Pescuit noaptea "se va desfasura in sectoare clar delim

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns

Credeti ca se vor imputina braconierii odata cu aparitia sportivilor pe balti noaptea?

Chestionarul s-a închis pe data de 17 Mai 2006, 20:54

Da, cu siguranta!
6
22%
Tot ce se poate....in ceva timp...
8
30%
Vor fi si si prezenti
1
4%
Nu-i vom putea dezobisnui asa usor.
9
33%
Nu cred ca se poate, or sa ne ia la bataie!!!!
3
11%

Voturi totale: 27

shoricelu
junior
junior

Pescuit noaptea "se va desfasura in sectoare clar delim

Mesaj de shoricelu » 10 Mai 2006, 20:54

Am citit noua lege 116/09mai2006 si nu mi-e prea clar in anexa 3 punctul e) (nou introdus) care spune:

"pescuitul recreativ/sportiv de noapte pe cursurile de apă sau lacuri se va desfăşura în sectoare clar delimitate de gestionarul resursei piscicole, împreună cu asociaţiile judeţene de pescuit sportiv".

Sa insemne asta ca trebuie sa asteptam pana delimiteaza ei?
Daca vine nenea si zice "Pai bai tzica, nu ai vazut ca scrie "sectoare clar delimitate??? Ce, vezi tu vreo delimitare???".

E cineva jurist sau avocat sa ne ajute aici cu o interpretare?
Va multumesc

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 10 Mai 2006, 22:00

am mai discutat putin pe tema asta la subiectul PESCUITUL NOAPTEA.....BASESCU HAI CA POTI..... si am ajuns la concluzia ca gestionarul care nu delimiteaza sectoare accepta pescuitul de noapte in toate zonele. vom vedea :!:
Live for Fishing.

shoricelu
junior
junior

Lipsa delimtare

Mesaj de shoricelu » 10 Mai 2006, 22:26

Sunt mai mult decat multumit cu raspunsul tau, dar ma gandesc si la posibilitatea cealalta. De asta cred ca avem nevoie de o interpretare avocateasca :roll: Spre exemplu, la Dunare...habar nu am cine e administrator si "cam pe unde" ar fi dispus sa "delimiteze" zone. :oops:

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 10 Mai 2006, 23:13

din cate stiu eu gestionarul este CNAFP exceptand delta.si eu as fii curios de o parere "avocateasca" dar pana una,alta ne multumim cu atat. eu cred ca cine o sa delimiteze sectoare o sa faca publice sectoarele respective. vom mai vedea. numai bine!
Live for Fishing.

shoricelu
junior
junior

Raspuns asupra delimitarii zonelor de pescuit nocturn

Mesaj de shoricelu » 11 Mai 2006, 09:59

In urma unei discutii telefonice avute cu un reprezentant al CNAFP am aflat ca, intradevar, pana la delimitarea acestor zone de pescuit nocturn este interzisa practicarea lui. Mai mult, mi s-a (ni s-a) recomadat sa venim cu propuneri asupra locurilor care urmeaza a fi incluse in aceste delimitari, la nivel de asociatie.
Asa cum si interlocutorul meu preciza, problemele abia acum incep...
Oricum nu erau simple. Probabil ar fi bine ca fiecare dintre noi sa ia legatura cu asociatia din care face parte. Nu stiu cat de mult se va tine seama de parerile fiecaruia insa e indatorirea noastra de membri sa fim la curent si sa interactionam, mai ales ca nimeni nu ne va da, pur si simplu, drepturile pe care le consideram ca le avem.
Va multumesc.

PS: Daca doriti mai multe detalii cu privire la discutia avuta cu reprezentantul CNAFT, astept mesajele personale. Sau puteti contacta CNAFT la sediul central sau la sediile din teritoriu.
http://www.cnafp.ro/retea_teritoriala.html
Fir intins si inima larga!

Ioan S.
veteran
veteran

Re: Raspuns asupra delimitarii zonelor de pescuit nocturn

Mesaj de Ioan S. » 13 Mai 2006, 22:08

shoricelu scrie:In urma unei discutii telefonice avute cu un reprezentant al CNAFP am aflat ca, intradevar, pana la delimitarea acestor zone de pescuit nocturn este interzisa practicarea lui.
Dupa lege toate zonele de pescuit trebuiau marcate :roll: ........ Eu nu am vazut nici una :twisted: .

Dar hai s-o luam altfel: Acum este permis si pescuitul din barca. Cum se vor marca oare locurile in care se va putea pescui noaptea din barca ???? :?:
Pentru ca in lege pescuitul noaptea din barca ... nu are nici o alta restrictie decit cea referitoare la :twisted: marcarea locului.

Nu ne ramine decit sa speram ca viitoarea lege a pescuitului va indrepta astfel de situatii. Adica sa prevada obligatia gestionarului apei de a marca locurile in care pescuitul este interzis. Nu invers ... pentru ca astfel ni se restringe un drept pentru o obligatie legala pe care nu si-o indeplineste gestionarul.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Mai 2006, 01:06

sunt destui care braconeaza ziua. i-ati vazut voi sa se fereasca de pescari? de ce ar face-o noaptea?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

shoricelu
junior
junior

Situatie la Dunare

Mesaj de shoricelu » 14 Mai 2006, 16:43

Am mai postat ceva la alt topic insa va spun si aici: granicerii de pe "fasia" Mehedintiului au inteles bine legea cu pescuitul noaptea: "Pana vor delimita sectoarele noua ni s-a spus ca se pescuieste noaptea. Noi atata stim!" a declarat evlavios un granicer care-mi flutura cu bucurie un caietel cu insemnari prin dreptul nasului, doar-doar os vrea sa ma uit ce citet a scris 'ordenu'". In ceea ce priveste braconajul.... din punctul lor de vedere nu prea mai exista braconieri. "Si-acuma care mai sunt dom'le braconieri? Ca noi inainte ne faceam amenzile cu astia care mai pescuiau dupa apus...."

Fir intins si inima larga!

Adi_
veteran
veteran

Re: Situatie la Dunare

Mesaj de Adi_ » 14 Mai 2006, 19:39

shoricelu scrie:[...] "Si-acuma care mai sunt dom'le braconieri? Ca noi inainte ne faceam amenzile cu astia care mai pescuiau dupa apus...."
sa inteleg ca pt ei, braconieri erau considerati cei ce pescuiau dupa apusul soarelui? :shock:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns