kzoli scrie:Adi G scrie:mda... havelberg este in sachsen-anhalt.... ca turist trebuie sa cumperi "permis", da v-am mai zis, aici nu e vorba de turisti! in momentul in care inchiriezi sau cumperi o locuintza sau casa si te inregistrezi la primarie nu mai esti turist, simplu. cetatzenia nu conteaza la faza asta.
ce ma amuza cel mai tare este felul in care vorbitzi de cumparat permise in germania

sistemul nemtzesc n-are nici o treaba cu vrajeli de genul ANPA... cu examenul ala dovedesti ca ai invatzat si stii anumite chestii importante in legatura cu legislatzia destul de complicata, specii daunatoare, specii protejate, anatomia pestelui, boli, parazitzi, prohibitzii, echipament care trebuie sa-l ai neaparat la tine cand pescuiesti... nu e vorba numai de dat bani, care dispar dupaia in buzunarele nustiucarui cocalar...

Pana la urma cum e cu permisele in/din Germania ?
pai este exact asa cum am zis

daca vretzi sa ma credetzi

daca nu, mergetzi si va convingetzi. legislatzia difera numai intre turisti si ne-turisti, cetatzenia nu conteaza. stiu eu foarte foarte bine

16 landuri, judetze, cum vretzi voi -> 16 legi diferite, cu diferentze destul de mari si cateva ciudatzenii.... si alea destul de mari

dar, pot sa va zic: ROMANI, CARE LOCUITI PRIN GERMANIA, MERGETI SI FACETI PERMISUL DE PESCUIT!!!!

serios, nu-i chiar asa de groaznic,

nu va fie frica, vetzi invatza cateva lucruri chiar folositoare si in afara de asta, mai luatzi poate legatura cu altzi pescari... poate mai intratzi si voi "in rand cu lumea"

poate va fi un pic mai usor sa va integratzi, nemtzii nu musca.
petri heil!