Pescuitul comercial pe raul Olt

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Pescuitul comercial pe raul Olt

Mesaj de adiwolf » 15 Aug 2012, 21:22

Deschid acest topic nou pentru cei care sunt interesati de aceasta problema deaoerece au aparut noi reglementari in legislatie referitoare la pescuitul comercial pe apele din tara noastra si ma refer aici la ORDIN nr. 116 din 22 mai 2012 privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit şi a cotelor de pescuit alocate pentru anul 2012
pentru cei interesati il puteti descarca in forma integrala de aici
http://www.madr.ro/pages/arhiva_legisla ... i-2012.pdf

dar mai jos afisez doar anexa nr4 cu apele avizate si aprobate pt acest pescuit
Imagine

Uploaded with ImageShack.us
Imagine

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

adiwolf
veteran
veteran

Re: Pescuitul comercial pe raul Olt

Mesaj de adiwolf » 15 Aug 2012, 21:35

de aceste acte normative am aflat si eu dintr-o adresa primita de la ANPA la un memoriu/sesizare facuta de mine catre ei cu 10 zile in urma.
aceasta sesizare sau memoriu cum vreti sa ii spuneti a fost facuta deoarece in ultimul timp situatia pe lacurile de acumulare pe raul Olt a devenit insuportabila si tragica, se braconeaza cu o salbaticie si cu o indiferenta fata de organele abilitate sa aplice legea de nemaivazut
iar atuncea cand sesizezi la 112 despre actele de braconaj, se trimite agentul din comuna respectiva care este consatean cu braconierii si.............
asadar, ca sa nu o mai lungim, iata raspunsul la sesizarea/ memoriu facut de mine catre ANPA si trimis la ei, la MADR si la SecretariatulGeneral al Guvernului (de la acestia din urma am primit un raspuns extrem de rapid si prompt, dar nu il mai afisez deoarece nu are relevanta)
iata raspunsul ANPA
Imagine

asa cum va rog sa remarcati, la momentul actual pe toate apele si lacurile de acumulare din judetul valcea, ANPA spune ca NU a aprobat si NU a avizat pescuitul comercial
dar cu toate acestea se pescuieste cu plasele ziua in amiaza mare iar pescarii nu zic nimic fiindca stiu ca cei care fac acest lucru au avize si permise de la ANPA
domnilor pescari, aveti dovada de mai sus ca nu este asa
descarcati si tipariti acest document si in baza lu puteti sa sesizati organele in drept cand vedeti astfel de acte de braconaj

daca ati indrazni mai mult a-ti putea obtine mai mult :evil:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 15 Aug 2012, 22:57

Felicitari ca ai reusit sa obtii acest raspuns.
tiparit si trimis la toate politiile rurale din judetul valcea de pe tronsonul de olt.
mers cu el la ajvps valcea
si facuta publicitate multa in acest sens, ziare locale,televiziuni, si apoi sunat non stop 112
succes

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Aug 2012, 16:52

unde sa merg cu el??!! la ajvps valcea??
cine sunt astia? ca eu nu am auzit si nu i-am vazut la culoare pe malul apelor :evil:
nici macar de tronsonul lor de apa si de lacul de acumulare de la Robesti nu au grija
lacul de acumulare de la Robesti este cel mai nou lac de acumulare de pe raul Olt, abia are 1 an de zile de la formare, dar este super - mega intesat de plase si setci
postul de politie din zona are priveliste exact la lac, doar sa stea sa se uite pe fereastra :evil:

cat priveste mediatizarea...............eu am facut si voi face tot ceea ce pot - o sa merg la toate magazinele de pescuit din Valcea si sa ii rog sa afiseze acest document (sunt curios cati o vor face?!!)
am cunostinte si amici in presa si televiziunea locala care au declarat la un moment dat ca sunt dispusi sa faca ceva dar sa vin cu ceva concret - sa ii vad acuma, dar ............ma indoiesc
din pacate doar pescarii simpli pot face cu adevarat ceva in acest sens si la cat vad eu ca sunt de interesati si ce reactii au..............
mergem inainte :twisted:

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 16 Aug 2012, 22:16

Buna treaba, Adi. Pana acum chiar am crezut ca cei ce intind plase in Valcea, au autorizatii ANPA.
Macar sa stie lumea care-i realitatea: Braconaj 100%.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 28 Aug 2012, 17:54

poate lucrurile se vor schimba... cel putin speram duminica dimineata la babiciu olt de cand ma duc eu la peste nu am vazut ca acum.... 3 masini de la frontiera au facut control si nu au iertat nimic adik cei fara permis amenda ,iar renumitul burta un mare braconier din zona i s-au ars plasele saracu :twisted: cu toate ca imi pare rau ca nu era sub ele cand le-a dat foc+amenda iar dupa o juma de ora si jandarmii au venit si au controlat sa ii tina Dumnezeu asa :headbash:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 28 Aug 2012, 18:19

Am auzit ca-i secat Oltul de peste. A fost cineva de curand si zice ca pe un baraj nici plase nu mai baga, ca nu mai au de ce.
Nu stiu pe cine a sunat din Valcea, si tipul i-a zis ca a intrat cu sonarul si n-a vazut un peste.
E jale cu javrele braconiere....Eu le-as pune bolovani de gat cu riscul poluarii. :twisted:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 29 Aug 2012, 12:40

mircioneolt scrie:poate lucrurile se vor schimba... cel putin speram duminica dimineata la babiciu olt de cand ma duc eu la peste nu am vazut ca acum.... 3 masini de la frontiera au facut control si nu au iertat nimic adik cei fara permis amenda ,iar renumitul burta un mare braconier din zona i s-au ars plasele saracu :twisted: cu toate ca imi pare rau ca nu era sub ele cand le-a dat foc+amenda iar dupa o juma de ora si jandarmii au venit si au controlat sa ii tina Dumnezeu asa :headbash:
in sfarsit mai aud si ceva de bine ... din pacate apele sunte secate de peste deja :(
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 29 Aug 2012, 16:19

noi avem datoria sa incercam :wink:

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 30 Aug 2012, 20:39

@adiwolf: Felicitari pentru initiativa! :respekt:
Ca o paranteza, legat de braconajul de pe Olt: vara aceasta am trait cele mai mari socuri de pana acum, cand am vazut in ce hal se braconeaza pe Olt. Chiar nu imi puteam imagina ca e posibil asa ceva, insa m-am convins...Practicat de asa-zisii "pescari sportivi". Chiar ca trebuie sa fii foarte sportiv, sa "greblezi" in halul ala sau sa pescuiesti cu 20 de lansete de persoana...Unii se pare ca au inteles gresit sensul de pescuit sportiv :oops:

Scrie răspuns