Pescuitul stiucii cu pestisor viu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zoli23
utilizator nou
utilizator nou

Pescuitul stiucii cu pestisor viu

Mesaj de zoli23 » 06 Mar 2011, 22:03

Buna ziua,
Aș avea și eu o intrebare, în legatură cu pescuitul știucii cu peștișori vii. Ce specii de pești îmi recomandați pentru rezultate cat mai bune?
Am auzit că, carasul este cel mai recomandat pentru că rezistă mult în cârlig, sau babușca pentru ca atrage mai bine știuca având o culoare mai deschisa și aripioarele roșii...alte specii..ca plătica...eventual clean...etc...
Are rost sa folosesc atractanți injectați în peștișori???
p.s. Pescuiesc intr-un lac unde specia predominantă este carasul și de cațiva ani s-a bagat și plătică.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 06 Mar 2011, 22:16

Pestisorul recomandat este cel cu care se hraneste cu precadere stiuca in apa unde pescuiesti.
N-am folosit atractanti niciodata, n-am idee daca au vreun efect (pozitiv).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 06 Mar 2011, 23:12

Credca trebuia deschis topicul in alta sectiune a forumului! :idea: :idea: :idea: :idea:
rapala the best vobler in the world

kzoli
veteran
veteran

Re: Pescuitul stiucii cu pestisor viu

Mesaj de kzoli » 07 Mar 2011, 08:18

zoli23 scrie:Buna ziua,
Aș avea și eu o intrebare, în legatură cu pescuitul știucii cu peștișori vii. Ce specii de pești îmi recomandați pentru rezultate cat mai bune?
Am auzit că, carasul este cel mai recomandat pentru că rezistă mult în cârlig, sau babușca pentru ca atrage mai bine știuca având o culoare mai deschisa și aripioarele roșii...alte specii..ca plătica...eventual clean...etc...
Are rost sa folosesc atractanți injectați în peștișori???
p.s. Pescuiesc intr-un lac unde specia predominantă este carasul și de cațiva ani s-a bagat și plătică.
Poti sa dai cu orice pestisor, insa cel mai bine rezista carasul, dar s-a intimplat de multe ori sa intra pe rosioara sau babusca si carasul sa ramana intact, carasul are prostul obicei sa ramana nemiscat ,in timp ce rosioara si babusca se misca permanen atragand astfel rapitorul. Cand am avut ambele pe monturi rosioarele erau preferate de dintosi. De obicei intra pe orice albitura in unele zone char prefera obletii in altele platicile, dar am prins si cu scobarsau porcusor ...
Cleanul lasa sa mai creasca :wink: e "pacat" sa pui pe carlig...
Atractantul injectat este bun, dar sa folosesti numai in pesti morti, nu are rost sa ranesti pestisorii mai mult "decat e necesar ". daca vrei neaparat sa folosesti atractanti la pestisorii vii, ia un burete de o culoare deschisa taie o bucata de x cm patrati in functie de marimea pestisorului momeala, fixeaza pe linie deasupra lui si imbibeaza cu atractant....

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 07 Mar 2011, 09:30

eu iti recomand sa incerci sa pacalesti stiuca cu artificiale e mult mai fain si mai dinamic pescuitu si in plus cand pacalesti o stiuca sanatoasa la o tabla sau vobler satisfactia e mult mai mare decat la viu;cu multi ani in urma pescuiam si eu la stiuca salau si somn la pestisor viu dar de cand am dat de spinning am vandut toate betele de stationar si nici in ruptul capului u as mai putea sa pescuiesc la stationar

Scrie răspuns