Pescuit la stiuca cu naluci mari.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Pescuit la stiuca cu naluci mari.

Mesaj de claudiu » 25 Apr 2005, 17:04

Va salut.

Atzi citit ultimul articol ?
Atzi vazut pozele ce ditai shtanga de vobler avea nenea?
Mie mi se pare cam hilar dar marturisex ca ideea e originala din punctul meu de vedere. Eu nu am dat la naluci asha mari si nici nu mi-a trecut prin cap in scurta mea experientza de pescar la rapitor.

Atzi facut careva la fel vreodata ?
Ca eu nu ash avea curaj.
Imi imaginez ca daca arunc o magaoaie de vobler de ala de juma de kil fuge tot pestele de pe Prut la vale sau pe malul celalalt la moldoveni.
Exagerez sau am si un dram de dreptate ?
:P

Claudiu.

PS: totusi cred ca am sa cumpar si eu o chestie de aia. Oare unde gasex asha ceva?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Apr 2005, 17:17

Ca se prind stiuci mari la naluci mari e deja arhicunoscut.Cred ca toti am tot auzit de ''regula '' naluca mare=stiuca mare, chit ca de multe ori se intampla tocmai invers.
Ceva adevar o fi in chestia asta de vreme ce unii producatori chiar scot pe piata asemenea ''monstri''.....nu ma gandesc mai departe de Energofish ,unde am vazut niste voblere cat China .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 25 Apr 2005, 17:21

n-am citit articolul, dar am vazut pozele. Cu asemenea naluci cred ca se poate pescui doar in tarile nordice, unde si stiucile sunt pe masura.
Cred ca Borealis ar avea ceva de zis aici... poate ne lamureste.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 25 Apr 2005, 17:23

Pescuiesc in acest fel de fiecare data cind am ocazia. La stiuca am facut-o mai ales in Irlanda sau pe lacuri cu suprafata mare de pe continent. Pe unde locuiesc stiucile sunt rare si mici asa ca utilizez acelasi material pentru somn.
Culmea e ca stiucile cele mai mari pe care le-am prins le-am luat la voblere destul de mici, cam 10 cm ceea ce inseamna mici pentru mine. La voblere mari mi s-a intimplat sa prind si mirlite de aceeasi talie cu voblerul.

Tudor

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Apr 2005, 17:30

Cele mai mari naluci cu care am pescuit/prins stiuca sunt:

Voblere:
- Rapala Magnum Floating, 14 cm, 21 gr;
- Rapala Magnum Count Down, 14 cm, 35 gr;
- Rapala Sliver, 13 cm, 16 gr;
- Rapala Super shad Rap, 15 cm, 45 gr;
- Rapala Jointed, 13 cm, 14, gr.

Rotative:
- Mepps Giant Killer, 35 gr;
- Mepps Giant Lusox, 45 gr.

Plastice:
- shaduri de 15 cm.

Cu mai mari nu m-a tinut ... echipamentul. :wink:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 04 Mai 2005, 12:40

Discutam cu forumistii din Iasi, la o bere tocmai chestia asta, cu vreo 2 sapt in urma... Am si eu cateva nenorociri dinastea, si sunt chiar hotarar sa le pun la treaba anu' asta! La pike-ul asta al meu de 17cm , s-a dat "verdictul" in sfatul batranilor , ca sunt doar 2 posibilitati! Ori un pic mai mare ca naluca ori dau piept cu strabunica! Acuma astept sa vad ce s-o alege!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Mai 2005, 22:36

adilucu scrie:n-am citit articolul, dar am vazut pozele. Cu asemenea naluci cred ca se poate pescui doar in tarile nordice, unde si stiucile sunt pe masura.
Cred ca Borealis ar avea ceva de zis aici... poate ne lamureste.
Acuma sa fim seriosi, depinde si ce pesti urmaresti...daca vrei sa prinzi pixuri, nu e indicat sa folosesti asemenea naluci! Daca te intereseaza si altceva, nu vad nici un motiv sa nu dai cu gigante si "la noi".
Sunt convins ca multi care viseaza la Suedia, daca ar fi acolo ar da tot dupa marle, ca deh, nu se merita sa dai toata ziua cu naluci mari fara sa ai un atac... :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Mai 2005, 16:21

De obicei in state acele voblere sunt facute custom, si se vand la super preturi. Nu de mult s-au apucat si astia de la salmo(USA) sa produca asa ceva, pt k la ei au la ce da cu asa ceva........Pacat k la noi nu prea avem la ce ............. Alea din imagine sunt cam de 20-30cm, dar sa stiti k se folosesc si mai mari si sunt care se vand cu pana la 350 USD, mai ales cele lucrate manual................

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 05 Mai 2005, 16:55

Andrei scrie:se vand cu pana la 350 USD, mai ales cele lucrate manual................
ai vre-un link? cele mai scumpe naluci le-am gasit pe la 100$, dar se pescuieste cu ele la bass. http://www.tacklewarehouse.com/catpage-FISHARROW.html
sa dai la mukie sau stiuca cu o naluca de 350$ si dupa cateva capturi sa o pui in cui e extrem.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Mai 2005, 18:19

Nu mai stiu linku!, da o sa-l caut. Nu sunt productii de serie. Omu face in jur de 40-50 sau ceva de genu pe an, poate nici atatea, deci lucreaza la ele nu gluma, si tin minte k se vand la ceva expozitie aproape toate.

Scrie răspuns