Pescuit in Marea Neagra!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 23 Iul 2007, 13:28

Cu cainele de mare, intr-adevar, nu e de glumit. Asa ca feriti-va de a pune mana pe el sau de a-l lasa pe aleea de beton de pe care pescuiti. Atentie mare cand in preajma sunt copii, mereuy tentati sa pipaie, sa miroasa, sa guste etc.
La sfarsitul lui Iulie eram la Ef. Sud si am vazut la apus tzaparinarii prinzand stavrizi, cate 3-4 bucati pe recuperare. LA guvizi nu m-am complicat, intrucat nu am rabdare sa "manui" scoicile, dar as opta cu convingere pt. varianta carne de vita, taiata in cubulete sau fasii mici. Fir intins!

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 23 Iul 2007, 14:23

Dan Alexe scrie:Am uitat. "Ciinele de mare" sau cum zicea cineva "dracul de mare"
AFAIK, dracul de mare nu-i tot aia cu cainele de mare (specie de rechin de pe la noi).

milcica
junior
junior

Mesaj de milcica » 27 Iul 2007, 08:43

Eu nu am incercat niciodata cu carne de vita dar am gasit alta solutie, carnea de scoica e destul de greu de pus in ac si nu prea rezista acolo, asa ca dupa ce prind primul guvid, il sacrific si-l fac momeala (bucatele mici) pielea e tare si rezista f mult in ac, in plus uratii sunt innebuniti dupa carnea semenilor..

ringogabi
senior
senior

Guvid la Costinesti

Mesaj de ringogabi » 28 Iul 2007, 19:06

Salut!
Sper ca inca nu ai plecat in concediu!
Aici gasesti niste date orientative despre cum a mers guvidul la Costineti ( cand am fost eu la Mare anul acesta ):

http://www.revistalupeste.ro/viewtopic.php?t=1252

Fir intins!

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 01 Aug 2007, 12:32

De multi ani , cand mai pescuiesc la guvid la mal nu mai dau de pe dig, ci intru in apa dupa el cu o "undita" de 2 m rupta dintr-un boschet. Lupta corp la corp, spectacol , ce mai :lol:

Sunt 3 subspecii de guvid la noi:

guvidul normal - capul mai turtit, gura mai lata

strunghilul - de obicei mai deschis la culoare pt ca prefera locuri mai nisipoase, capul si gura mai inguste

hanusul - ajunge la dimensiuni impresionante, capul puternic turtit si lat, in forma triunghiulara - prefera apa adanca, il prinzi din barca in larg, f rar il gasesti la mal.

Guvidul isi schimba coloritul de la negru la maro si pana la gri-verzui pestrit in functie de mediul in care se afla, si nu de putine ori aveti surpriza sa isi schimbe culoarea dupa ce l-ati prins si il tineti viu in mare.

Cainele de mare se aseamana cu guvidul la culoare, dar un ochi antrenat il deosebeste de la o posta. E mai cocosat, cu inotatoarea dorsala mai lunga, turtit lateral nu vertical ca guvidul, are gura mai mica, burta mare si moale, fara ventuza, etc. Intepatura cu spinul dorsal provoaca usturime si o mica umflatura, dar nici pe departe asa periculos cum cred multi pescari.

Dragonul de mare( dracul de mare) e cu totul altceva, e un peste foarte frumos colorat, cu verde/galben si irizatii curcubeu, rar vine langa mal, iar intepatura cu spinii dorsali este intr-adevar foarte neplacuta. Provoaca usturime/durere , reactie adversa puternica ( se umfla toata mana ). Totusi nu e de speriat, in cateva zile trece, dar e de preferat sa evitati sa puneti mana pe el , pt ca se zbate si inteapa cu usurinta.

Guvidul ataca violent si se simte direct in bat/la mana, este inutil sa va complicati cu plute...orcum trebuie dat fix pe fund si daca tineti firul intins se simte.

Distracte placuta !

Scrie răspuns