Promovarea braconierilor de către mass media
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Promovarea braconierilor de către mass media
Pescuit de finețe..
https://www.instagram.com/reel/CYo0IcSo ... hare_sheet
https://www.instagram.com/reel/CYo0IcSo ... hare_sheet
Salutam toti membrii forumului, atat cei bine intentionati, cat si pe cei recuperabili!
Meditand la ceas de seara la impactul tehnologiei asupra populatiei piscicole, am considerat imperios necesar sa readuc in actualitate acest topic adormit... Cateva remarci se impun a fi facute:
- Lucian Giusca, dupa ce a constatat ca Delta a devenit pista de intrecere pt ambarcatiuni, cu motoarele comercializate chiar de firma lui - Gipo-, a avut un gust amar si regrete;
- sportivitatea in materie de pescuit presupune un raport echitabil de "forte" intre pescar si peste; aici nu e vb de comoditatea unui motor cu functie de ancora, de utilitatea sa sau ce se mai dezbatea in trecut pe aici intre promotorii hi tech si pescarii fara dare de mana sau cu intentii sportive. Toti ne nastem cu instinctul de "praduitor" bine dezvoltat, dar ratiunea trebuie sa primeze;
Meditand la ceas de seara la impactul tehnologiei asupra populatiei piscicole, am considerat imperios necesar sa readuc in actualitate acest topic adormit... Cateva remarci se impun a fi facute:
- Lucian Giusca, dupa ce a constatat ca Delta a devenit pista de intrecere pt ambarcatiuni, cu motoarele comercializate chiar de firma lui - Gipo-, a avut un gust amar si regrete;
- sportivitatea in materie de pescuit presupune un raport echitabil de "forte" intre pescar si peste; aici nu e vb de comoditatea unui motor cu functie de ancora, de utilitatea sa sau ce se mai dezbatea in trecut pe aici intre promotorii hi tech si pescarii fara dare de mana sau cu intentii sportive. Toti ne nastem cu instinctul de "praduitor" bine dezvoltat, dar ratiunea trebuie sa primeze;
.......

.......
Prin urmare, rog un moderator sa stearga acest topic, sau sa.l trimita in lada de gunoi a istoriei forumului....
.......
De ce ar trebui sters ?
E acelasi cu cel de aici?
- Fişiere ataşate
-
- braconier.jpeg (47.94 KiB) Vizualizat de 4121 ori
mariuse,postarea este recenta?
Yep Adrian, recenta. inteleg ca intre timp a sters-o sau a restrictionat accesul ca acum nu se mai vede
am auzit deja argumente in favoarea lui, ca ar face de fapt un bine: ca mai bine sa-i ia el decat braconierii care il vad de pe mal ca prinde pe un loc si alte povesti care nu stau in picioare. Apucaturi. Pacat insa. Intotdeauna am avut pretuire pentru oamenii care exceleaza intr-un domeniu, dar in acelasi timp acestia pot fi cei mai periculosi daca isi folosesc experienta si cunostintele ca sa faca mai mult rau, mai mult damage, in loc sa aleaga sa protejeze si sa indrume si alte generatii spre un comportament fair pe apele noastre.