pescuitul din caiac

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

puland
utilizator constant
utilizator constant

pescuitul din caiac

Mesaj de puland » 06 Apr 2008, 23:00

e cineva care a pescuit vreodata dintr-un caiac?

am vazut saptamina trecuta un model, adica asta
http://www.hibiscussport.ro/caiace_bilbao_pescuit.html
care e destul de piperat la 2100 RON

ar mai modelul asta http://www.hibiscussport.ro/caiace_ouassou.html
care e "numai" 1200 RON

si un film in care se vede cam prin ce locuri poti ajunge cu el
http://www.youtube.com/watch?v=HM2I12K1-hc

sfaturi pareri si alte oferte welcomed
sper ca nu am facut reclama

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 07 Apr 2008, 20:17

vezi ca este un thread in care se vorbeste despre caiacele gumotex

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Apr 2008, 21:31

Nu am pescuit dintr-un caiac.
In schimb, am trecut bratul Sulina intr-o canoe, doua persoane cu echipament cu tot.
Am testat la mal cum se comporta la valuri din laterala provocate de trecerea unui vapor. A iesit nasol, am luat apa si ne-am pastrat greu echilibrul.
Asa ca ne-am uitat bine in zare sa nu apara un vapor si am trecut. (cu un morcovu maaare :D )
Eu unu nu mai fac, sau, ma rog, nu toamna si nu cu undite scumpe la mine.
Mi se pare un sport de vara si de apa calda si calma.
Asta era coaja de nuca:
Imagine

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Apr 2008, 22:58

Vreau si eu sa-mi iau unu , asa , in teorie . Is multi care baga in mare cu caiacu , deci nu vad de unde atitea probleme in apa dulce. Dracia aia nu se poate scufunda , daca ii bine montata , chiar daca se rasuceste nu pierzi nimic , eventual iei niste guri de apa hehe!!
Toate lucrurile frumos izolate si ancorate de caiac , si nu patesti nimic , plus ca dezvolta muschii abdomenului hehe!! In mare vesta de salvare ii obligatoriu .
Iarna cu costum neopren , daca ii cazu , desi am vazut foarte putini sa poarte .
Acuma ii drept , ca spinu in apa dulce in Romania ii mai dur si extrem ca oriunde , curentii is mai tari , etc. hehe!!

Fir Intins!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Apr 2008, 23:05

SF, de agrement e OK, is unii care baga pe langa iceberg-uri si balene ucigase in caiace. Mai complicat e cand umbli cu echipamente scumpe la tine. Stii tu, Saltiga, Chase...
:D
Pana la urma orice se poate, adrenalina sa fie
P.S. m-am dat si io pe mare cu caiacu, o fost fain. Ma cam manca pielea de la vaslit cu vesta de salvare pe mine, da nu m-o lasat salvamarii s-o dau jos :lol:
Ultima oară modificat 07 Apr 2008, 23:49 de către Tavi, modificat 1 dată în total.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Apr 2008, 23:16

De cind cu chestiile ale acu flower (lower)-power hehe!! , m-am prins .
Asta care zici tu ii o chestie serioasa , de aia multi isi leaga echipamentu de barca , s-o intimplat nu odata sa-i zboare la pescar batu din mina , mai ales in deep-jigging , ii drept ca putine sanse prin medi , insa mi-o trecut prin cap cind m-am dus la DJ . da uita la asta http://www.caranx.net/forums/index.php? ... =0&start=0

Batu face mai mult ca mulineta , le-o zburat doua astfel de combouri intr-o saptamina , unu nu l-o recuperat . Si daca te uiti nu dadeau din caiac , asa ca stii vorba aia , cind ii sa fie , shit happens hehe!!

Fir Intins!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Apr 2008, 23:22

No vezi ca am dreptate :D
N-am inteles nimic din spaniola dar din poze e clara treaba
Chestiile alea s-au intamplat pe Mediterana?
Probabil ca nu

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Apr 2008, 23:41

Ar fi misto sa fie in Medi , ne-ar fi la toti al naibii de misto , cei mai apropiati GT is in Marea Rosie , astia is prinsi pe coasta de est a Africii . Uno dintre combouri l-o lansat unu cu totu hehe!! , de celalalt nu se stie prea bine , doar ca o ajuns in apa !

Fir Intins!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Apr 2008, 23:44

Mi s-o parut mie ca is giant trevally si ca era prea frumos sa fie asa aproape.
Phutui
Tanzania deci

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 08 Apr 2008, 19:11

Ca idee pescuitul din caiac este prebabil una din cele mai eficiente metode de pescuit. De altfel vreau sa scriu un topic mai lung despre asta, in genul unui mini-ghid dar inca nu am gasit timpul. Daca stii engleza intra te rog pe www.paddling.net si cauta topicurile referitoare la pescuitul din caiac.

Iata cateva ganduri:

Fara sa jignesc pe nimeni, dar majoritatea parerilor din posturile anterioare anterioare sunt datorate nestiintei, sau lipsei de experienta.
Pescuitul la rapitor din caiac e EXTREM de productiv, e relaxant, si iti da acces in locuri la care nici nu gandesti. Si crede-ma e minunat sa iesi la o plimbare si din cand in cand sa fii rasplatit cu pesti :-)

Caiacul din care pescuiesc acum este un "Ocen Kayak Prowler 13", Angler version (doua rod holdere in spatele mau pentru trolling). Este un caiac de tipul sit-on-top 4.90m si 72 cm latime si I-am facut urmatoarele modificari:

1 - Un "rod holder" marca Scotty in fata, in pozitie centrala (nu prea e necesar)
2- Am astupat gaurile se scurgere a apei (scouper-holes) cu dopuri pentru ca permanent erau intrau doi centimetri de apa unde imi stau talpile picioarelor, si am instalat o pompa electrica minuscula care sa elimine eventuala apa care intra. In caz de urgenta dopurile pot fi indepartate intr-o secunda. -

deh imi place confortul
3- Am instalat o ancora pe un scripete. Ancora este in coada caiacului, pentru ca prefer sa stau cu spatele la vant cand pescuiesc. - super necesara
4- am un cablu care imi tine vasla sa nu o pierd (coiled, ca ala de la receptiarele de telefon) - super necesara, cand a muscat pestele nu mai ai grija vaslei
5- De asemenea, daca sunt conditii grele unditele sunt legate cu cablu coiled ca sa nu le pierd.
6- in spatele scaunului am un cooler cu gheata pe care pun pestii prinsi pe care ii tin pentru mancat.

7- vreau sa instalez un xxx finder, dar STIU ca NU imi este necesar.

Alte echipamente:
- folosesc o lanseta de 2.10 metri ca sa pot sa o trec prin fata sau spatele caiacului cand intra pestele pe sub barca. lanseta e un Shimano Sojourn de fibra In caiac tinzi sa ridici mult varful cand aduci pestele aproape, shi una de carbon se poate rupe. Cred sincer ca sensibilitatea shi feelingul rafinat al

lansetei e secundar la pescuitul din caiac. Mulineta e insa de calitate, pentru ca e foarte usor sa o uzi.
-Mi-am rafinat echipamentul de pescuit si folosesc cutii mici marca Plano, sau in fine.... iau la indemana numai cutia care imi trabuie, in functie de conditii, specii, etc. celelalte cutii si trusa precum si o lanseta de rezerva stau in compartimentul etans.
-Nu am mincioc. Ca sa scot pestii am un lip grip, cu care ii apuc de buza de jos, sau popur si simlpu ii iau de ceafa.
-Cand apa este foarte rece, port o pereche de "fishing waders" (pantaloni dinaiaaa impermeabili) pina la piept, ca cumva sa nu ma ud la fund si la picioare. Cand am wadersii pe mine, sau cand e cald, lupt pestii stind cu picioarele in apa, sau cobor din caiac si lupt pestii stind in apa pina la genunchi, sau pina la brau.... e super fain!
-Port vesta de salvare permanent, mai ales cand am wadersii pe mine.

Generalitati:
Cu caiacul asta am curaj sa ma duc oriunde si sunt foarte multumit de el! E super stabil in valuri de juma de metru.
De obicei imi ia cam 5 pina la 10 minute din momentul in care ajung pe balta pina cind sunt gata sa plec.
Daca nu am wadersii pe mine pot sa ma ridic in picioare si sa ma p-sh din caiac. Cand am wadersii, tre sa ma duc la mal, asha ca evit sa beau bere :-)

Caiace gonflabile:
Mai am un Gumotex Safari, din care pescuiesc in cazuri exreme, dar ma cam doare spatele in asta, shi nu il recomand pentru pescuit. Esta e echipament care sta permanent in masina, asta si o undita telescipica Shimano
Un caiac gonflabil EXCELENT pt pescuit este Gumotex Sunny.

Scrie răspuns