Pescuitul industrial

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 18 Feb 2005, 10:11

Cred ca "fff" are dreptate si este exact asa cum spune el. Daca stam sa ne gandim bine, pana la urma este si normal sa fie asa: chiar daca tu concesionezi un bazin natural, trebuie aplicata prohibitia pentru ca pestele circula si nu poti face dovada ca prinzi doar peste pe care l-ai bagat spre repopulare... La fel de bine, un concesionar poate amenaja portiunea lui de apa concesionata in asa fel incat, prin aceasta amenajare in scopul de a crea pestilor un habitat propice, precum si o eventuala nadire (momire) a pestilor, sa aduca acolo o cantitate mult mai mare de peste (fara a fi repopulat) decat s-ar fi gasit in mod normal. Acesti pesti "momiti" in portiunea concesionata ar fi fost protejati de perioada prohibita. Oricum, concesiunile se fac intr-un mod extrem de dubios si cu eludarea legii, avand ca efect alte incalcari de lege.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 18 Feb 2005, 10:20

Pentru cine nu a aflat inca, din 16 septembrie 2004 se aplica legea 192/2001 modificata printr-o ordonanta de urgenta. Iata ce spune art. 55:" urmatoarele fapte constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 30 mil la 40 mil (...) h) prinderea pestelui cu unelte de plasa si cu pripoane in raurile si lacurile din zona de munte, precum si in raurile colinare si de ses, cu exceptia Dunarii si Prutului". Altfel spus, nu mai este voie sa pescuiesti cu nici un fel de unelte de plasa pe tritoriul Romaniei cu exceptia Dunarii si Prutului. Asa ca, nu stiu cum mama dracu' mai dau astia aprobari pentru concesiuni!!! La Valcea existau $ zone concesionate pe Olt, am facut plangere la Prefectura si le-a anulat contractele, iar cel ce le-a autorizat are acum probleme mari.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Feb 2005, 10:52

cred ca este o confuzie la mijloc
legea respectiva reglementeaza si acordarea autorizatiilor de pescuit industrial...
din fragmentul de mai jos reiese clar ca activitatea de licentiere a pescuitului industrial continua
o fi fost oltul rau dar acum in sud este o suita de baraje, si poate a fost declarat " bazin piscicol natural in care se poate practica acvacultura "
amble elegi sunt pe site, le gasiti pe frontpage

Art. 30. – (1) Licentierea agentilor economici care desfasoara activitate de acvacultură, se face conform prezentei ordonante de urgenta, de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

(2)Agentii economici care poseda autorizatie de pescuit in scop comercial in bazinele piscicole naturale in care se poate desfasura si activitate de acvacultura, pot desfasura aceasta activitate, la cerere, in baza unei licente de acvacultura si a platii unui tarif anual, al carei nivel se stabileste in baza productivitatii naturale, platit administratorilor resurselor acvatice vii .

(3)Productivitatea naturala a bazinelor piscicole naturale in care se poate practica acvacultura se stabileste de o institutie de cercetare de profil, in baza studiilor efectuate si se aproba de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 18 Feb 2005, 11:59

Din cate stiu eu Agentia Nationala Pentru Pescuit si Acvacultura INCA NU A FOST INFIINTATA (si nici nu se stie daca va mai fi infiintata :wink:), deci nu vad cum sa existe asemenea autorizatii si licente ... :twisted:
Pe de alta parte e bine sa stiti ca sintagma "bazine piscicole naturale in care se poate practica piscicultura/acvacultura" a fost o "gaselnita" de ultim moment :wink: aparuta intr-una din variantele de modificare a Legii 192 si se refera la UNELE LACURI DE ACUMULARE (cum sunt si cele de pe Olt)

Scrie răspuns