Salutare, sunt pescar de putin timp (prin urmare toba de teorie dar practica aproape deloc), am fost de 10 - 12 ori pe Niculesti anul trecut, si am mai incercat 2 -3 balti inspre Giurgiu tot anul trecut. Anul acesta am fost ieri tot pe Niculesti (ca de, alta nu stiam).
Ma omoara caldura insuportabila de pe aceste balti fara pic de umbra.
As vrea sa incerc (nu ca as fi trecut de stadiul de pescuit la crap, caras) si pescuitul la rapitori. Ma puteti sfatui unde as putea merge, cat de cat aproape de Bucuresti (100 - 150 km)?
Din cauza serviciului, de-abia vanez cate o partida de pescuit. M-ar interesa sa pot pleca vineri noapte si sa pot reveni in Bucuresti duminica dupa-amiaza (deci sa nu strabat jumatare de harta pentru asta)
Cu respect,
Pescar sensibil la caldura mare
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
- utilizator nou
mai nenea, hai s-o luam metodic. Veri distractie la rapiitor! OK ... Il iei pe DN1 in brate si cand ajungi la Tancabesti faci dreapta si dai de Snagov. Acolo, iei matale frumos o lansetuta mica si usoara cu o mulinetuta la fel de mica dar rezistenta, pe care sa ai un 0.18 / 0.20 cat de cat de calitate (Sufix ,Erson , Trabucco etc. ) si faci rost de la obor de vreo 10 "twisterase" nu mai mari de 6cm, in culori deschise, sau pastelate, cel mult cu ceva glitter, nu cumva sa uiti de alb si fereste-te de alea care prind intai ochii pescarilor si apoi trag teapa pe balta, la care sa le atasezi niste jiguri de 5-7gr , si daca iti dai silinta gasesti printre tarabele alea nesfarsite si cateva chestii care se doresc muste artificiale pr pastrav si alte himere in zona jud Ilfov, si alege din alea vreo 5 in culori cat mai deschise, daca au si un pic de rosu si o "smicea" de negru pe undeva de spate, te-ai asos! Plasticul legat cu o agrafa mica la capat, la vreo 20cm atasezi o mosculita si daca vrei sa te alinti mai pui una diferita mai sus, si landezi catr mai aproape de structuri vizibile sau presupuse, insistant pe jocul vertical... Si nu te grabi. Ai sa ai surprize mai mult decat placute din partea lui BIBI care desi mic, iti va schimba definitiv parerea despre statutul lui de peste . SAU
Daca ai si mai mult tupeu ia si vreo 2 otative nr 2, chiar 3 , no-name sau de firma doar sa ai de grija in cazul in care au ceva culori pe ele sa fie de preferinta, rosu, oranj sau galben. Cateodata pune botul bine si la puncte negre, da' asta deja e alint. Nu incerca sa le folosesti fara antirasucitor de mici nimensiuni(ca sa nu fie deranjant pt bibi) ca altfel iti tragi pumni in cap de la rasucirea firului...
Cel putin pe malul cu releul sau chiar pe langa podul Dn1 ai di umbra ai si bibi , esti si aproape si nici nu te costa mult distractia.
Sa-mi zici ce-ai facut! Ok?
Daca ai si mai mult tupeu ia si vreo 2 otative nr 2, chiar 3 , no-name sau de firma doar sa ai de grija in cazul in care au ceva culori pe ele sa fie de preferinta, rosu, oranj sau galben. Cateodata pune botul bine si la puncte negre, da' asta deja e alint. Nu incerca sa le folosesti fara antirasucitor de mici nimensiuni(ca sa nu fie deranjant pt bibi) ca altfel iti tragi pumni in cap de la rasucirea firului...
Cel putin pe malul cu releul sau chiar pe langa podul Dn1 ai di umbra ai si bibi , esti si aproape si nici nu te costa mult distractia.
Sa-mi zici ce-ai facut! Ok?
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
-
- utilizator nou
merci mult pentru sfaturi, imi place tonul tau glumetz.
Sper sa pot face o partida de pescuit si weekendul care vine. Oricum woblere, twistere si rotative am in trusa de pescuit cu mine inca din prima zi la peste, dar nu le-am folosit niciodata (nici n-am avut cu cine sa merg pentru rapitor)
Tot pana la sfarsitul saptamanii, incerc sa aflu cum e cu permisul de pescuit, care am aflat ca nu este asa de usor cum am crezut eu (visam ca pot cumpara un permis si pe unde ma plimb prin tara asta in afara de baltile private si perioadele de prohibitie, sa pot arunca si eu o lanseta si o varga).
Sper sa ma lamureasca cei de la agvps bucuresti.
Toate bune,
Sper sa pot face o partida de pescuit si weekendul care vine. Oricum woblere, twistere si rotative am in trusa de pescuit cu mine inca din prima zi la peste, dar nu le-am folosit niciodata (nici n-am avut cu cine sa merg pentru rapitor)
Tot pana la sfarsitul saptamanii, incerc sa aflu cum e cu permisul de pescuit, care am aflat ca nu este asa de usor cum am crezut eu (visam ca pot cumpara un permis si pe unde ma plimb prin tara asta in afara de baltile private si perioadele de prohibitie, sa pot arunca si eu o lanseta si o varga).
Sper sa ma lamureasca cei de la agvps bucuresti.
Toate bune,