Pescuit noaptea "se va desfasura in sectoare clar delim
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Pescuit noaptea "se va desfasura in sectoare clar delim
Am citit noua lege 116/09mai2006 si nu mi-e prea clar in anexa 3 punctul e) (nou introdus) care spune:
"pescuitul recreativ/sportiv de noapte pe cursurile de apă sau lacuri se va desfăşura în sectoare clar delimitate de gestionarul resursei piscicole, împreună cu asociaţiile judeţene de pescuit sportiv".
Sa insemne asta ca trebuie sa asteptam pana delimiteaza ei?
Daca vine nenea si zice "Pai bai tzica, nu ai vazut ca scrie "sectoare clar delimitate??? Ce, vezi tu vreo delimitare???".
E cineva jurist sau avocat sa ne ajute aici cu o interpretare?
Va multumesc
"pescuitul recreativ/sportiv de noapte pe cursurile de apă sau lacuri se va desfăşura în sectoare clar delimitate de gestionarul resursei piscicole, împreună cu asociaţiile judeţene de pescuit sportiv".
Sa insemne asta ca trebuie sa asteptam pana delimiteaza ei?
Daca vine nenea si zice "Pai bai tzica, nu ai vazut ca scrie "sectoare clar delimitate??? Ce, vezi tu vreo delimitare???".
E cineva jurist sau avocat sa ne ajute aici cu o interpretare?
Va multumesc
Lipsa delimtare
Sunt mai mult decat multumit cu raspunsul tau, dar ma gandesc si la posibilitatea cealalta. De asta cred ca avem nevoie de o interpretare avocateasca
Spre exemplu, la Dunare...habar nu am cine e administrator si "cam pe unde" ar fi dispus sa "delimiteze" zone. 

Raspuns asupra delimitarii zonelor de pescuit nocturn
In urma unei discutii telefonice avute cu un reprezentant al CNAFP am aflat ca, intradevar, pana la delimitarea acestor zone de pescuit nocturn este interzisa practicarea lui. Mai mult, mi s-a (ni s-a) recomadat sa venim cu propuneri asupra locurilor care urmeaza a fi incluse in aceste delimitari, la nivel de asociatie.
Asa cum si interlocutorul meu preciza, problemele abia acum incep...
Oricum nu erau simple. Probabil ar fi bine ca fiecare dintre noi sa ia legatura cu asociatia din care face parte. Nu stiu cat de mult se va tine seama de parerile fiecaruia insa e indatorirea noastra de membri sa fim la curent si sa interactionam, mai ales ca nimeni nu ne va da, pur si simplu, drepturile pe care le consideram ca le avem.
Va multumesc.
PS: Daca doriti mai multe detalii cu privire la discutia avuta cu reprezentantul CNAFT, astept mesajele personale. Sau puteti contacta CNAFT la sediul central sau la sediile din teritoriu.
http://www.cnafp.ro/retea_teritoriala.html
Fir intins si inima larga!
Asa cum si interlocutorul meu preciza, problemele abia acum incep...
Oricum nu erau simple. Probabil ar fi bine ca fiecare dintre noi sa ia legatura cu asociatia din care face parte. Nu stiu cat de mult se va tine seama de parerile fiecaruia insa e indatorirea noastra de membri sa fim la curent si sa interactionam, mai ales ca nimeni nu ne va da, pur si simplu, drepturile pe care le consideram ca le avem.
Va multumesc.
PS: Daca doriti mai multe detalii cu privire la discutia avuta cu reprezentantul CNAFT, astept mesajele personale. Sau puteti contacta CNAFT la sediul central sau la sediile din teritoriu.
http://www.cnafp.ro/retea_teritoriala.html
Re: Raspuns asupra delimitarii zonelor de pescuit nocturn
Dupa lege toate zonele de pescuit trebuiau marcateshoricelu scrie:In urma unei discutii telefonice avute cu un reprezentant al CNAFP am aflat ca, intradevar, pana la delimitarea acestor zone de pescuit nocturn este interzisa practicarea lui.

Dar hai s-o luam altfel: Acum este permis si pescuitul din barca. Cum se vor marca oare locurile in care se va putea pescui noaptea din barca ????

Pentru ca in lege pescuitul noaptea din barca ... nu are nici o alta restrictie decit cea referitoare la

Nu ne ramine decit sa speram ca viitoarea lege a pescuitului va indrepta astfel de situatii. Adica sa prevada obligatia gestionarului apei de a marca locurile in care pescuitul este interzis. Nu invers ... pentru ca astfel ni se restringe un drept pentru o obligatie legala pe care nu si-o indeplineste gestionarul.
Situatie la Dunare
Am mai postat ceva la alt topic insa va spun si aici: granicerii de pe "fasia" Mehedintiului au inteles bine legea cu pescuitul noaptea: "Pana vor delimita sectoarele noua ni s-a spus ca se pescuieste noaptea. Noi atata stim!" a declarat evlavios un granicer care-mi flutura cu bucurie un caietel cu insemnari prin dreptul nasului, doar-doar os vrea sa ma uit ce citet a scris 'ordenu'". In ceea ce priveste braconajul.... din punctul lor de vedere nu prea mai exista braconieri. "Si-acuma care mai sunt dom'le braconieri? Ca noi inainte ne faceam amenzile cu astia care mai pescuiau dupa apus...."
Re: Situatie la Dunare
sa inteleg ca pt ei, braconieri erau considerati cei ce pescuiau dupa apusul soarelui?shoricelu scrie:[...] "Si-acuma care mai sunt dom'le braconieri? Ca noi inainte ne faceam amenzile cu astia care mai pescuiau dupa apus...."

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski