Permisul ANPA - nevalabil pe Bolboci

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
TheFly
veteran
veteran
Mesaje: 1058
Membru din: 09 Oct 2007, 18:33

Permisul ANPA - nevalabil pe Bolboci

Mesaj de TheFly » 03 Mai 2010, 18:32

planuiam o partida pe Bolboci (Ialomita) in week-end dar m-a desumflat un amic care a fost pe 1 mai acolo si si-a luat super amenda de la jandarmi ca nu avea autorizatie de la ocolul silvic Moroieni, in conditiile in care are permis ANPA. A mai patit cineva similar la Bolboci zilele astea (daca v-ati luat amenda inainte de 1 mai nu ma intereseaza)?

Fario, tu ii stiai pe astia. Mai merge cu o revista ceva, o sticla??? :D

Avatar utilizator
adiwolf
veteran
veteran
Mesaje: 4529
Membru din: 14 Ian 2006, 16:32
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de adiwolf » 03 Mai 2010, 19:28

ce inseamna superamenda??
pt ce a fost amendat?? in baza carei legi si a carui articol???
pe procesul verbal de contraventie/constatare a infractiunii trebuie sa scrie asa ceva.
poate ne arati si procesul verbal scanat, fiindca vorbe am tot auzit in ultimul timp cu sume astronomice si motive tembele, dar sunt doar vorbe daca nu sunt sustinute si de acte doveditoare

dan70
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 152
Membru din: 12 Mar 2010, 13:15
Localitate: Cluj

Mesaj de dan70 » 03 Mai 2010, 19:53

Trebuie neaparat vazut procesul verbal! Poate pescuia la pesti aflati in prohibitie, sau si mai rau, poate a fost prins cu ei in juvelnic, si atunci nu mai are nici o scuza!!!!! Altfel, Ocolul Silvic, dupa cum ii spune si numele se ocupa de paduri (sau ar trebui, dupa felul in care sunt decimate si alea).

melculbeat
veteran
veteran
Mesaje: 994
Membru din: 08 Mar 2006, 00:59

Mesaj de melculbeat » 03 Mai 2010, 20:40

de la jandarmi? greu de crezut :wink:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

pescarescu'
junior
junior
Mesaje: 67
Membru din: 08 Noi 2004, 12:52
Localitate: bucuresti

Mesaj de pescarescu' » 03 Mai 2010, 20:54

e rezervatie si nu se pescuieste decat cu autorizatie.
si garantat jandarmii abia asteapta, dupa mine au venit pe o rapa unde si alpinistii stateau in dubii daca sa o atace sau nu!

Vlad S.
veteran
veteran
Mesaje: 1466
Membru din: 02 Apr 2008, 15:05
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Vlad S. » 03 Mai 2010, 22:24

Eu sunt unul dintre cei care a luat amenda pe bolboci duminica 2 mai, pt. ca am intrat si am apucat sa fac cateva lanseuri in zona de protectie piscicola de sub baraj. Echipajul era format din 2 padurari si 2 jandarmi si au fost pusi in garda de cei de la baraj care cu o zi inainte i-au vazut pe alti pescari pescuind si scotand o plasa monofilament cu pastravi morti(exista fotografii) in zona de care vorbesc. Controlul de duminica a urmat datorita deranjului de sambata. Dupa toata tarasenia cu amenda noi le-am spus ca mergem inapoi pe lac sa pescuim dar ne-au spus ca ne vor amenda si pe lac iar aici nu mai au dreptate pt ca ANPA da drept de pescuit pe toate apele publice incepand cu anul trecut. Legea dupa care ne-au amendat este OUG 23/2008 ART 58 LIT a. Am citit aseara ce scrie in lege si dupa parerea mea nu prea are legatura, adica ei ne-au amendat pt ca eram in zona de protectie piscicola iar articolul respectiv spune altceva. In fine nu mai conteaza incadrarea amenzii. Am gresit si voi plati. Pe mine ma deranjeaza faptul ca acesti padurari, jandarmi si alti functionari care mai umbla pe acolo nu-si fac treaba pt care sunt in functie; braconajul functioneaza 100% dovada si rezultatele in pescuit al tuturor pescarilor care au pescuit pe 1 si 2 mai, si este sustinut de catre acesti functionari(agenti de teren) in mod direct. Puteti sa va dati si singuri seama ce vreau sa spun.

Avatar utilizator
adrian25
senior
senior
Mesaje: 377
Membru din: 29 Dec 2007, 08:21
Localitate: Bucuresti / Piatra Neamt

Mesaj de adrian25 » 03 Mai 2010, 22:31

daca e adevarat sa nu se poata pescui pe bolboci decat cu autorizatie, e o mare porcarie, planuiam sambata sa ajung pe lac. si chiar nu am chef de dat explicatii, de cautat ocoale silvice si alte altea, imi voi lua legile printate la mine si o sa le dau sa lectureze...........
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Vlad S.
veteran
veteran
Mesaje: 1466
Membru din: 02 Apr 2008, 15:05
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Vlad S. » 03 Mai 2010, 22:38

Poate ca anul asta a intrat o lege noua pt lacul bolboci si noi nu stim. Adica anul trecut era in regula si dintr-odata se trezesc 2 padurari sa se dea iar cocosi ca inainte. :lol:

Avatar utilizator
adiwolf
veteran
veteran
Mesaje: 4529
Membru din: 14 Ian 2006, 16:32
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de adiwolf » 03 Mai 2010, 22:58

Silaev Vlad scrie:Eu sunt unul dintre cei care a luat amenda pe bolboci duminica 2 mai, pt. ca am intrat si am apucat sa fac cateva lanseuri in zona de protectie piscicola de sub baraj. Echipajul era format din 2 padurari si 2 jandarmi si au fost pusi in garda de cei de la baraj care cu o zi inainte i-au vazut pe alti pescari pescuind si scotand o plasa monofilament cu pastravi morti(exista fotografii) in zona de care vorbesc. Controlul de duminica a urmat datorita deranjului de sambata. Dupa toata tarasenia cu amenda noi le-am spus ca mergem inapoi pe lac sa pescuim dar ne-au spus ca ne vor amenda si pe lac iar aici nu mai au dreptate pt ca ANPA da drept de pescuit pe toate apele publice incepand cu anul trecut. Legea dupa care ne-au amendat este OUG 23/2008 ART 58 LIT a. Am citit aseara ce scrie in lege si dupa parerea mea nu prea are legatura, adica ei ne-au amendat pt ca eram in zona de protectie piscicola iar articolul respectiv spune altceva. In fine nu mai conteaza incadrarea amenzii. Am gresit si voi plati. Pe mine ma deranjeaza faptul ca acesti padurari, jandarmi si alti functionari care mai umbla pe acolo nu-si fac treaba pt care sunt in functie; braconajul functioneaza 100% dovada si rezultatele in pescuit al tuturor pescarilor care au pescuit pe 1 si 2 mai, si este sustinut de catre acesti functionari(agenti de teren) in mod direct. Puteti sa va dati si singuri seama ce vreau sa spun.
Vlad,

acel articol din legea invoacata de jandarmi nu se refera la ce ai expus tu mai sus.
Art. 58. - Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:
a) pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii sau al altor vieţuitoare acvatice vii, efectuat fără permis sau autorizaţie, în apele maritime interioare şi continentale;
b) neprezentarea permisului sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;
c) încălcarea condiţiilor de autorizare şi/sau de licenţiere.
presupun ca ati avut permis de pescuit ANPA, caz in care in locul tau as contesta amenda.
de ce?? de ca sa o contesti atata timp cat si tu ai recunoscut ca ai gresit pescuind in zona de protectie??
simplu, contesta pt faptul ca domnii jandarmi si cei pusi de stat sa cunoasca si sa aplice legile sunt total pe langa si aplica legile dupa ureche.
nu imi convine sa stau la cheremul unuia care nu cunoaste legea mai mult decat mine.
in relatia cu statul, acesta spune ca necunosterea legilor nu te absolva de vina, deci in cazul in care dovedesti ca o cunosti iar reprezentantii sai nu, de sa nu nu invoc aceasi metoda??
imi cer scuze pt ce o sa spun acuma si stiu sigur ca gresec dar urasc din suflet slusbasul la stat si functionarul public ( stiu ca sunt multi printre ei care nu au nici o vina, dar tocmai cei care habar nu au si se cred imparati pe mosia lor, fac ca ura mea sa fie generalizata - inca odata scuze pt cei care nu au nici o vina ca s-au trezit in acest sistem)
asadar, sfatul meu este sa contesti amenda aplicata si sa ceri daune - un jurist te poate dirija.

kio
junior
junior
Mesaje: 45
Membru din: 04 Aug 2008, 12:02

Mesaj de kio » 04 Mai 2010, 07:15

Cat timp protocolul dintre ANPA si RNP este valabil, nu vom pescui la Bolboci fara autorizatie. Din cate stiu eu, ocolul silvic de la Moroieni s-a desfiintat. Trebuie mers la O.S. Pucioasa, langa gara, pentru autorizatie, cel putin asa a fost anul trecut. Partea proasta e ca pe la 1 iulie iti spun ca s-au epuizat autorizatiile. Va ajut cu un telefon: 0245762283. Vedeti ca sunt vreo cativa gretosi de-ti vine sa versi pe ei. Luati-va pastile de ficat, sa nu vi-l dati peste cap!

Scrie răspuns