Nu m-am bagat mult in detalii legate de prima categorie pentru ca nu le cunosc pe de rost. Nu prea ma intereseaza salmonidele pentru ca traiesc in general pe cursuri mici de apa si au, tot in general, talii mici, ori mie imi place sa trag de submarine.Fario_nebunu scrie:Tudore,
Mersi mult pentru contributia ta extinsa.
Spui asa "Prohibitia : pe prima categorie incepe la 15 septembrie si ia sfarsit ultima sambata a lunii martie" Din cate stiu si eu sezonul se termina fie pe 15 fie pe 24 sept in functie de cum autorizeaza prefectura locala si se deschide fie in martyie fie in aprilie. Deci difera fata de Romania unde sunt date fixe. Normal si la noi din aprilie ar trebui sa se deschida sezonul la pastrav pentru ca oricum icrele le au depus in iarna!
In plus talia legala la pastrav variaza de la 18 cm pe micile paraie la 22 cm si chiar 24 pe unele rauri mari. Si nr de capturi e variabil de la 20 cat e standardul pe zi la 5 salmonizi pe unele ape mai "sensibile". Si desi la ei ai voie cu momeli naturale pe unele ape nu ai voie cu pestisor viu sau mort pe montura Drachkovitch. La noi de pilda pe toate lacurile de baraj cui pastrav ai voie cu momeli vii, inclusiv cu pestisor. Mie mi s-a recomandat momeala asta chiar la Ocolul Silvic Curtea de Arges ca fiind cea mai buna la pastrav!
Pescutiul in Romania. Mai ieftin sau mai scump?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Mi-am adus aminte....In U.K. este interzis sa se ia peste acasa, cu exceptia pastravului pescuit pe ape statatoare dar pentru care se plateste in prealabil, la inceputul partidei de pescuit, iar taxa este direct proportionala cu numarul pestilor care se doresc a fi retinuti.....
ADDICTED TO SPINNING
http://spinningteambv.wordpress.com
http://spinningteambv.wordpress.com
Exact. Nu stiu de ce a fost ales acest model ca aici ne tot batem sa-l schimbam.adiwolf scrie:tudore,
astia de la ANPA si CNAFP cred ca au fost in schimb de experienta la francezi ca prea e alambicata treaba acolo si uite ca si la noi se incearca acelasi model
Si in Spania e complicata chestia dar mie imi place asa. Sunt mai putini pescari si mai multi pesti.

aveti idee pe alte planete cum o fi cu pescuitul? daca e mai bine, plec cu prima extraterestra!
pana acum imi place cel mai mult ideea de un batz; un pescar, un batz, un carlig...e frumos asa. nu ca in romania unde vezi 15-20 lansete pe 30m de mal..gratarul si maneaua. si sa nu uit...injuraturile alea de caternica...si mistouri de pushcarie indiferent daca pe balta sunt femei si copii.
cred ca in romania este scump pescuitul..si destul de slab calitativ, de aceea sindicatul va recomanda fierbinte sa nu mai umflati buzunarele patronilor cu aere de patronache pe apa, iarba, cer, pesti...etc.
eu incerc pe cat posibil sa merg cat mai rar pe apele private...pescuite industrial..
si am ca regula pe 2008, sa nu cheltuiesc mai mult de 50ron/zi taxa de pescuit..pot sa inoate salai ca sardinele la migratie...
pana acum imi place cel mai mult ideea de un batz; un pescar, un batz, un carlig...e frumos asa. nu ca in romania unde vezi 15-20 lansete pe 30m de mal..gratarul si maneaua. si sa nu uit...injuraturile alea de caternica...si mistouri de pushcarie indiferent daca pe balta sunt femei si copii.
cred ca in romania este scump pescuitul..si destul de slab calitativ, de aceea sindicatul va recomanda fierbinte sa nu mai umflati buzunarele patronilor cu aere de patronache pe apa, iarba, cer, pesti...etc.
eu incerc pe cat posibil sa merg cat mai rar pe apele private...pescuite industrial..
si am ca regula pe 2008, sa nu cheltuiesc mai mult de 50ron/zi taxa de pescuit..pot sa inoate salai ca sardinele la migratie...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...