Proiect

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tav
utilizator nou
utilizator nou

Proiect

Mesaj de tav » 30 Noi 2010, 13:58

Buna,

Am o suprafata disponibila in gradina de 15m x 10m, partial umbrita, sol piertos pe care doresc sa sap o "balta" cu pesti doar pentru consum propriu, alimentarea cu apa urmanda sa se faca de la o fantana.
Intrucat nu am cunostinte deosebite in realizarea proiectului - adancime, amenajare (beton, folie, etc), pesti potriviti pentru populare, intretinere, etc
apelez la bunavointa celor care pot sa ma ajute cu informatii.

Va multumesc.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 30 Noi 2010, 14:19

Nu cred ca o balta se poate alimenta cu apa de la o fintina .Cu ajutorul unei motopompe poti goli fintina imediat de apa iar in timp ce se umple din nou fintina de apa , apa ce ai bagato in balta se infiltreaza prin pamint .Eu mi-am sapat si amenajat o balta de 2 ha si cit de cit am un pic de experienta in domeniu .
Nu doresc sa te dezemagesc dar din suprafata pe care vrei sa o sapi sa nu crezi ca o sa ai peste de consum propriu . Pesti cresc foarte greu , trebuie sa le dai de mincare ( griu si porumb ) in cantitati destul de insemnate iar de inmultit este destul de dificil .
Daca doresti informatii punctuale te pot ajuta .

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 30 Noi 2010, 14:22

baga un ochi aici:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1110
23 pagini, lectura placuta !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Noi 2010, 21:20

Poate omu vrea sa bage piranha sau alt rapitor din asta spectaculos si nu are nevoie de grau, porum sau apa rece si oxigenata! :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 30 Noi 2010, 22:31

Sau caras...

tav
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tav » 02 Dec 2010, 14:21

[quote="APSHD"]Nu cred ca o balta se poate alimenta cu apa de la o fintina .Cu ajutorul unei motopompe poti goli fintina imediat de apa iar in timp ce se umple din nou fintina de apa , apa ce ai bagato in balta se infiltreaza prin pamint .Eu mi-am sapat si amenajat o balta de 2 ha si cit de cit am un pic de experienta in domeniu .
Nu doresc sa te dezemagesc dar din suprafata pe care vrei sa o sapi sa nu crezi ca o sa ai peste de consum propriu . Pesti cresc foarte greu , trebuie sa le dai de mincare ( griu si porumb ) in cantitati destul de insemnate iar de inmultit este destul de dificil .
Daca doresti informatii punctuale te pot ajuta .[/quote]

Problema legata de scurgerea apei nu se poate rezolva printr-o folie impermeabila pe fund si lateral?
Daca se alimenteaza la doua trei zile cu 5-10% din volum nu este suficient pentru oxigenare si improspatare?
Multumesc pentru raspuns.

Scrie răspuns