cred ca sunt blestemat

, duminica trecuta purced plin de sperante spre Sabar, apa limpede cristal, apa scazuta, clenisorii se plimbau in voie puiet de clean caras si mreana la greu intr-un cuvant ce isi doreste un pescar. incep sa lansez musca incercand sa pastrez distanta fata de mal bucuros nevoie mare. la un moment dat un glas la ceva departare in spate "merge merge trage?" eu imi intorc privirea si il salut scurt. Omul se apropie de un prieten care pescuia la 15 m mai in amonte de mine (chinuindu-se sarmanul sa stea cat mai ascuns), e(s)plicandu-ne ce si cum, ca musca trebuie sa stea pe suprafata apei ca nu stiu ce mai trebuie sa facem si nici una nici alta se posteaza exact pe marginea apei. "Adio peste" ar fi spus saracul Hemingway. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns se indreapta catre mine cum ca este peste si "i-a uite-i cum inoata". Eu cu bunul simt cretin cu care m-am nascut si crescut nu comentez, nu-l injur dat fiind faptul ca totusi omul era cam cu 15 de ani mai batran decat mine.
Bai fratilor incepe sa-mi explice el cum ca vrea sa faca niste stavilare ,idee laudabila pe care si eu aveam in cap de multa vreme, dar pt ce credeti?....... ati ghicit, omul si-a facut o varsaaaaaaaa si vrea sa prinda pesteeeeeee. pe mine ma apuca durerea de masele si cea de ochi. cea de masele de la scarsnit cea de ochi ca sunt satul de prosti. incerc sa-i explic ca nu este nici un farmec si ca pescuitul este o placere mai ales pe rauri cum este sabarul unde apa a scazut si nu prea mai este peste. el continua ca stai sa vezi ca si-a facut ochiurile de 2 cm si ca nu prea are ce sa prinda ca "uite" , aratandu-mi in apa niste puiet "aia trec usor prin ochiuri. Ii mai spun omului (era din bucuresti) ca sunt destui care baga plasa si incep din aprilie si ca in ritmul asta in cativa ani nu o sa mai pescuim nici broaste. ce credeti ca-mi raspunde............ mai da voi le stiti pe toate, da chiar asa "o sa fie peste tot timpul" eu soptesc retoric "de unde draq". si discutia a continuat cu cateva fraze in acelasi sens dupa care nu am mai ascultat, suparat foc pe parintii mei care nu m-au educat sa fiu mai violent verbal si fizic ca potential am slava domnului. Acestea fiind spuse sper sa inventeze astia mai repede holospatiul ca sa mai avem si noi unde pescui fara idioti care sa te deranjeze si cu ceva peste.
Sambata ma duc iar prin acele locuri si incer sa ma ambalez ca sa pot totusi sa-mi exprim cu voce tare cele ce gandesc, daca o sa fac asta poate o sa-mi ofere si placerea de a initia ceva actiuni ca sa am deosebita bucurie sa masor temperatura apei cu fesele lui.