Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
mihali
- veteran

Am mai scris de oful meu (al nostru) si nu stiu daca intereseaza pe cineva sau cui trebuie sa ne adresam.
Locuiesc si pescuiesc in nordul Moldovei. Legile pescuitului sunt aceleasi si la noi. Numai ca pe la noi se poate vorbi de un pescuit efectiv abia dupa data de 20 aprilie pana pe la 10 octombrie. Scadem perioada de prohibitie, scadem luna iulie atunci cand caldura transforma lacurile in natura moarta si ramanem cu ..."lasam pe la anu' ".
De ce nu ar fi perioade diferite de prohibitie pe zone? In Italia incepe prohibitia pe 20 mai. Asa da.
Mai sunt cateva zile de pescuit pana la perioada de prohibitie. Nici macar nu s"a dus gheata de pe lacurile din nord. Consider ca nu este drept sa ne uitam cum pescuiesc altii dar sa platim ...Chiar! Unde sa platim? La ANPA si la AJVPS? Ca asa ni se cere.

-
boistean
- veteran

-
trebuie sa ne transformam (doar) in pescari de copca...
sau, mai bine, sa ne facem si noi braconieri, ca aia n-au nicio prohibitie

-
mihali
- veteran

boistean scrie:trebuie sa ne transformam (doar) in pescari de copca...
sau, mai bine, sa ne facem si noi braconieri, ca aia n-au nicio prohibitie

Ce sa mai vorbim de pescuit la copca. E superb dar trebuie sa fie si o gheata adecvata. Iarna aceasta a fost gheata de 10 cm, apa pe gheata de 10-15 cm si apoi gheata de 5 cm. Cand mergeai, dupa ce te obisnuiai sa se rupa primul strat la fiecare pas fara sa mai simti ceva fiori reci, era o munca de munca sa tragi piciorul din gheata si sa faci urmatorul pas. Nu'ti mai trebuia nimic.
-
kamsin
- junior

-
iarna asta a fost varza din punct de vedere a pescuitului la copca. Dar eu stiu de ce !
Mosu mi-a adus o lanseta de copca si eram prea nerabdator sa o incerc.
Exact ca si cand iti speli masina, in cateva ore va ploua

-
bogdan29
- utilizator constant

[ ...Chiar! Unde sa platim? La ANPA si la AJVPS? Ca asa ni se cere.

[/quote]
Ca sa capetzi un permis anpa tre obligatoriu sa te inscrii intr-o asociatzie indiferent care ar fii ea dar sa fie acreditata da anpa.Atentzie insa ca fiecare asociatzie are tariful pe cotizatie membru,diferit si prin lege drepturile sunt aceleasi atata timp cat ai permisul propriuzis
-
boistean
- veteran

-
plus ca nu toate asociatiile care se dau gheboase sunt si inscrise in registrul ANPA.
-
bogdan29
- utilizator constant

exact.ptr a nu avea probleme intratzi pe site-ul anpa-ului si acolo vetzi gasii toate asociatziile acreditate.nu uitati ca permisul costa 30 lei anul acesta iara diferentza pe care o platitzi este de cotizatie membru pescar,de asta zicem sa nu saritzi pe prima asociatzie care va iese in cale ptr ca s-ar putea sa platitzi cu mult mai mult decat la vecina si drepturile sa fie aceleasi
Ex ajvps86 lei cotizatieMP si o alta asociatzie 30 lei CMP-56lei?ptr ce?