PRO C&R ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian frunza
veteran
veteran

PRO C&R ??

Mesaj de adrian frunza » 18 Dec 2006, 14:17

incep sa cred ca numai pestii insignifianti sau fara valoare alimentara sunt eliberati .intrati aici si comentati
http://www.charterboatdeliverance.com/d ... island.htm
walleye

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Dec 2006, 14:25

poti sa verifici daca link-ul este corect ?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Dec 2006, 14:39

Am modificat eu linku, banuiesc ca despre site-ul ala era vorba.
Baietii nu prea au treaba cu &R, evident.
La ce bani se dau/iau pe kilu de ton, te mai miri?

SF
veteran
veteran

Re: PRO C&R ??

Mesaj de SF » 18 Dec 2006, 15:27

[quote="adrian frunza"]incep sa cred ca numai pestii insignifianti sau fara valoare alimentara sunt eliberati .intrati aici si comentati
http://www.charterboatdeliverance.com/d ... island.htm[/quote]

Intr-un fel ai dreptate dar charterele astea de pescuit daca nu respecta legislatia ramin fara licenta , parerea mea ca respectivii respecta cantitatile permise , asa , la o prima vedere .
Nu stiu cum ii legea la aia care ii arati tu , da pot sa-ti zic legea de aici , si care zice asa .
Ca regula generala , ai voie sa retii 5kg plus o piesa , indiferent cit ar avea aceea piesa . Dupa aia ii in functie de specii . Unele pe marime , altele nu . Chestiile atea le hotarasc cei abilitati , si schimbarile is destul de dese . La ton de ex. , ii asa :
1 bucata peste 80kg ------- 1 peste---------per persoana pe zi
2 intre 80 si 30 kg ------- 2 pesti----------per persoana pe zi
3 intre 30 si 6,4 kg ------- 4 pesti----------per persoana pe zi

O singura barca nu are voie sa retina mai mult de 3 exemplare de ton peste 80 kg pe zi , mai mult de 6 exemplare intre 80 si 30kg pe zi , mai mult de 12 exemplare intre 30 si 6,4 kg pe zi . In orice caz , is multe variante in functie de specii .

Capturile alea care le vezi acolo se pot face dintr-o barca cu doar doua bete , doar ca doi nu rezista singuri 8 ore sa traga la fiare singuri . Ghizi de pescuit prefera pestii de fund , de recif , pentru ca-s mai usor de prins . Tre inteles ca un recif in mijlocu marii ii o mina de aur . Ghizii au sute de adrese marcate in gps , si merg la sigur , motiv pentru care iese multa lume care nu prea le are cu pescuitu si poate sa-si satisfaca nevoile ....chiar si culinare intr-un cadru legal .
Cu totu ii alta treaba cind ii vorba de pescuit la trena la suprafata sau lansat si chiar jigging in unele cazuri . Exista zone unde C&R ii obligatoriu , insa is scumpe al dracu , dar detin recorduri mondiale , iar unu care-si permite nu-si pierde timpu mai ales daca a fost odata in unele zone mai reci , ca sa zic asa . Putini dintre cei care cauta GT cu poppere o sa si retina , insa astia nu-s pescari de duminica si-s capabili sa plateasca mii de dolari pentru un pescuit in care sa nu-i vada fata , si chiar daca prinde unu nu simte nevoia sa-l retina , prefera sa prinda pestele decit sa-l minince . In acelasi timp exista " parveniti in pescuit " , cu buzunaru doldora de bani si pe care tremura carnea daca nu duc acasa ceva de-o prajeala . Fiecare alege din ce categorie face parte . Presupunem ca ai bani necesari , unde alegi sa mergi , intr-un loc care a dat recordu mondial la tarpon , da acolo nu poti retine nimic , da prinzi mari , sau multi , sau mergi undeva unde poti lua si acasa , sa-l frigi pe plaja da is sensibili mai mici si mai putini ?

Inca ceva , un recif mai izolat poti sa-l distrugi cu undita , pestii de recif ii prinzi mai bine cu batu decit cu pripoane iar plase nu poti sa bagi . In functie de legislatia din fiecare tara poti retine mai mult sau mai putin , insa tre sa stii din ce categorie faci parte , atita ii tot .

Fir Intins!!!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Dec 2006, 16:18

salut.mersic tavi .ala e .
mhh, catch & release zice-ti .si la aia pute de mancare ieftina .si pe conservele de ton scrie ca nu au fost omorati delfini la capturarea tonului.
daca se deschide sezonul non stop la ologit braconieri ,ma apuc de c&r.
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Dec 2006, 16:33

salut SF .tarponul ca tarponul ,da in jap tonul e de la 60$ in sus si e papa adevarat nu gaini hormonate .nu am vazut atata peste mare si de buna calitate niciodata si sunt sigur ca e respectata legislatia, care e adaptata functie de resursele estimate din ocean.
ideea e ca acolo unde e peste ,mai bine se destrabaleaza pescarii decat sa-l ia cu japca la trauler.japonezii au raschetat cortez sea cu traulerele si au lasat un desert .
walleye

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Dec 2006, 16:54

Japonezi au raschetat multe locuri , mai cruzi ca ei nu gasesti . Evident , in tara lor stau cuminti . Nu stiu cit le-a merge insa .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns