Popora versus Stefan sau....nene ne lasi sa murim de foame!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: Popora versus Stefan sau ... nene ne lasi sa murim de fo

Mesaj de Fario_nebunu » 27 Mar 2008, 08:44

pityu scrie:"Jaba" Fario ! Vad ca te strofoci din rasputeri, dar ... nu raspund la provocari! Ar fi pacat ca din cauza unora care au ramas cu "o fixa" sa ... "deturnam" obiectul destul de interesant si important al topicului :!:
Pityu, eu inteleg ca fiind tu din Lupeni nu agreezi discutiile cu si despre mineri. Insa eu chiar asta vroiam sa arat: ca exista categorii socio-profesionale care isi pot pierde jobul definitiv si trebuie sa se apuce de alte lucruri. In fond lipoveanul sau romanul din Delta nu e conceput genetic sa traiasca din pescuit. Sunt si alte meserii posibile sau, asa cum spunea cineva inainte, ar fi bine ca rezervatia biosferei DD sa aiba cat mai putini locuitori. In felul asta, presiunea asupra pestilor va fi mai mica.

pityu
veteran
veteran

Popora versus Stefan sau ... nene ne lasi sa murim de foame

Mesaj de pityu » 28 Mar 2008, 00:15

De acord cu tine ... "nebunu"-le :lol: :!: :D

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 06 Apr 2008, 11:40

Sa fie clar... in delta nu moare nimeni de foame. Un amic de-al meu si-a construit o pensiune la Sulina iar pentru constructie si chiar pentru descarcatul materialelor de pe barja, a adus oameni din tara pt ca in Sulina n-a vrut nimeni sa munceasca. A doua problema e ca localnicii au voie sa prinda 3 kg de peste... la cherhana, 1 kil de crap il vand cu 11 RON. Fa un calcul : 33 RON X 30 zile = 990 RON. Cati dintre noi sant care nu castiga banii astia? Ca sa inchiriezi o barca, te usuca de bani; orice afacere care o fac in delta e favorizata de stat(Delta e zona defavorizata);daca intri intr-o carciuma in delta auzi localnicii vorbind, la bautura, despre niste sume de-ti pica fata...Viata e grea, intr-adevar...noi vedem doar partea frumoasa a Deltei, dar, intrebare retorica, unde-i usoara?

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Popora versus Stefan sau....nene ne lasi sa murim de foa

Mesaj de MihaiV » 06 Apr 2008, 16:27

siluru scrie:1 kil de crap il vand cu 11 RON.

:?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 06 Apr 2008, 20:50

Asta-i pretul la care cumpara cherhanaua...Acuma in martie am fost la Sulina, am vrut sa cumpar niste peste direct de la barca pescarilor, mi-au cerut 12 Roni/kg, n-am luat, ei mi-au spus ca mai ieftin nu se poate pt ca cherhanaua le da 11 Roni. Am crezut ca-i cacealma si m-am interesat si la altii...Nu era cacialma.

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 06 Apr 2008, 20:52

Am luat scrumbie...9 ron/kg.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Apr 2008, 20:52

In octombrie era 8. Cam mare cresterea! Asta e. Oricum, tot saracie e. Ca nu vor sa lucreze e altceva.

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 07 Apr 2008, 11:18

are idee cineva ce taxe platesc lipovenii pt. ca sa poata "pescui"?
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Re: Popora versus Stefan sau....nene ne lasi sa murim de foa

Mesaj de Mos Martin » 07 Apr 2008, 12:06

siluru scrie:Am luat scrumbie...9 ron/kg.
Confirm pretul ! Cu atat am luat si eu de la Sf. Ghe.

Se prind si 200 de kg. de catre un om, la o singura " toana" . Ia socotiti cam cati bani face un singur pescar in perioada cand urca scrumbia.
Anul trecut a fost 6 ron/kg. S-au mai ingrasat scrumbiile si le-a crescut pretul. :datz:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Apr 2008, 12:39

salut.
in delta se schimba lucrurile .la cherhana le da 10 ron pe kg/crap.daca umbla noaptea cu barca ,le vede amprenta termica a motorului si e caz clar de braconaj.e incurajat turismul piscicol.chestia asta se intampla pt ca ue e cu ochii pe delta ,nu ca autoritatile ar vrea sa faca ceva .
urmarea :va creste presiunea braconajului si pescuitului industrial pe apele interne . mafia nu moare ,mafia nu dispare .
walleye

Scrie răspuns