Peste in urzici.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eu
senior
senior

Peste in urzici.

Mesaj de eu » 29 Mai 2010, 18:16

Salut,

Am si eu o curiozitate:
care ii explicatia logica pentru pestii tinuti in urzici sa nu se strice?

Mersi,
:respekt:
Multa lume, putini oameni...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 29 Mai 2010, 19:05

se zice ca daca sunt tinuti in urzica nu bate musca pe ei. plus ca ori ce planta verde pastreaza mult mai bine umezeala si nu ii lasa sa se incalzeasca asa repede si sa se altereze carnea . prin evaporarea apei se pierde caldura . cu cit temperatura la care sunt tinuti pesti e mai mica cu atit se incetineste procesul de alterare si putrezire .
cam asta stiu eu poate alt cineva are alta parere . eu nu am incercat si nici nu am de gind sa o fac .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Mai 2010, 22:37

Cred ca veninul urzicii impeedica sau incetineste procesul de alterare a carnii. Nu stiu daca e dovedit. Multi baga pestii in frunze de brusture, dar parca urzica e mai sigura. Atentie, nu spalati pestii pregatiti pentru urzici, dupa curatare de matze ii stergeti cu o carpa uscata, atat!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 30 Mai 2010, 09:27

:lol: C&R in urzici ?

Prinde si elibereaza in urzici ? :wink: E posibil sa fie in legatura cu serul , "toxinul "din frunzele plantei .... mai precis a vitaminei K care are proprietati hemostatice .
http://www.infogradina.ro/legume/plante ... inale/133/

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 30 Mai 2010, 16:16

kzoli scrie::lol: C&R in urzici ?
cine a vorbit de eliberarea urzicilor ? nu se elibereaza nimic !
pestele contine fosfor si ne face inteligenti iar urzica are atit de multe proprietati medicinale incit trebuie consumata si ea sa devenim mai frumosi :lol:
frumos si inteligent asta imi doresc :lol: pe unde ziceati ca umbla urzicile alea? :lol: :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 31 Mai 2010, 06:41

grey-wolf scrie:
pestele contine fosfor si ne face inteligenti iar urzica are atit de multe proprietati medicinale incit trebuie consumata si ea sa devenim mai frumosi :lol:
frumos si inteligent asta imi doresc :lol: pe unde ziceati ca umbla urzicile alea? :lol: :lol: :lol:
Prinzi din apa si eliberezi in plasa .... printre urzici :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Iun 2010, 00:53

grey-wolf scrie:
Lupule, mai bine zi unde gasesc si eu niste Branca Ursului sau Piticul Pamantului? :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 01 Iun 2010, 01:10

Fario_nebunu scrie: Lupule, mai bine zi unde gasesc si eu niste Branca Ursului sau Piticul Pamantului? :lol:
Branca lupului stiu unde se gaseste (in nadragi) da de restu trebuie sa intrebi pe la farmaciile naturiste . daca gasesti da si mie de veste ca lupu e cam batrin si nu se stie cind nu mai poate la tavaleala
:lol: :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 01 Iun 2010, 07:32

grey-wolf scrie:
Fario_nebunu scrie: Lupule, mai bine zi unde gasesc si eu niste Branca Ursului sau Piticul Pamantului? :lol:
Branca lupului stiu unde se gaseste (in nadragi) da de restu trebuie sa intrebi pe la farmaciile naturiste . daca gasesti da si mie de veste ca lupu e cam batrin si nu se stie cind nu mai poate la tavaleala
:lol: :lol: :lol:
Citez :
"Unde gasim si cum recoltam branca-ursului
Branca-ursului (Heracleum sphondilyum) este o planta care prefera zonele montane si submontane de la noi din tara, unde creste pe malul paraielor si in locurile umede si nisipoase. Ajunge inalta de pana la doi metri, are florile albe si frunzele mari, adanc crestate. Are un miros specific, foarte aromat si usor intepator, care este inconfundabil. De la Branca-ursului se folosesc, de regula, florile si semintele, precum si radacina " :wink:

sursa :
http://www.formula-as.ro/2010/906/medic ... ului-12124

Mai ramane piticul pamantului ,dar o las pe voi sa cautati :lol:

Scrie răspuns