Pescuitul de pe poduri (ok sau nu)?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Pescuitul de pe poduri (ok sau nu)?
Va salut!
Stim cu totii ca, in general, pestii prefera prezenta anumitor structuri, drept urmare un pod cu piloni in apa e un "hot spot".
Uneori nu pot ajunge de pe mal in preajma acestor locuri, asa ca singura cale e sa pescuiesc de pe pod.
Acuma, intrebarea mea e:
Exista anumite reglementari legale in ce priveste pescuitul de pe poduri?
Anumite restrictii sau precizari speciale?
Daca stiti ceva, va rog impartasiti si cu mine!
Multumesc anticipat!
Cu respect,
Radu
Stim cu totii ca, in general, pestii prefera prezenta anumitor structuri, drept urmare un pod cu piloni in apa e un "hot spot".
Uneori nu pot ajunge de pe mal in preajma acestor locuri, asa ca singura cale e sa pescuiesc de pe pod.
Acuma, intrebarea mea e:
Exista anumite reglementari legale in ce priveste pescuitul de pe poduri?
Anumite restrictii sau precizari speciale?
Daca stiti ceva, va rog impartasiti si cu mine!
Multumesc anticipat!
Cu respect,
Radu
Re: Pescuitul de pe poduri (ok sau nu)?
I-am vazut pe foarte multi pescuind de pe pod - din ce stiu eu reglementarile se refera doar la baraje... Problema cred ca este mai mult etica; daca intzepi unul mai mare n-ai cum sa-l scoti si el nu prea are cum sa se elibereze. 

-
- junior
Stiu si eu de baraje, dar de poduri nimic...
Relativ la ala mare (de-o fi numa'
) se poate aduce la mal (la baza podului) si colegul pescar poate cobora sa il scoata normal, cu gripu' sau cu mana...
Auzisem ceva zvonuri cum ca nu ar fi voie de pe poduri si am zis sa iau pulsul aici...
Cu respect,
Radu
Relativ la ala mare (de-o fi numa'

Auzisem ceva zvonuri cum ca nu ar fi voie de pe poduri si am zis sa iau pulsul aici...
Cu respect,
Radu
baraje nu ai voie ca stiu eu cateva locuri de somn si stiuca.de pe pod nu cred ca este interzis.de pe podul rutier de la orsova de exemplu acolo unde se varsa cerna in dunare sunt mai tot timpul pescari.nu stiu ce intra acolo dar suspectez somn
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
Pe pod rutier ai voie din cate stiu ... dar pe pod feroviar nu prea !este amplasata o tablita pe care scrie ca accesul persoanelor neautorizate interzis...si odata am fost informat de catre un politist care a venit speriat la mine si mi-a zis ca nu am voie sa pescuiesc dupa podul respectiv!Mai multe nu pot sa iti zic !
-
- senior
Intr-adevar, in doua randuri am prins pastravi de 30 de cm de pe poduri de beton ce traversau rauri cu debit mai mare. Metoda mi se pare OK, nu vad de ce nu ar fi etica. Nu cred ca pescarul ii ia pestelui sansa de a nu musca sau de scapa din carlig. Pana la urma e si o chestie de noroc. Chiar un peste mare care a inghitit carligul tot poate rupe firul si se pare ca dupa o vreme scapa si de ac din gatlej.
-
- senior
Spune pana la capat! Filmul asta e facut la Cernobil, locul unde radiatiile sunt inca imense la 20 de ani de la tragedie! Vor sa arate ca din cauza uraniului si strontiului radiaoactiv pestii sunt iiiiiimensi!

...sorry , but I don't... "panimaiu paruschi"