pescuit in Belgia
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
pescuit in Belgia
are cineva vreo idee de conditiile de pescuit in Belgia? ma intereseaza cu precadere zona Mons.
ca idee as vrea sa stiu:
1. ce taxe sunt si unde se platesc (ape publice )
2. de unde se poate lua permisul si ce drepturi confera
3. ce nu e permis (gen : pescuit pe timpul noptii , pescuit din barca , pescuit din apa si alte asemenea)
4. obligatii (gen: prezenta unui minciog, carnet de capturi etc.)
5. ce specii de pesti se gasesc (cele de apa dulce)
si orice informatie suplimentara
ca idee as vrea sa stiu:
1. ce taxe sunt si unde se platesc (ape publice )
2. de unde se poate lua permisul si ce drepturi confera
3. ce nu e permis (gen : pescuit pe timpul noptii , pescuit din barca , pescuit din apa si alte asemenea)
4. obligatii (gen: prezenta unui minciog, carnet de capturi etc.)
5. ce specii de pesti se gasesc (cele de apa dulce)
si orice informatie suplimentara
In regiunea Mons nu stiu decat canale de mare gabarit. E urat de tot insa vei gasi salau si biban. E destul de greu de gasit pe unde se strang neavand, de pe mal, nici un mijloc de identifica structurile.
Gasesti legislatia in regiunea walona aici
Poti cumpara permisul prin net.
Daca o iei putin spre est vei ajunge in regiunea Namur unde trece raul Meuse. E mare, navigabil, si sunt toti pestii inclusiv somn si avat.
Gasesti legislatia in regiunea walona aici
Poti cumpara permisul prin net.
Daca o iei putin spre est vei ajunge in regiunea Namur unde trece raul Meuse. E mare, navigabil, si sunt toti pestii inclusiv somn si avat.
- kingofbeasts
- veteran
multumesc de link .
intradevar ma intereseaza cu precadere ape curgatoare .
din cate vad nu permit pescuitul pe noapte decat la crap iar avatul e specie interzisa
fiind aproape de granita cu Franta e posibil sa incerc si acolo mai exact in proximitatea Valenciennes (asta cu conditia sa ajung in Belgia mai inatai
)
asa ca intreb: e liber la avat in Franta? dar pescuitul (spinningul)pe noapte?
intradevar ma intereseaza cu precadere ape curgatoare .
din cate vad nu permit pescuitul pe noapte decat la crap iar avatul e specie interzisa

fiind aproape de granita cu Franta e posibil sa incerc si acolo mai exact in proximitatea Valenciennes (asta cu conditia sa ajung in Belgia mai inatai

asa ca intreb: e liber la avat in Franta? dar pescuitul (spinningul)pe noapte?
Specie interzisa ?
Pai lansezi voblere si daca prinzi un avat ii dai drumul.
In zona Valenciennes e la fel ca la Mons. Zona industriala veche, canale de mare gabarit si atat.
Altfel in Franta avatul e un peste nou venit si nu e peste tot. Vei prinde pe Rin si afluenti + Meuse si Moselle. Mai spre sud se prinde pe Loara de vreo trei ani, si pe unii afluenti.
Regiunea unde te duci e, dupa mine, cea mai nasoala pentru pescuit dintre toate.
Ori te duci pana la Namur, ori pana in Olanda, ori in Franta dar departe de frontiera. Sa ajungi pe valea raului Somme sau Aisne.

In zona Valenciennes e la fel ca la Mons. Zona industriala veche, canale de mare gabarit si atat.
Altfel in Franta avatul e un peste nou venit si nu e peste tot. Vei prinde pe Rin si afluenti + Meuse si Moselle. Mai spre sud se prinde pe Loara de vreo trei ani, si pe unii afluenti.
Regiunea unde te duci e, dupa mine, cea mai nasoala pentru pescuit dintre toate.
Ori te duci pana la Namur, ori pana in Olanda, ori in Franta dar departe de frontiera. Sa ajungi pe valea raului Somme sau Aisne.
Re: pescuit in Belgia
Salut Tudor,
Am tot dat pe google, search, nebunii si de toate sa aflu cat mai mult despre pescuitul in Belgia. Pana la urma am ajuns aici.
Vad ca esti priceput (stii, apele si tot ce e pe aici prin Belgia). Eu am ajuns de 1 luna, nu cunosc prea multe, dar stau langa Namur si am Meuse cum ma uit pe fereastra la 10 metrii.
Daca ai putea sa imi dai mai multe detalii cu pestii care se afla, care, ce cum, mai multe, as aprecia...
Nu cunosc nimic deocamdata, am dat pe un rau aiurea si am luat ceva pastravi si un scobari la 1kg (din greseala/nimereala).
Astept un raspuns de la tine, poate esti si tu pe aici? cine stie...
Bafta

Am tot dat pe google, search, nebunii si de toate sa aflu cat mai mult despre pescuitul in Belgia. Pana la urma am ajuns aici.
Vad ca esti priceput (stii, apele si tot ce e pe aici prin Belgia). Eu am ajuns de 1 luna, nu cunosc prea multe, dar stau langa Namur si am Meuse cum ma uit pe fereastra la 10 metrii.
Daca ai putea sa imi dai mai multe detalii cu pestii care se afla, care, ce cum, mai multe, as aprecia...
Nu cunosc nimic deocamdata, am dat pe un rau aiurea si am luat ceva pastravi si un scobari la 1kg (din greseala/nimereala).
Astept un raspuns de la tine, poate esti si tu pe aici? cine stie...

Bafta

aia cu bafta nu e la locul ei 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Rahat... damn itMuskMd scrie:aia cu bafta nu e la locul ei
Greseala mea, nu stau pe forumuri de genul. Si asa am fost obisnuit cand foloseam forumuri acum cativa ani...
Sorry

Eu nu locuiesc in Belgia ci in Franta. Trec cate odata pe langa Meuse si am si amici pescari de pe acolo.
Ai acolo aceleasi specii de rapitor ca si in Romania. Iti iei permisul si gata. Daca ai si o barca esti fericit.
Ai acolo aceleasi specii de rapitor ca si in Romania. Iti iei permisul si gata. Daca ai si o barca esti fericit.

Ahhh. Am inteles. Permis mi-am facut. E totul in regula. De abia am gasit cate una alta la magazine gen Trafick, Delhaze, Lidl, Aldi. Si inca unul de animale si rahat unde aveau rame si ceva de peste. Nu am ajuns sa dau de "ele". In afara de voblere, s.a.m.d. La momeala vie, ce imi poti sugera? Sau la ce sa incerc? in Romania mergeam pe Olt noaptea la Somn, iar ziua gen dupa 5-6 dupa avat. Aici nu stiu cum sa incep. Sa ma iau odata de nebun noaptea si sa arunc cateva la fund, gen la buchet de rame? (Specific ca inca nu am gasit magazine de peste). Merci 

Noaptea dormi acasa. Nu ai voie la pescuit. La pescuit ziua. Iti iei niste voblere, linguri, si iesi la spinning pe Meuse. Pestii sunt cei din Olt, asa ca faci ca acolo. Citeste si regulile pe link-ul ce l-am dat. Daca ai vorbit de pescuit noaptea inseamna ca nu ai citit.