Petitie antibraconaj!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

spiridusul
veteran
veteran

Re: Petitie antibraconaj!!!

Mesaj de spiridusul » 31 Mar 2014, 18:02

Gata, s-a fumat? S-a aprins usor si acum mai e doar putin jar. Semnaturile au scazut simtitor in ultimele 3 zile. Prea rapid ciclul de viata al acestei petitii comparat la numarul de pescari, semn ca nu exista interes si dorinta minima de implicare. Pacat, mare pacat. Dar atat de tipic...

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 31 Mar 2014, 18:28

Sincer!!!....personl nu cred ca-si mai are rostul... atata timp cat Federatia are deja rezolvarea ...la aceasta probllema

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 01 Apr 2014, 12:05

Am semnat si eu - scuze, acuma am vazut-o!
Este pacat ca avem atitudinea asta defetista dar... tot patitu'i priceput. Din ce stiu jandarmeria ARE deja competente in acest sens; nu stiu cat de clare sunt atributiile. Adica jandarmeria are voie sa controleze, sa confiste, sa amendeze... Dar nu este si obligata. Si nici nu cred ca ar putea fi. Nu atata vreme cat poate fi conceput ca un braconier sa-si faca treaba in timp ce converseaza cu jandarmul. Asa cum se discuta despre taierea haotica a padurilor ca despre o problema de siguranta nationala, ar trebui sa se discute si despre braconaj; atunci doar am avea o banuiala ca problema intereseaza pe cineva... Pana atunci... prohibitii lungi si placute.
Totusi eu salut si sustin orice initiativa de genul asta, chiar daca poate parea naiva - pic cu pic se face balta mare.
Felicitari initiatorului.

Mariusz83
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mariusz83 » 01 Apr 2014, 17:45

Din ce stiu jandarmeria ARE deja competente in acest sens
Jandarmeria are competenta doar pe contraventie....BRACONAJUL E INFRACTIUNE!!!! Pentru asta strangem semnaturi, sa li se redea competenta pe infractiune....

radu99
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radu99 » 01 Apr 2014, 18:25

Daca in capitala nu se iau masuri unde se braconeaza in vazul tuturor in restul tarii ce pretentii sa mai avem.
Azi am trecut pe langa Dambovita mai exact din centura pana la targul Vitan si era plin de pescari chiar daca e prohibitie.
Ei bine problema majora nu e asta ci ca majoritatea pescuiau la parasuta. Cred ca am vazut 5 pescari cu parasuta care nu aveau nici un stres. Daca in Bucuresti se face asta in zonele intens circulate nu vreu sa ma gandesc ce e pe restul apelor unde braconierii sun mai ferit de ochi lumii. :wallbash:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 01 Apr 2014, 21:34

Mariusz83 scrie:
Din ce stiu jandarmeria ARE deja competente in acest sens
Jandarmeria are competenta doar pe contraventie....BRACONAJUL E INFRACTIUNE!!!! Pentru asta strangem semnaturi, sa li se redea competenta pe infractiune....
atributiile jandarmeriei romane:
Structurile de judiciar, criminalistica si evidenta contraventii sunt formate din:

Compartimentul judiciar, criminalistica si evidenta contraventii din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Române;
Compartimentul judiciar, criminalistica si evidenta contraventii din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti;
8 compartimente de judiciar, criminalistica si evidenta contraventii din cadrul Gruparilor mobile;
41 compartimente de judiciar, criminalistica si evidenta contraventii din cadrul Inspectoratelor de jandarmi judetene;
Structurile de judiciar, criminalistica si evidenta contraventii sunt destinate pentru a executa urmatoarele misiuni si activitati :

participa la executarea misiunilor de ordine publica, paza si protectie institutionala, executate de structurile de jandarmi, desfasurând activitati concrete de constatare a crimelor si delictelor, identificare si prindere a autorilor, identificare a persoanelor vatamate, a martorilor si mijloacelor materiale de proba, întocmirea actelor premergatoare începerii urmaririi penale si predarea învinuitilor organelor abilitate pentru continuarea cercetarilor;
desfasoara activitati specifice pe linia cunoasterii situatiei operative , în zonele de competenta, prin obtinerea de date cu valoare operativa privind locurile si mediile frecventate de persoanele predispuse comiterii de fapte antisociale;
îndeplineste, în conditiile legii, toate atributiile ce rezulta din dispozitiile art.214 din Codul de procedura penala, cu ocazia constatarii infractiunilor descoperite pe timpul executarii misiunilor specifice;
efectueaza, în conditiile legii, controlul corporal preventiv si controlul bagajelor suspectului, întocmind în acest sens un proces-verbal;
procedeaza la protejarea si conservarea locului faptei, participa la efectuarea cercetarii la fata locului, în cazul evenimentelor comise în zona de responsabilitate;
executa documentarea criminalistica prin fotografiere si filmare a activitatii unor persoane care pregatesc ori au comis infractiuni sau contraventii de natura a tulbura ordinea de drept;
urmaresc recuperarea integrala a prejudiciului cauzat în urma infractiunilor constatate;
identificarea si cunoasterea temeinica a locurilor favorabile si mediilor pretabile identificarea si monitorizarea starilor conflictuale deosebite din zona de responsabilitate;
desfasoara activitati de pregatire antiinfractionala a populatiei si de propaganda juridica;
investigarea persoanelor depistate în timpul misiunilor specifice, cu privire la infractiunile comise si întocmirea actelor premergatoare necesare începerii urmaririi penale;
urmarirea modului de finalizare a dosarelor tuturor suspectilor predati politiei si parchetului;
sursa http://www.jandarmeriaromana.ro/ro/Pagi ... iciar.html

asadar au atributii suficiente pentru a combate si lupta cu braconajul si chiar sunt obligati prin lege.
ca nu isi fac treaba si cauta tot felul de pretexte si chichite legislative..........e alta mancare de peste
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 03 Apr 2014, 10:55

radu99 scrie:Daca in capitala nu se iau masuri unde se braconeaza in vazul tuturor in restul tarii ce pretentii sa mai avem.
Azi am trecut pe langa Dambovita mai exact din centura pana la targul Vitan si era plin de pescari chiar daca e prohibitie.
Ei bine problema majora nu e asta ci ca majoritatea pescuiau la parasuta. Cred ca am vazut 5 pescari cu parasuta care nu aveau nici un stres. Daca in Bucuresti se face asta in zonele intens circulate nu vreu sa ma gandesc ce e pe restul apelor unde braconierii sun mai ferit de ochi lumii. :wallbash:
Sunt si femei "parasutiste"printre ei, pe Splaiul Independentei, portiunea dintre Grozavesti si Ciurel, uneori chiar in fata sediului Primariei Capitalei. De multe ori cand trec prin zona deschid geamul de la masina si le urez "de bine"...e adevarat ca de cand au secat Dambovita (si au readus-o la cota normala) nu i-am mai vazut. Ma gandesc cata "foame in gat" trebuie sa aiba sa procedeze asa? Si daca au lansete, mulinete, fir n-or avea cativa lei si pentru ceva table mai ieftine?...

mihai.t
senior
senior

Mesaj de mihai.t » 14 Apr 2014, 14:40

Am semnat petitia. Sper sa se rezolve ceva. Duminica, 13.04.2014, pe lacul Beresti erau kilometri de plasa.

DanAlexandru
junior
junior

Mesaj de DanAlexandru » 29 Apr 2014, 15:34

Am semnat si eu. Duminica, pe lacul Morii in Bucuresti, intindeau plase dupa insula. Era 12 ziua si nu avea bulangiul ala niciun stres ca era plina insula ..bineinteles cei de pe insula ascultau manele, ardeau peturi de plastic si ragaiau de la Burger si mici. Mi-e greata... :wallbash:

Scrie răspuns