Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
boistean
- veteran

-
Fario_nebunu scrie: Cum sa fie firul de spinning? Transparent, florocarbon sau galben fluo? Niciodata nu am dat la UL la clean sau pastrav cu fir fluorescent. Doar transparent...oare am gresit?
Si inca ceva - e chiar gresit sa lansez voblerul spre aval si sa il las sa treaca pe sub maluri scobite, pline de radacini si crengi apoi sa il aduc spre mine? Spre amonte e mult mai greu, tre sa recupreze si in mare viteza si tinde sa se ridice rapid la suprafata.
1.am prins clean cu succes anul acesta folosind textil PP de 10 lb si monofilament galben fluo de 0.18.
2. daca cu rotativa sau oscilanta mai merge pescuit in amonte, la vobler, mai ales in curent, pescuiesc numai din aval, (vara asta am pescuit, cu succes, mai des pe un rau de munte, unde e imposibil sa folosesti voblerele din amonte)
-
ranga
- veteran

Fario_nebunu scrie: Cum sa fie firul de spinning? Transparent, florocarbon sau galben fluo? Niciodata nu am dat la UL la clean sau pastrav cu fir fluorescent. Doar transparent...oare am gresit?
Unii spun ca firul transparent ar reflecta oarecum razele soarelui in apa...
Eu folosesc un textil de 10lb , galben(atat la celan cat si la salau). Cineva se mira cum de prind cleni cu un asa fir.

Ei bine , trag concluzia ca pestele nu este influentat negativ de acest aspect , altfel nu aveam capturi.
Mai multa incredere am intr-un textil decat intr-un fluo. Aici ma refer in primul rand la "vizibilitate".
-
Hell
- veteran

-
fir de 0.10 flourcarbon sau cum dracu io zice...si carlige mici de 18 cu ceva ata neagra legata pe tija si o tura de hackel de gaina neagra.....muwwwhahahah.

...are dreptate musca moldoveneasca

-
nasolu
- veteran

Am avut partide in care l-am snopit cu fireline 4lb cu un metru de leader Seaguar tot de 4lb,culmea,pe lac!Nu folosesc mereu textil,de regula mono 0.12 la clean,aveam ancore Owner ul pe vobleras si nu am ratat aproape nimic!
Duminica am avut o partida nemaipomenita la spin pe rau,timp in care un tip dadea cu bolo la vierme si nadea cu prastia,prinsese cativa clencioi!
-
iovys
- veteran

-
Daca merge cu rotativa si cu oscilanta, nu vad de ce nu ar merge si cu vobler in amonte. Iarasi, nu stiu de ce, toata lumea crede ca pentru a prinde peste, voblerul trebuie sa evolueze perfect, cu cea mai ritmata bataie, etc. Daca pestele e in curent puternic, credeti ca mai are timp sa studieze pestisorul care vine pe directia curentului din amonte?...in schimb, daca urca pe curent, va avea suficient timp sa-l studieze, recuperarea fiind mult mai lenta.
Fir, eu folosesc multifilament de 6lb, cu inaintas fluorocarbon de ap 1,5m
-
Fario_nebunu
- veteran

Din raspunsurile voastre inteleg ca merge cel mai bine cu un textil de la 4 lb la 1o lb (mi se pare mare variatia...cel de 10 cred ca e mai grosier, dar daca nu influenteza...eu am avut unul cica transparent in apa de la Berkley 8 lb, era bunicel). Dar mai cred ca am facut o eroare: legam voblerul direct de textil fara leader floro sau transparent. A mai incercat cineva asa? Daca pun lider atat der lung (1,5 m) nu imi ingreuneza lansarea? Inca ceva - ce fac in curent repede si adanc? Voblerul meu Salmo sau Krakusek nu ajunge la 1-1,5 m anadcime ci ramane cred la maxim 0,5 m? Se ridica un clean de pe fund sa urmareasca mica naluca? Sau sa "atac" postul cu o lingura rotativa Mepps nr 2 spre amonte? Malul apei e plin de crengi, tufe si e inalt, abrupt (2m) deci greu imi gasesc un loc printre tufe unde sa lansez la apa. Noroc cu lanseta Catana de 2,4 m, e lunga si ma pot apropia de apa cu ea. Sa intru totusi in apa cand pescuiesc la spin in asemenea locuri cu vegetatie deasa?
-
ranga
- veteran

Fario_nebunu scrie:Din raspunsurile voastre inteleg ca merge cel mai bine cu un textil de la 4 lb la 1o lb (mi se pare mare variatia...cel de 10 cred ca e mai grosier, dar daca nu influenteza..)
s-ar putea sa conteze locatia , lac/rau .
eu pescuiesc 90% pe rau , de cele mai multe ori apa e cristal.
uite si o poza :

mie mi-a fost bine, asa ca n-am apelat la inaintas sau alte complicatii.
-
ovi_vl
- utilizator constant

n am mai auzit de clean pretentios

eu ii iau la o rotativa penala, chinezarie (deobicei astea s prea usoare ) frunza de salcie pe care am lestat o direct pe ax cu o bobitza de plumb de ala pt liniile de pluta ... ca sa nu deschid alt topic as vrea sa va intreb ce montura sa incerc pentru niste clean la care nu se poate ajunge de pe mal decat de la o inaltime de aprox 10m un drop shot sau cum?

-
YoNutzu
- senior

Fario da si tu un semn cand mai vi la VV si iti arat eu cum sta treaba in zona si cateva locuri unde sa te distrezi la Clenuti, dar sa nu vi in perioada asta ca Ialomita amonte pod este poteca, o treci fara sa te uzi la picioare.
Ovi_vl sa vi in zona noastra sa vezi Cleni "pretentiosi" ... pe apa cristal si maxim 30 cm sunt tare suspiciosi la tot ce misca pe luciul apei ...
-
Fario_nebunu
- veteran

YoNutzu scrie:Fario da si tu un semn cand mai vi la VV si iti arat eu cum sta treaba in zona si cateva locuri unde sa te distrezi la Clenuti, dar sa nu vi in perioada asta ca Ialomita amonte pod este poteca, o treci fara sa te uzi la picioare.
Ovi_vl sa vi in zona noastra sa vezi Cleni "pretentiosi" ... pe apa cristal si maxim 30 cm sunt tare suspiciosi la tot ce misca pe luciul apei ...
OK, mersi pt invitatie. Chiar asa scazuta e apa? De fapt daca si Dunarea e cum e....