Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
kzoli scrie:Montura Koos este varianta "sportiva" a priponului, desi se foloseste de zeci de ani si a fost prezentata de n publicatii si n pescari, el a avut ideea sa breveteze si sa scoata un ban din el.... cu mici modificari e o montura chiar prinzatoare....
Pe PVTV este si un serial unde este prezentat printre amanuntit printre altele si aceasta montura...
de acord cu asta

-
nicu40
- utilizator nou

mda, un fel de cibanesc mioritic....dar aia cu inelul cred ca v-a merge bine
-
kzoli
- veteran

Pentru fabricarea acestei monturi in magazine cu decoratiuni casa poti gasi oua din polistiren( sau decupezi dintr-o placa de 10 cm grosime folosite la izolatie in constructii si slefuiesti sa fie rotund) o lanseta veche din fibra, fir mono de 1 mm sau ceva textil de 100 lbs, un pic de plumb, ceva sarma tub de la automate de cafea ceva lipici si in 15 minute este gata montura
Pe ape statatoare sau slab curgatoare dar si dupa obstacole mari unde apa se incetineste se poate folosi cu succes... ca momeala pesti de 0.5-1 kg

si poti avea surpiza sa prinzi o marla de 1 kg

care da tarcoale monturii dar am vazut si salai mari prinse cu aceasta montura...
-
nicu40
- utilizator nou

sigur ca poate veni si ,,altcineva" dar eu tot la mustacios ma gandesc, in zona de Dunare unde pescuiesc eu somnul este din belsug, abia incerc sa pun in practica si apca asta si aia cu inelul vibrator care pare credibila, multumesc Kzoli pentru indicatii