu au preturi sa te lase fara aer..Deasemenea si lanseta trebuie sa se incarce cu aceste naluci,iar sert-ul acela pare a fi mai potrivit pt.naluci mai mari,gen swimbait,glidere,jiguri mari..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
http://www.sportpeche.fr/canne-casting- ... p7008.html asta ar fi lanseta. Medium heavy cica. Am sa ma uit la mulinetele recomandata sa vad daca gasesc aici. Pana in 150 euro dau pe mulineta. Mersi:)
Ce parere aveti? Ar fi ok asta? http://www.pecheur.com/achat-moulinet-c ... 81742.html
O lanseta 15-50 nu e facuta pentru naluci usoare. Nu recomand o mulineta anume, dar oricare ar fi ea, lanseta asta va lansa bine numai naluci relativ grele.
- semlecangheorghe
- veteran
Pai lanseta iti zice si in descriere pentru ce este-spinerbait-uri si gume...
Mulineta ..arata bine,doua sisteme de frinare,viteza de recuperare mare-indicata pentru pescuit la plastice sau spinnerbait-usoara..dar nu poti sa stii cum merge,decit daca o incerci la propriu ,pecuind-o,sau daca gasesti pareri ale cuiva care a pescuit cu ea...
Mulineta ..arata bine,doua sisteme de frinare,viteza de recuperare mare-indicata pentru pescuit la plastice sau spinnerbait-usoara..dar nu poti sa stii cum merge,decit daca o incerci la propriu ,pecuind-o,sau daca gasesti pareri ale cuiva care a pescuit cu ea...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
atunci am sa o folosesc doar la stiuca si salau cu swimbaituri si voblere. faza e ca am un canal in apropiere cu MULET (1-2 kg) ce se baga bine la lingurite de 1 dar am sa ma duc cu spinul la ei si cu casting-ul la stiuca:)tudor scrie:O lanseta 15-50 nu e facuta pentru naluci usoare. Nu recomand o mulineta anume, dar oricare ar fi ea, lanseta asta va lansa bine numai naluci relativ grele.
am sa caut niste pareri despre mulineta.... curado sub 199 euro nu am gasit:( am sa vad ... poate poate iau un curado sau asta.ma mai documentez putin inainte:). Apropo esti din arad vad:) poate cand vin in tara facem o pescuiala:) Sunt din Fantanele:)semlecangheorghe scrie:Pai lanseta iti zice si in descriere pentru ce este-spinerbait-uri si gume...
- semlecangheorghe
- veteran
balluba22 scrie: atunci am sa o folosesc doar la stiuca si salau cu swimbaituri si voblere. faza e ca am un canal in apropiere cu MULET (1-2 kg) ce se baga bine la lingurite de 1 dar am sa ma duc cu spinul la ei si cu casting-ul la stiuca:)
Mulet, alias chefal, la lingura slabe sanse. Doar daca pui rama de mare la capatul lingurii si o lasi sa lucreze in curent. Dar probabil ca asta faci. Nu-i castingu pentru stilul asta de pescuit.