pescuitul avatului pe Dunare
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pescuitul avatului pe Dunare
Am citit despre pescuitul avatului pe diverse rauri.
Ma intereseaza echipament pentru pescuitul avatului pe Dunare , la un pret decent si in special lanseta pt ca am o mulineta shimano nexave .
Exemplu ar fi de ales intre Ron Thomson Montera 2.4 m si Trabucco syncron 2.55 m, privind acest tip de pescuit ce necesita aruncarea de voblere mici , rotative mici si streamere la distanta mare tinanad cont ca avatul de multe ori rapeste pe Dunare in zona Moldova Noua - Berzasca la ceva distanta de mal.
Pe scurt Ron Thomson sau Trabuco pentru aruncari naluci usoare la distanta iar capturile pot depasi uneori 1-2 kg.
Ma intereseaza echipament pentru pescuitul avatului pe Dunare , la un pret decent si in special lanseta pt ca am o mulineta shimano nexave .
Exemplu ar fi de ales intre Ron Thomson Montera 2.4 m si Trabucco syncron 2.55 m, privind acest tip de pescuit ce necesita aruncarea de voblere mici , rotative mici si streamere la distanta mare tinanad cont ca avatul de multe ori rapeste pe Dunare in zona Moldova Noua - Berzasca la ceva distanta de mal.
Pe scurt Ron Thomson sau Trabuco pentru aruncari naluci usoare la distanta iar capturile pot depasi uneori 1-2 kg.
Pescuiesc la avat cu voblere 5 cm cozma si sert cu greutate mica , sert-ul avea chiar 2.5 grame , rotative D.A.M. marimea 3 maxim deci destul de usoare o sa merg la magazin sa studiez mai bine lansetele.Retin ca ron thomson montera 2.40 m pleca de la 7 grame iar trabucco syncron 255 avea actiune 3-15 gr. si teoretic inclin spre trabucco dar nu stiu prea multe despre cele 2 firme ron thompson si trabucco sunt carbon dar par fragile , nu am vazut nici una lucrand cu pesti 1-2 kg posibil 3kg.
Vanzatorul a spus ca poate sa aduca un ron thomson lmontera versiunea 2,70 m lucru ce m-a derutat si mai mult acum trebuie sa aleg intre 3 variante.
Ieri am vazut o lanseta spining Shimano cu 200 RON dar cred ca iese din calcul deoarece are actiune 15-40 gr.
Astept parerile voastre....
Vanzatorul a spus ca poate sa aduca un ron thomson lmontera versiunea 2,70 m lucru ce m-a derutat si mai mult acum trebuie sa aleg intre 3 variante.
Ieri am vazut o lanseta spining Shimano cu 200 RON dar cred ca iese din calcul deoarece are actiune 15-40 gr.
Astept parerile voastre....
pentru avat de pe mal - la dunare - de la 2,4m in sus ... dar fiecare cum se obisnuieste si cum ii place ... eu am mers si la clean cu lanseta de 3 m ... si sa vezi ce mai demontam lanseta ca sa ma pot strecura pe sub pomi si prin tufele de la malul raului
asa ca tu sti cel mai bine zonele pe unde pescuiesti ... dar un mic sfat ... cumpara o lanseta de 2,7 sau 3m - actiune ceva pana in 25 max.30gr pentru a putea folosi si voblere sau oscilante mai grele ... daca domnu' avatu' bate mai in larg si pentru a putea face fata unui drill cu un avat mai imbracat ...

S'altare și bunăstare !
La Dunare cu lanseta mai mica de 2,70 m n-ai ce sa cauti,doar daca vrei sa vezi pe altii cum prind peste cu bete de 3.30-4m.
Eu spun ce vad,iar meseriasii pe care i-am vazut sau ii vad toata ziua prind peste cu niste bete rusesti antice de peste 3,30m,cred ca sunt de pe vremea lui Dej.
Cel mai mult conteaza locul de pescuit,trebuie sa te orientezi dupa relieful de acolo.De exemplu daca plimbi pestisorul pe langa un cheu sau un mal inalt o sa ti se para scurt si un bat de 4m.
Nu iti lua bat mai mic de 2,7m!!!
Eu spun ce vad,iar meseriasii pe care i-am vazut sau ii vad toata ziua prind peste cu niste bete rusesti antice de peste 3,30m,cred ca sunt de pe vremea lui Dej.
Cel mai mult conteaza locul de pescuit,trebuie sa te orientezi dupa relieful de acolo.De exemplu daca plimbi pestisorul pe langa un cheu sau un mal inalt o sa ti se para scurt si un bat de 4m.
Nu iti lua bat mai mic de 2,7m!!!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
Multi prosti, putine gloante!
treaba cu avatu'
trebuie sa te gandestui ca pe dunare majoritatea avatilor sunt pest un kil.
de exemplu eu am renuntat la rotative din alea minuscule si la voblere de 3-5 cm.dau acu numa cu 7-9 cm;ori vine ori nu mai vine.pe de alta parte pe langa avat poate sa vina si domnul salau...ce sa faci cu ancorele de la voblerul de 3cm la "ditai gura lu' salau".mi s-a intamplat sa scap salai frumosi din cauza ancorelor prae mici.
baga mare
de exemplu eu am renuntat la rotative din alea minuscule si la voblere de 3-5 cm.dau acu numa cu 7-9 cm;ori vine ori nu mai vine.pe de alta parte pe langa avat poate sa vina si domnul salau...ce sa faci cu ancorele de la voblerul de 3cm la "ditai gura lu' salau".mi s-a intamplat sa scap salai frumosi din cauza ancorelor prae mici.
baga mare