Am vazut ca sunteti bolnav de "avatita"... si eu sunt.
O problema am si eu: Sunt multe situatii in pescuitul avatului cand trebuie sa apelezi la prezentari ce ar putea tine mai degraba de domeniul acrobatiei dacat de pescuit. Acele lansari " pe sub salcie" , strecutand naluca(in astfel de situatii de obicei rotativa) cu ajutorul curentului, prin "deriva controlata" . Cred ca nu odata ati asistat la atacuri exact sub coroana unei salcii ce s-a trezit in mijlocul anaforului, locuri extraordinare pt avat. Treaba e ca fiind imposibil un lanseu direct, e necesar un control precis al nalucii, care oprita prea devreme din "deriva" descrie un arc de cerc prea ingust, care nu atinge zona radacinilor scufundate(locul in care "bat" avatii, dar se ascund si exemplare frumoase de salau!), pe cand o stopare tardiva duce la pierderea nalucii , agatata in reteaua lemnoasa. Problema e ca pt astfel de situatii e nevoie de un fir cu o vizibilitate sporita. Acest aspect poate fi si un dezavantaj, stiut fiind faptul ca avatul e un peste cu o vedere excelenta? Mai concret , in ce masura afecteaza firul fluo(sau alt patern cromatic cu o vizibilitate sporita) rezultatul unei partide la avat?...
Numai bine!!!
Costi