Pityu, eu inteleg ca fiind tu din Lupeni nu agreezi discutiile cu si despre mineri. Insa eu chiar asta vroiam sa arat: ca exista categorii socio-profesionale care isi pot pierde jobul definitiv si trebuie sa se apuce de alte lucruri. In fond lipoveanul sau romanul din Delta nu e conceput genetic sa traiasca din pescuit. Sunt si alte meserii posibile sau, asa cum spunea cineva inainte, ar fi bine ca rezervatia biosferei DD sa aiba cat mai putini locuitori. In felul asta, presiunea asupra pestilor va fi mai mica.pityu scrie:"Jaba" Fario ! Vad ca te strofoci din rasputeri, dar ... nu raspund la provocari! Ar fi pacat ca din cauza unora care au ramas cu "o fixa" sa ... "deturnam" obiectul destul de interesant si important al topicului
Popora versus Stefan sau....nene ne lasi sa murim de foame!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Popora versus Stefan sau ... nene ne lasi sa murim de fo
Popora versus Stefan sau ... nene ne lasi sa murim de foame
De acord cu tine ... "nebunu"-le

Sa fie clar... in delta nu moare nimeni de foame. Un amic de-al meu si-a construit o pensiune la Sulina iar pentru constructie si chiar pentru descarcatul materialelor de pe barja, a adus oameni din tara pt ca in Sulina n-a vrut nimeni sa munceasca. A doua problema e ca localnicii au voie sa prinda 3 kg de peste... la cherhana, 1 kil de crap il vand cu 11 RON. Fa un calcul : 33 RON X 30 zile = 990 RON. Cati dintre noi sant care nu castiga banii astia? Ca sa inchiriezi o barca, te usuca de bani; orice afacere care o fac in delta e favorizata de stat(Delta e zona defavorizata);daca intri intr-o carciuma in delta auzi localnicii vorbind, la bautura, despre niste sume de-ti pica fata...Viata e grea, intr-adevar...noi vedem doar partea frumoasa a Deltei, dar, intrebare retorica, unde-i usoara?
Re: Popora versus Stefan sau....nene ne lasi sa murim de foa
siluru scrie:1 kil de crap il vand cu 11 RON.

Asta-i pretul la care cumpara cherhanaua...Acuma in martie am fost la Sulina, am vrut sa cumpar niste peste direct de la barca pescarilor, mi-au cerut 12 Roni/kg, n-am luat, ei mi-au spus ca mai ieftin nu se poate pt ca cherhanaua le da 11 Roni. Am crezut ca-i cacealma si m-am interesat si la altii...Nu era cacialma.
Am luat scrumbie...9 ron/kg.
- Petru B.GD.N
- senior
-
- utilizator constant
Re: Popora versus Stefan sau....nene ne lasi sa murim de foa
Confirm pretul ! Cu atat am luat si eu de la Sf. Ghe.siluru scrie:Am luat scrumbie...9 ron/kg.
Se prind si 200 de kg. de catre un om, la o singura " toana" . Ia socotiti cam cati bani face un singur pescar in perioada cand urca scrumbia.
Anul trecut a fost 6 ron/kg. S-au mai ingrasat scrumbiile si le-a crescut pretul.

-
- veteran
salut.
in delta se schimba lucrurile .la cherhana le da 10 ron pe kg/crap.daca umbla noaptea cu barca ,le vede amprenta termica a motorului si e caz clar de braconaj.e incurajat turismul piscicol.chestia asta se intampla pt ca ue e cu ochii pe delta ,nu ca autoritatile ar vrea sa faca ceva .
urmarea :va creste presiunea braconajului si pescuitului industrial pe apele interne . mafia nu moare ,mafia nu dispare .
in delta se schimba lucrurile .la cherhana le da 10 ron pe kg/crap.daca umbla noaptea cu barca ,le vede amprenta termica a motorului si e caz clar de braconaj.e incurajat turismul piscicol.chestia asta se intampla pt ca ue e cu ochii pe delta ,nu ca autoritatile ar vrea sa faca ceva .
urmarea :va creste presiunea braconajului si pescuitului industrial pe apele interne . mafia nu moare ,mafia nu dispare .
walleye