Buna,
Am o suprafata disponibila in gradina de 15m x 10m, partial umbrita, sol piertos pe care doresc sa sap o "balta" cu pesti doar pentru consum propriu, alimentarea cu apa urmanda sa se faca de la o fantana.
Intrucat nu am cunostinte deosebite in realizarea proiectului - adancime, amenajare (beton, folie, etc), pesti potriviti pentru populare, intretinere, etc
apelez la bunavointa celor care pot sa ma ajute cu informatii.
Va multumesc.
Proiect
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu cred ca o balta se poate alimenta cu apa de la o fintina .Cu ajutorul unei motopompe poti goli fintina imediat de apa iar in timp ce se umple din nou fintina de apa , apa ce ai bagato in balta se infiltreaza prin pamint .Eu mi-am sapat si amenajat o balta de 2 ha si cit de cit am un pic de experienta in domeniu .
Nu doresc sa te dezemagesc dar din suprafata pe care vrei sa o sapi sa nu crezi ca o sa ai peste de consum propriu . Pesti cresc foarte greu , trebuie sa le dai de mincare ( griu si porumb ) in cantitati destul de insemnate iar de inmultit este destul de dificil .
Daca doresti informatii punctuale te pot ajuta .
Nu doresc sa te dezemagesc dar din suprafata pe care vrei sa o sapi sa nu crezi ca o sa ai peste de consum propriu . Pesti cresc foarte greu , trebuie sa le dai de mincare ( griu si porumb ) in cantitati destul de insemnate iar de inmultit este destul de dificil .
Daca doresti informatii punctuale te pot ajuta .
-
- veteran
[quote="APSHD"]Nu cred ca o balta se poate alimenta cu apa de la o fintina .Cu ajutorul unei motopompe poti goli fintina imediat de apa iar in timp ce se umple din nou fintina de apa , apa ce ai bagato in balta se infiltreaza prin pamint .Eu mi-am sapat si amenajat o balta de 2 ha si cit de cit am un pic de experienta in domeniu .
Daca doresti informatii punctuale te pot ajuta .[/quote]
Problema legata de scurgerea apei nu se poate rezolva printr-o folie impermeabila pe fund si lateral?
Daca se alimenteaza la doua trei zile cu 5-10% din volum nu este suficient pentru oxigenare si improspatare?
Multumesc pentru raspuns.
Daca doresti informatii punctuale te pot ajuta .[/quote]
Problema legata de scurgerea apei nu se poate rezolva printr-o folie impermeabila pe fund si lateral?
Daca se alimenteaza la doua trei zile cu 5-10% din volum nu este suficient pentru oxigenare si improspatare?
Multumesc pentru raspuns.