Politica retur magazine
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Politica retur magazine
Din cate stiti voi, se accepta la magazinele online de articole pentru pescuit politica de returnare a produselor achizitionate online?
Intrebarea este stupida in conditiile in care avem legislatie care reglementeaza expres acest lucru, numai ca pe site-urile celor mai cunoscute magazine de profil din Ro nu se sufla niciun cuvintel despre asa ceva (desi informarea consumatorului cu privire la acest drept este tot obligatie legala).
Vroiam sa stiu insa daca la noi se respecta cu adevarat, daca ati avut experiente personale de acest tip, ca n-am chef de certuri inutile.
Mersi.
Intrebarea este stupida in conditiile in care avem legislatie care reglementeaza expres acest lucru, numai ca pe site-urile celor mai cunoscute magazine de profil din Ro nu se sufla niciun cuvintel despre asa ceva (desi informarea consumatorului cu privire la acest drept este tot obligatie legala).
Vroiam sa stiu insa daca la noi se respecta cu adevarat, daca ati avut experiente personale de acest tip, ca n-am chef de certuri inutile.
Mersi.
-
- veteran
Re: Politica retur magazine
La Totalfishing puteti returna produsele care nu corespund descrierii sau care nu indeplinesc cerintele dumneavoastra, in termen de 30 de zile, cu mentiunea ca produsul trebuie sa fie nefolosit, in ambalajul original si insotit de factura. De asemenea, aveti posibilitatea de a verifica produsele inainte da a fi achitate.
dane,cum iti poti da seama ca un produs nu indeplineste standardele cerute daca nu este macar probat,folosit? 

Ma pregateam sa tastez aceiasi intrebare, cu gandul la exemplul unei lansete de spinningadrian99 scrie:dane,cum iti poti da seama ca un produs nu indeplineste standardele cerute daca nu este macar probat,folosit?

-
- veteran
Cred ca iti poti da seama daca o lanseta este moderata sau extra fast, conform descrierii, chiar daca nu o pescuiesti.
Evident ca nu, indiferent cat ai scutura-o.Dan Stefan C. scrie:Cred ca iti poti da seama daca o lanseta este moderata sau extra fast, conform descrierii, chiar daca nu o pescuiesti.
Si nu este vorba numai de actiune. Supraevaluarea puterii de aruncare nu o poti constata decat lansand efectiv (de exemplu).
Exact ce spuneam, fiecare distribuitor interpreteaza cum doreste obligatiile legale privitoare la dreptul de retragere al consumatorului dintr-un contract la distanta, inclusiv sub aspectul respectarii obligatiei de informare prealabila.
Insasi conditia "produsul sa fie nefolosit" excede cadrului legal si ingradeste drepturile consumatorului, vanzatorul avand in contrapartida dreptul de a se prevala de posibilitatea diminuarii MOTIVATE a contravalorii produselor returnate.
Tocmai de aceea a intrebat, pentru ca traim in Ro si nu aveam niciun chef de stres si discutii penibile (mantionez ca in cazul meu personal nu este vorba de T.F., dar banuiesc ca practica este comuna).
se poate returna produsul fara motiv, atata timp cat este nou, transportul revenind in sarcina cumparatorului
faptul ca trebuie sa fie nefolosit este destul de evident, intentia legiuitorului a fost sa fereasaca un cumparator de tepe, si nu sa transforme un magazin in centru de "inchirieri" gratuite ( comand, pescuiesc o luna cu ele si dupa aceea le returnez )
cumparatorul are posibilitatea sa studieze produsul nou, si daca pur si simplu nu ii place il poate returna fara explicatii
faptul ca trebuie sa fie nefolosit este destul de evident, intentia legiuitorului a fost sa fereasaca un cumparator de tepe, si nu sa transforme un magazin in centru de "inchirieri" gratuite ( comand, pescuiesc o luna cu ele si dupa aceea le returnez )
cumparatorul are posibilitatea sa studieze produsul nou, si daca pur si simplu nu ii place il poate returna fara explicatii
Confirm cele menționate mai sus, am returnat recent 2 produse in condițiile precizate.danr scrie:se poate returna produsul fara motiv, atata timp cat este nou, transportul revenind in sarcina cumparatorului
- George1985
- veteran
Eu sunt de parere ca este in regula si asa.
Am primit doua lansete de la un magazin online din care una mi-a placut, dar avea varful stramb.
Cealalta era prea soft pt nevoi. Le-am trimis retur fara niciun cost!
Problema dubioasa a fost ca nu puteam sa opresc o singura lanseta, ori ambele, ori retur.
Un lucru bun in sfarsit!
Am primit doua lansete de la un magazin online din care una mi-a placut, dar avea varful stramb.
Cealalta era prea soft pt nevoi. Le-am trimis retur fara niciun cost!
Problema dubioasa a fost ca nu puteam sa opresc o singura lanseta, ori ambele, ori retur.
Un lucru bun in sfarsit!