Prohibitia la stiuca

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 29 Ian 2007, 23:54

sa le spune-ti si la braconieri de prohibitie!!!Macar in perioada asta sa o lase in pace!!!Pe lacul unde ma duc eu o rupe,au intinse plasele mai ceva ca paianjenii si culmea balta pot sa spun ca se afla in mijlocul bucurestiului iar gaborii.....cred ca le place si lor carnea de stiuca ca altfel nu se explica....si probabil le mai place si icrele de stiuca ca doar sunt o delicatesa nu......de ce au toti gaborii ditai burtile....se umfla icrele in ei (bine aici nu generalizam,mai sunt si unii cinstiti) dar ma doare inima cand vad ca nu se ia nici cea mai mica masura!Maine,poimaine o sa mergem la muzeu sa vedem stiuca sau alti pesti din cauza ca altii nu se mai satura!Poate o sa vina cineva la putere sa ne reprezinte si pe noi pescarii astia prosti care investim atatia bani in scule si platim permise pt ca altii sa intinda 1 km de plase si sa ne mai si injure cand agatam voblerul in "scula" lor!Avem atatea rauri frumoase si atatea lacuri pt ce???va spun eu.....pt burtile la smecheri....concesionari,gabori si braconieri=parteneri de afaceri ,iar noi pescarii=FRAIERI!!!!!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Ian 2007, 10:07

....si oricum stiuca poate fi inlocuita cu succes de salau.
mai dati si voi cu cate un carlig (jig) ...nu numai 1-2triple! :D

landscaper
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de landscaper » 30 Ian 2007, 11:30

adevarat graiesti Cipic......de ex si la Surduc in Timis este un gunoi de asta care baga setca de numa si nimeni nu ii zice nimic....multi stiu ca face asta dar nimeni nu ia nici o masura mai drastica.....cica a primit vreo 500 ron amenda ...dar ce e asta pe langa sutele de milioane care le face prin vanzarea atator bieti salai.....an de an s-a scos salau super fain de pe lacul asta....am fost saptamana trecuta,am stat ca fraieru o zi intreaga si la-m momit cu de toate dar degeaba ca spre seara sa ma intalnesc cu o tanti si sa imi spuna:"n-are rost copile,trage bou' asta afara tot noapte de noapte"......si cica politzia vegheste..... :roll: :roll: :roll:

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 30 Ian 2007, 12:54

Zilele trecute am fost intr-un hipermarket cu raspandire nationala si ce sa vezi la raionul peste???....
......niste biete stiuculite (intre 1,5-2 kg) se "odihneau" pe gheata. Problema este alta: pe TOATE se vedeau semnele de strangulare de la monofilament( setca).
De cand pescuitul cu setca este legal? :shock:
In consecinta, braconierii au inceput sa-si vanda pestele in hipermarketuri fara a mai tine cont de nimic cu atat mai putin de prohibitie

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 30 Ian 2007, 16:01

panda_xxx scrie:Zilele trecute am fost intr-un hipermarket cu raspandire nationala si ce sa vezi la raionul peste???....
......niste biete stiuculite (intre 1,5-2 kg) se "odihneau" pe gheata. Problema este alta: pe TOATE se vedeau semnele de strangulare de la monofilament( setca).
De cand pescuitul cu setca este legal? :shock:
In consecinta, braconierii au inceput sa-si vanda pestele in hipermarketuri fara a mai tine cont de nimic cu atat mai putin de prohibitie
Pescuitul cu setca e legal de cind se pot face asociatii de "pescuit industrial" numai cu 15 membri.Evident toti hoti de-ai lor...si aici nu cred ca "gaborii"(noroc,Puia!) au vreo vina,nu ei au dat legea asta.Si printre "gabori" exista pescari...cinstiti,care curata apele,suna la jandarmi cind vad setcile in apa si smecherii pe mal,daca-s putini intervine singur cu tupeu,practica"catch&release",etc.Nu-i corect ca pentru unii sa-i pui in aceeasi oala pe toti;chestia e valabila si pentru profesori,ingineri,doctori,etc.Asa cred eu!
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 30 Ian 2007, 16:47

Eu nu contest ca sunt si oameni de bine, din contra, chiar ma bucura.
Eu stiu un caz in care "cineva" a concesionat cativa km de dunare pt pescuit industrial. Dupa un timp a vazut ca treaba nu merge cum trebuie, ca trebuie sa plateasca salarii, taxe etc si a inceput sa recolteze peste de la braconieri si sa-l vanda. De...!!!.....el are acte in regula.

Daca eu stiu de cazul acesta da-mi voie sa nu cred ca este unul izolat.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 30 Ian 2007, 22:34

Dar uita-ti-va fratilor in pescariile astea de cartier sa vedeti strapazani cat degetul sau stiuculite un pic mai mari decat un salmo pike de 9 cm!Ti se rupe inima cand vezi un maldar de stiuculite sau strpazani pusi la vanzare!

Ia zice-ti cinstit cati dintre voi au vazut asa ceva in pescariile aste de cartier?
Si inca o intrebare:
A cui crede-ti ca sunt pescariile astea de cartier?

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 31 Ian 2007, 10:26

Ma gandeam ca numai pe la noi este asa ceva.
Trebuia sa formulez altfel: :lol:
:!: Prohibitia la stiuca, numai pentru pescarii sportivi :!:

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 31 Ian 2007, 18:20

:idea: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii a solicitat ministerelor Mediului si Agriculturii sa devanseze data inceperii prohibitiei la pescuit cu doua saptamani. Conform acestei propuneri, care urmeaza sa fie cuprinsa intr-un ordin comun al celor doua ministere, pescuitul la stiuca va fi intrerupt de la 1 februarie, fata de 15 februarie cum s-a intamplat in anii precedenti. La celelalte specii de peste, prohibitia va incepe de la 15 martie. :idea:
Domnilor , s-a dat ordinul sau nu :?: [/b]

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Mar 2007, 12:51

pana la urma care este data exacta cand se termina prohibitia la stiuca ?

Scrie răspuns