PROSTOVOL

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Noi 2006, 00:32

un lucru nu inteleg eu:
in iarna ne repezeam toti sa-l facem terci pe SERBANEL ca propovaduia pescuitul pastravului la rama, mai apoi se discuta prin fel si fel de topicuri in termeni belicosi la adresa braconajului, mai ales a plasarilor, laudandu-se care mai de care cum taie orice plasa ii iese in cale si cat de zmeu e fiecare cand are de-a face cu acestia, apoi am urat "cu sportivitate" "pescuitul rapitorilor la pestisor natural" dandu-ne care mai de care mai spinneri si mai pe artificiale (ceea ce de fapt inclin sa cred ca e adevarat, majoritatea de pe aici avand in ei totusi microbul artificialelor, chiar daca nu exclusiv)...si...vine unu d-asta cu tupeu si-si posteaza in dispret anuntul chiar aici intre atatea voci "sportive", incercand sa ne vanda chiar noua scula de braconat, in mod provocator, ...iar noi stam si... ne gandim...si analizam coada la pruna, daca-i buna numai pentru albitura sau si la altceva, in loc sa i se aplice singurul tratament normal si decent de a i se bloca accesul pe acest site, pastrand astfel spiritul si imaginea a ceea ce ne leaga pe toti: placerea de a pescui ... !!!
poate imi explica cineva ! ce nu e evident ?
oricum daca se vinde si nu-l mai apucati...cum v-am spus:
mai am io niste carbid...d-ala ecologic, diverse arome ! ... si niste greble... fara spin...tot pentru "obleti" ! :twisted:
nu sunt de la cabela's, dar sunt bune..., garantat: custom made ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Noi 2006, 16:29

miky scrie:mai am io niste carbid...d-ala ecologic, diverse arome ! ... si niste greble... fara spin...tot pentru "obleti" ! :twisted:
nu sunt de la cabela's, dar sunt bune..., garantat: custom made ! :lol:
pot sa pun si eu asta la rubrica de anunturi ? :twisted: poate fac un ban cinstit :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Noi 2006, 16:31

sa presupunem ca esti din sibiu...in cazul asta lasa carbid-ul si ia lanseta :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 07 Dec 2006, 22:40

io pestisorii mi-i procur cu minciogu,ca la mine e fericit cazu ca-s inca canalele pline de pestisori ramasi de la inundatia controlata(zona Vladeni-Facaieni).am fost la harsova sa-mi fac un rand de rame mai finute din tei ptr barca si acolo am vazut un prostovol tot ptr obleti dar parca avea vre-o 3 m diametru cu ochiuri mici si zicea ca ar costa cam 5-600.000 lei.ma gandeam sa -mi fac si io unul dar cand am vazut "revolutie si reforma " aici pe forum nu-mi mai iau(il vroiam ptr cand s-or termina pestisorii).in zona noastra eu stiu ca prostovolul a fost interzis dintotdeauna indiferent de marime.asa ca daca e interzis asa sa fie..sa ne facem si noi"nemti"pana se schimba legea si sa o respectam

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 07 Dec 2006, 23:33

Eu am luat un halau de 1x1 dar mi-e cam lene sa-l folosesc, cea mai distractiva modalitate de a-mi procura obleti e cu o fixa de 4m, fir 0.10, pluta de 0.6g si carlig de 20 cu tija lunga la vierme
cred ca trebuie ceva dexteritate sa lansezi mizeria aia de prostovol, cei mai adevarati mi s-au parut a fi carutzashii(cel putin in zona mea), asta si dupa ce am vazut niste meseriashi care au tras cu papucu' de al prostovol dupa ce capturasera un ditamai bolovanu' , o juma de ora am ras :twisted:

pescuitorul
veteran
veteran

legea

Mesaj de pescuitorul » 08 Dec 2006, 15:31

legea 192 spune asa : detinerea si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de plasa este infractiune.deci nu se specifica anumite plase sau dimensiuni.
deci mare atentie.si ala cu halau 2/2 poate spune ca prinde caras ptr nu stiu ce pescuit.
decizia apartine lui danr ce face cu acel mesaj.

miky
veteran
veteran

Re: legea

Mesaj de miky » 08 Dec 2006, 17:54

pescuitorul scrie:legea 192 spune asa : detinerea si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de plasa este infractiune.deci nu se specifica anumite plase sau dimensiuni.
deci mare atentie.si ala cu halau 2/2 poate spune ca prinde caras ptr nu stiu ce pescuit.
daca era ceva de facut, trebuia facut atunci imediat la aparitie, acuma-i degeaba, ...nu mai conteaza...
pacat ca vedem lucrurile atat de diferit...chiar si acolo unde evidenta ne sparge ochiul

pikeman
veteran
veteran

Re: legea

Mesaj de pikeman » 09 Dec 2006, 10:30

pescuitorul scrie:legea 192 spune asa : detinerea si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de plasa este infractiune.deci nu se specifica anumite plase sau dimensiuni.
deci cei care folosesc minciogul la capturarea pestilor se considera braconaj, ma refer direct cu minciogul nu ca-l pui in minciog dupa ce l-ai adus la mal :?: :!:

Scrie răspuns