Prohibitia 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 17 Mar 2011, 20:47

...oare dece domnul salau, nu are si el un tratament ca si doamna stiuca?o perioada de prohibitie, sa fie si el bagat la respect, sau sa fie in aceeasi perioadaa ca si stiuca!pentru ca , in aceasta perioada depune si el, poate mai devreme un pic, insa vremurile nu mai sunt ce au fost odata!
..."in perioada ...ianuarie-..aprilie interzis la stiuca si salau, sau numai salau"...
cautam un raspuns, si am zis sa incerc! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 18 Mar 2011, 07:03

MARIUS POPA scrie:...oare dece domnul salau, nu are si el un tratament ca si doamna stiuca?o perioada de prohibitie, sa fie si el bagat la respect, sau sa fie in aceeasi perioadaa ca si stiuca!pentru ca , in aceasta perioada depune si el, poate mai devreme un pic, insa vremurile nu mai sunt ce au fost odata!
..."in perioada ...ianuarie-..aprilie interzis la stiuca si salau, sau numai salau"...
cautam un raspuns, si am zis sa incerc! 8)
Ordinea in care depun icre rapitorii din Romania este:
1. stiuca in perioada 1 februarie - 1 matrie (exceptii in ani cu clima defazata). Cu circa 1 luna inainte se grupeaza in "familii" formate dintr-un mascul si 5-6 femele, perioada in care sunt deosebit de vulnerabile.
2. biban imediat dupa stiuca pana in jur de 15 aprilie, mai rar 1 mai
3. salau, avat, vaduvita, clean in aceiasi perioada cu ciprinidaele, mai aproape de platica 15 aprilie - 15 mai
4. somn in perioada 1 mai - 15 iunie in functie de multi factori. In jur de 15 aprilie se grupeaza in familii si migreaza catre locuri insorite cu fund nisipos sau tare unde-si amenajeaza cuibul. Dupa depunere acestia in pazesc icrele precum si alevinii in primele zile de viata. Acest fapt ii face deosebit de vulnerabili atat in fata pescarilor unditari cat, mai ales, in fata plasarilor, electricienilor, jepcarilor si sulitasilor (cei care pescuiesc cu ostie, arbaleta, arc etc).
5 salmonidae toamna - iarna (nu stiu exact si nici nu am fost pasionat sa aflu)
Bucuresti

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 18 Mar 2011, 16:39

...eu zic si cred, ca nu mai corespunde acea insiruire cu secolul XXI!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Mar 2011, 13:53

regulament de pescuit in italia (prov. forli-cesena), cu prohibitia pe specii, in lb romana:
http://www.provincia.fc.it/florafauna/a ... Romeno.pdf

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 07 Apr 2011, 09:15

in legatura cu datele la care incepe prohibitia.
Pe un afluent al Raului Barcau (jud Salaj) deja e plin de alevini care au, ochiometric, peste 1.5cm) Din asta deduc ca au fost depuse icrele cu mult inainte de inceperea prohibitiei. Ma gandesc ca in zonele de ses si mai calde din tara puietul trebuie sa fie deja mare.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Apr 2011, 17:32

ok, inteleg ca in perioada 4 aprilie-2 iunie este prohibitie la majoritatea speciilor...dar la stiuca se poate pescui cu naluci acum?
stiu ca in alti ani prohibitia stiucii era decalata fata de a celorlalti, era prin februarie.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Apr 2011, 17:42

Michael scrie:ok, inteleg ca in perioada 4 aprilie-2 iunie este prohibitie la majoritatea speciilor...dar la stiuca se poate pescui cu naluci acum?
stiu ca in alti ani prohibitia stiucii era decalata fata de a celorlalti, era prin februarie.
...uite ce titlu dragut are topicul asta.... :lol:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=14613

...daca nu citesti , oare cum moderezi ?
...la cerere ?
:oops:

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 16 Apr 2011, 11:25

Salut,
Daca inteleg bine pastravul are prohibitia pana la 30 aprilie, insa pentru clean care este perioada?
Este vreo problema daca se pescuieste in prohibitie cu vobler in sistem C$R?

Astept raspuns , multumesc!

Fir Intins!

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 16 Apr 2011, 17:37

Cleanul, ca toate ciprinidele, se incadreaza la prohibitia generala, adica 4 Apr.-2Iunie. Singurul peste ce se poate prinde legal cu artificiale in aceasta perioada este stiuca. :wink:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 17 Apr 2011, 21:27

lucutabogdan scrie:Salut,
Daca inteleg bine pastravul are prohibitia pana la 30 aprilie, insa pentru clean care este perioada?
Este vreo problema daca se pescuieste in prohibitie cu vobler in sistem C$R?

Astept raspuns , multumesc!

Fir Intins!
Bogdane, zici si tu ca dai la stiuca dar de fapt dai dupa clean. Evident dai drumul clenilor prinsi. Chiar daca pe apa aceea nu e stiuca tu o tii tare pe a ta ca dai la stiuca. Cam toti facem asa...cei care nu putem sa ne abtinem in prohibitie. Dar sa dai cu naluci neaparat, ca sa fii credibil.

Scrie răspuns