Daca ar fi sa trasam o scala de la foarte prost la inacceptabil cred ca proiectul de ordin se situeaza pe undeva pe la mijloc.
Singurul lucru bun ar fi ca statul nu mai obliga la asociere. E un fel de a spune ... pentru ca "arunca pisica" in curtea asociatiilor care pot foarte bine sa nu elibereze permise decit membrilor. Fata da ceilalti nu au nici o obligatie ...

In plus, sa nu uitam ca ANPA poate impune asociatiilor cerinte proportionale cu numarul de permise eliberate ...

si cred ca am lamurit-o cu singurul aspect pozitiv din ordin.
Inacceptabil ar fi ca ordinul nu contine dispozitii tranzitorii care sa lamureasca cum vom pescui pina cind cele prevazute in ordin devin operabile. Cred ca 01.06.2008 este un termen prea optimist, dar chiar daca ar fi asa nu stim cum vom pescui pina atunci, nu stim cine va elibera permise pina atunci si nu stim ce se va intimpla cu acele permise dupa ce ordinul devine operabil.
Adica te inscrii intr-o asociatie ca sa pescuiesti pina la 01.06.2008 si dupa 01.06.2008 constati ca zona in care pescuiesti este in administrarea altei asociatii. Esti fortat de imprejurari sa te inscrii si in cealalta asociatie ... pentru ca daca ai plati cu ziua pescuitul acelei asociatii iesi mult mai scump, daca te duci pe apele asociatiei tale te costa mai mult benzina si in plus s-ar putea ca acele ape sa nu te atraga sau pur si simplu sa nu corespunda stilului tau de pescuit.
Foarte prost ar fi ca pe apa aflata in administrarea aunei asociatii aceasta impune niste reguli. Bine reguli trebuie sa existe si cred ca unele vor fi binevenite ... insa din interviul luat lui G Stefan am inteles ca pe apele aflate in administrarea unei asociatii se va pescui numai cu carnetul de membru. Si sa vezi atunci cum unele asociatii vor practica preturi la permisele de pescuit de natura sa te descurajeze sa vrei sa pescuiesti si pe alte ape.
De ce spun asta ? Pentru ca unele asociatii vor fi interesate ca numarul real de membri sa nu poate fi controlat. Se va naste o lupta in care asociatiile cinstite vor pierde la capitolul reprezentativitate ... sau vor trebui sa se adapteze la noile reguli ale jocului.

In plus revin cu supozitia referitoare la obligatii proportionale cu numarul de permise eliberate.