Pescuitul pe dunare la oltenita?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
radu baloi
utilizator nou
utilizator nou

Pescuitul pe dunare la oltenita?

Mesaj de radu baloi » 14 Feb 2014, 09:56

salut

puteti sa ma ajutati si pe mine cu informati despre pescuitul pe dunare cum ar fii cand se prinde mai bine salau ce cota trebuie sa aiva apa ce temperatura ect??? :respekt: :respekt: :respekt:

crysst
veteran
veteran

Re: Pescuitul pe dunare la oltenita?

Mesaj de crysst » 14 Feb 2014, 18:51

:mrgreen: nu o sa se intample....
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

radu baloi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radu baloi » 15 Feb 2014, 16:09

multumesc pentru sfaturi se pare ca nimeni nu pescuieste pe dunare :D :D :D

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 15 Feb 2014, 16:58

radu baloi scrie:multumesc pentru sfaturi se pare ca nimeni nu pescuieste pe dunare :D :D :D
Pai, stimate coleg de forum, credeai ca poti obtine toata stiinta pescuitului la salau la Dunare dintr-o intrebare/raspuns pe forum?
Mai ales ca :
-salau prinzi si la cote mari, si la cote mici. Mai important este sa nu fie mari variatii de nivel, in interval scurt de timp. Deasemenea, apa sa nu fie prea tulbure.
-prinzi salau si acum, la 2-3 grade, prinzi si in miezul verii, la 25-27 de grade. Conteaza mai mult unde, cum si cu ce dai.
-uneori prinzi dimineata devreme si dupa amiaza tarziu, alteori la miezul zilei.
-pe langa factorii de mai sus, mai sunt inca vreo 10-15 pe care-i stiu sau intuiesc, plus alti 100 de care nu am habar, desi pescuiesc de vreo 40 de ani la Dunare.

Oricum, salaul il cauti in locuri pietroase, nisipoase sau argiloase, pe primul sau al doilea prag. Daca folosesti artificiale, incearca sa afli ce baboi misuna prin zona si adapteaza-ti "oferta" de artificiale la situatia concreta. Marimea salaului capturat nu este decat rar direct proportionala cu marimea momelii artificiale.
Multi pescuiesc cu bune rezultate la pestisor viu, dar eu am abandonat de vreo 15 ani stilul asta, asa ca...poate te invata alti colegi.

Fir intins! :lol:

Scrie răspuns