Protocol AJVPS- Apele Romane-SGA : are valoare 'au ba?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
iovys
veteran
veteran

Protocol AJVPS- Apele Romane-SGA : are valoare 'au ba?

Mesaj de iovys » 05 Iun 2010, 21:03

De curand, cei de la AJVPS Salaj, au semnat un protocol cu Apele Romane, Sistemul de Gospodarire a Apelor si Administratia Bazinala de Ape Somes Tisa, cu privire la dreptul de pescuit pe lacul de acumulare de la Varsolt, lac care alimenteaza cu apa potabila in scopul consumului orasele Zalau si Simleul Silvaniei, dar care este declarata apa publica, pe care dupa ce l-am citit nu am putut decat sa ma amuz(niste aberatii cum nu se poate)
Ei isi atribuie dreptul de a pescui pe acea apa, prin articole in presa locala, care dupa parerea mea dezinformeaza populatia, si sustin ca doar membri AJVPS Salaj au dreptul de acces pe aceasta apa.
As vrea sa stiu daca mai sunt situatii similare in tara lu' papura voda, asa de curios, pentru ca eu nu voi respecta niciodata acest protocol

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 05 Iun 2010, 22:35

Legea 317/2009 prevede:
"Art. 3. - Responsabilitatea privind definirea si implementarea politicii referitoare la conservarea si administrarea resurselor acvatice vii existente in habitatele piscicole naturale, la acvacultura, la procesarea si organizarea pietei produselor pescaresti, la structurile de pescuit si acvacultura revine Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura." "Art. 4. - (1) Elaborarea strategiei nationale si a reglementarilor referitoare la conservarea si managementul resurselor acvatice vii existente in habitatele piscicole naturale, la acvacultura, la organizarea pietei produselor pescaresti, la structurile de pescuit si acvacultura, precum si implementarea si controlul aplicarii si respectarii acestora sunt atributul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura."
(3) Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura are urmatoarele atributii principale:
a) administreaza resursele acvatice vii din habitatele piscicole naturale ale Romaniei, cu exceptia celor din Rezervatia Biosferei «Delta Dunarii», care sunt administrate de Administratia Rezervatiei Biosferei «Delta Dunarii», in conditiile legii;"

Din cate se observa in tara asta oricine poate sa revendice orice daca are un gram de tupeu si mai este ajutat si de o institutie a statului! Prin protocoale pot sa reglementeze relatiile dintre cele 2 parti care au incheiat acel protocol, nu pot schimba o lege!!!!!!!!!!! Conditiile de practicare a pescuitului recreativ-sportiv sunt reglementate prin lege si nu le poate schimba nici un AJVPS sau Apele Romane, care nu au nici o treaba cu pescuitul, la fel cum Directia de Drumuri si Poduri nu are nici o treaba cu reglementarile privind conducerea pe drumurile publice!!!!!!!

Minciuni!!!!!!!!!! Minciuni!!!!!!!!!! si iar minciuni, cum sunt obisnuiti!

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 06 Iun 2010, 22:19

Nu are nici o valoare protocolul,astia de la AJVPS sunt niste mincinosi ordinari care dezinformeaza tot timpul!!

http://jurnaluldearges.ro/inedit/istrat ... ge-la-greu

Pescarii argeseni sunt dezinformati si cred ca nu au alternativa!Eronat!!

http://jurnaluldearges.ro/punctul-pe-y/ ... a-isarescu

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 06 Iun 2010, 22:26

Asociatiile ce pot elibera conform legii permise de pescuit,care considera ca au facut ceva pentru pescarii pe care-i reprezinta,mai mult decat AJVPS in toata istoria,de ce nu protesteaza la asemenea stiri??

Scrie răspuns