Pescuit !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

genu
veteran
veteran

Pescuit !!!

Mesaj de genu » 01 Apr 2007, 12:08

Am vrut sa merg la pescuit pe un fost brat mort al Oltului . Primul lucru a fost un gard ridicat pe malul apei ,unde nu se putea trece . Dupa ce am trecut a venit un proaspat proprietar si mi-a spus ca a cumparat terenul pe o suprafata ce vreo 30 ha. si nu mi-a permis sa pescuiesc , dar nici sa merg pe malul apei in sus spunand ca totul e al lui si chiar avea actele de proprietate . Intrebarea mea este daca are voie sa ingradeasca si sa nu lase pe nimeni sa treaca pe malul apei pentru ca are contract cu OGA si doar acestia au dreptul de a merge pe zona inundabila . Este vre-o lege care ii interzice ingradirea pana la rau sau nu . Pescarii nu mai pot avea acces la rau pe portiunea respectiva ? Multumesc anticipat tuturor care ma pot ajuta cu un raspuns la aceasta problema .

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 01 Apr 2007, 15:55

Este obligatoriu sa fie cel putin 2 m de malul unui rau da e lege stiu sigur ... cauta . Ce tupeu jegos a avut ala...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Apr 2007, 18:05

Cam asa am vrut sa raspund si eu,dar am ezitat fiind vorba de un brat mort al unui rau si mai ales ca zice ca are contract cu O.G.A.In rest cu "tupeu jegos"sunt de acord si eu....parca nu am avea destule probleme cu poluarea,braconajul,ne mai impiedicam si de garduri ........"mama lor de comunisti" :lol: :lol: :lol:

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de @ndrey » 01 Apr 2007, 18:20

eu stiam k sunt 3 m din punctul cel mai indepartat al apei
si k orice proprietate trebuie sa lase un drum de acces l malul apei
dar legea nu e pentru toti E DOAR PENTRU CEI CINSTITI :( :( :shock: :shock:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 01 Apr 2007, 19:57

old_radu scrie:Cam asa am vrut sa raspund si eu,dar am ezitat fiind vorba de un brat mort al unui rau si mai ales ca zice ca are contract cu O.G.A.In rest cu "tupeu jegos"sunt de acord si eu....parca nu am avea destule probleme cu poluarea,braconajul,ne mai impiedicam si de garduri ........"mama lor de comunisti" :lol: :lol: :lol:
Bratul mort e pe terenul lui si asta am inteles . Dar nu pe bratul mort am vrut sa urc ci pe malul Oltului in sus . Tot terenul e al lui si nici pe acolo nu da voie la pescari .

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Apr 2007, 20:29

Imi pare rau ,n-am inteles eu bine.In orice caz ,de acum inainte,cand mai treci pe acolo ia-ti si pusca cu tine :lol: :cry: Cand auzi ce tampenii se mai intampla in tara asta...ce sa mai comentez?Ia-ti pusca!..."mama lor de comunisti" :cry: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Apr 2007, 21:14

Nu e problema de pusca, ci de lege. Stie cineva care e legea care stabileste treaba asta?

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 01 Apr 2007, 21:21

Poate stie cineva textu din lege, pentru ca problema asta sigur se va repeta, intr-un fel sau altu'. De ex:,... daca cineva a primit pamantu inapoi de la stat, cum poate sa ingradeasca accesu la un brat mort al oltului??? Pe acolo trecea oltu, cu mult timp inainte ca stabunicii lor sa se nasca, deci in nici un caz nu avea cum sa-i fii apartinut pamantu , decat de la X metri de la apa... Cum poate sa-si transfere dreptu de proprietate si asupra apei????In cazu de fata cine are dreptate?? :?:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Apr 2007, 21:58

MihaiV scrie:Nu e problema de pusca, ci de lege. Stie cineva care e legea care stabileste treaba asta?
Salutare ! dom' profesor.Treaba cu pusca era doar "parodie",sa admitem ca legea ii da voie baiatului sa treaca pe acolo...ce sugerati sa faca in continuare?sa-l dea pe proprietar in judecata?...sa fim realisti...asta-i din filmul"Pe aici nu se trece !"...si acolo aveau arme :lol: :lol: :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 01 Apr 2007, 22:11

2 , 3 , eu stiam de 5 m dar deehh romanu.....asta nu este problema mare pe raul Sadu unde merg eu la pastrav (na k vam spus si un secret :)) )
este ingradit tot pana in margine...dar knd creste rau mare primavara...sa vezi tu daca mai gasesti vreun gard al dreaq pe acolo./.........dumnezeu e sus si nu doarme.. :twisted: :twisted: :twisted:

Scrie răspuns