semlecangheorghe scrie:
Da ... sunt extremist in privinta asta, este alegerea mea
Iti doresc ca altii sa aiba despre alegerea ta,aceeasi consideratie pe care o manifesti tu,pentru alegerea lor..
O au stai linistit ... norocul meu e ca ma doare la basca de parerea lumii despre mine.
semlecangheorghe scrie:In privinta lui Mincio,..nu am inteles din raspunsul tau,exact,sint multi,ori putini??
Mie,Eugenio,care traia in zona aia de vreo 20 de ani, si la care se duceau niste amici in vizita in mod regulat,in concedii,mi-a spus ca acolo sint foarte,foarte putini pescari care pescuiesc somnul,salaul,avatul..Atit de putini,incit erau zeci de iesiri in care era singur pe malul apei..Ba chiar intr-un an,s-a dat lege ca permisul pe anul respectiv ,este 0 euro pe zona aia...nu era nevoie de populari,ba am auzit ca autoritatile erau ingrijorate de cresterea numarului de somni mari..
In schimb pescarii italieni ,apreciau mai mult pescuitul la pastrav,multi pe incinte private,sau la bass,acolo unde era..Si sa vezi ,mai,ca italienii astia chiar si consumau carne de bass,zicind ca este foarte buna la gust..
O fi devarat,o fi fals??
Ei,daca macar jumatate din tabluoul asta corespunde realitatii,tu compari cu situatia de la noi din tara,unde coordonatele sint cu totul altele,incepind de la cele economice...
.
OK, m-ai intrebat de numarul de pescari nu de ce tipuri de pescuit prefera si care sunte speciile cautate. Daca tu il asculti pe Eugenio atunci nu ai decat sa o faci, eu unul m-am ars ...
Nu stiu ce ti-a spus Eugenio sau alti prieteni si pe unde au fost ei la pescuit dar iti garantez ca pe Lacurile din Mantova, Canal Bianco, Po, Mincio-ul inferior (de la lacurile din Mantova pana la varsarea in Po) sunt multi pescari, mai multi in anumite locuri mai putini in altele la fel ca pe Mures, Dunare sau ce alta apa vrei tu.
Faza cu permisul de pescuit zero este un bullshit care ma face sa ma umfle rasul de nu mai pot. Ca in regiunea Veneto nu ai nevoie de permisul de pescuit ci doar de chitanta cum ca ai achitat suma de 22,72 euro este altceva i ncomparatie cu ZERO de platit.
Si da, autoritatile considera atat somnul cat si avatul sau salaul niste pesti foarte daunatori ecosistemului, in mod special somnii. Aici este interzis eliberatul lor inapoi in apa si daca esti prins in fapt te risti la o amenda destul de consistenta. Ca e prea mult somn ... asta poti vedea in galeriile celor care ti-au spus treaba asta. Da, este somn mai mult decat in Mures sau in Dunare (ca si densitate), dar ca e prea mult asta ma indoiesc

... e prea mult pentru italienii care il considera daunator.
Ps: unde am zis ca nu mananca italienii bass? da-mi te rog un citat pentru ca te vad maestru in a baga cuvinte in gura altora ... il mananca la fel de des pe cat mananca stiuca, salau sau pastrav (consumatori de pastrav sunt mai multi pentru ca e mult mai mult pastrav prin lacurile alea private plus ca il gasesti in supermarketuri) ...
gata ... am terminat cu offtopic-ul ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...